Rabu, Mei 11, 2011

Dapat S Class


Laporan pemandu kereta Kak Wan membuat laporan polis terhadap percubaan untuk bunuh Anwar. Ini mengingatkan Husin akan satu cerita.

Alkisah seorang ibu mertua dengan tiga menantu dari perkahwinan dengan ketiga-tiga puterinya yang cantik-cantik.

Si ibu mertua ingin tahu apakah ketiga-tiga menantunya itu sayang kepada mertuanya atau cuma puterinya saja. Lalu dia memutuskan untuk menguji mereka secara bergantian.

Suatu hari dia mengajak menantu pertama naik perahu bermotor ke tengah laut. Di sana dia sengaja menjatuhkan dirinya dari perahu dan terlempar ke dalam air laut. Sang menantu tanpa berfikir panjang langsung terjun menyelamatkan ibu mertuanya.

Besoknya ketika keluar rumah, sang menantu pertama melihat mobil Nissan Livina terparkir di depan rumah, dan sehelai kertas bertulis “Dari ibu mertuamu”.

Giliran menantu kedua pula yang diajak ke tengah laut.

Sekali lagi sang mertua pura-pura terjatuh dan terlempar keluar perahu. Menantu kedua ini melupakan pakaian dan dompetnya, langsung terjun demi menyelamatkan mertua tercinta.

Besoknya di depan rumah menantu kedua kelihatan terparkir Toyota Alphard, disertai sehelai kertas tercatat tulisan, “Dari ibu mertuamu”

Datang giliran menantu ketiga diajak ke tengah laut, ibu mertua lakukan gerakan terjun bebas. Tapi, malangnya kali ini sang menantu hanya memandang ibu mertuanya yang tercungap-cungap di dalam air.

Sambil memutar perahunya ke darat, dia hanya melihat ibu mertuanya tercungap-cungap sambil tersenyum berkata, "Rasakan kau!"

Besok harinya ketika menantu ini keluar rumah, di depan rumahnya terparkir Mercedes Benz S-Class terbaru beserta kertas bertuliskan, “Dari ayah mertuamu”.

Anwar dan Wan Azizah baru ada satu menantu lelaki. He he he ...

13 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Wakakakakkaka lawak betul ni sin ...... baek punyer topik.

marilyn berkata...

Ni sambungan cerita 3 Abdul ke Sin?

berani mulut berkata...

hehehe! anu arr nak sabotaj wan ajijah nampaknya supaya boleh senang bersama2 barisan chinadoll, maklumlah wan ajijah pn dah tua bangka. rasanya kak wan kena jaga-jaga sikit sbb binatang ni tak sayangkan nyawa org lain selain dari dirinya sendiri saja

Unknown berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
azman berkata...

Assalamualaikum sein

Supaye die dapat dok sekali ngan ass min dan isterinye dan keluargenya..dan mereke pon hidup aman damai selame lamenye.

Kepade kak jijah..berbuat baik berpade pade..menipu jangan sekali.

kluangman berkata...

Pengeluar kereta Merc takkan tak nak bagi komen apa2..begitu rendah kualitinya, selepas ini jualan S Class akan merosot.

Tanpa Nama berkata...

5 bintang usin.

kalah cerita adnan sempit

-maharaja lawok-

Tanpa Nama berkata...

husin al-unta

terpakso den bagi 8 bintang.
memang S class punyo cerito.

Tanpa Nama berkata...

hang dah dok merepet banyak sangat laa husin...pembaca pun dah meluat!

Tanpa Nama berkata...

muahahaha... permisi untuk masukkan kedalam blog saya... tk

Tanpa Nama berkata...

Orang Melayu ada banyak fantasi...

Tanpa Nama berkata...

Banyak orang termasuk DSAI salah faham dengan pepatah Melayu lama " Buat baik berpada-pada, Buat jahat jangan sekali- sebab tu dia orang buat jahat berkali kali"....

Dot berkata...

marangkrapukepondenmarangskeper betulla cerita pak usyin!

sakit perut aku!