Rabu, Disember 13, 2017

Artis Malaysia mahu bersuara di WEF, Davos


Ekoran beberapa artis mula lantang mengutarakan isu ekonomi untuk menyokong Tun Dr #Taktau RM32.5 billion hilang, tidak hairan peminat mereka yang ramai akan tuntut mereka diberi tempat untuk bercakap di World Economic Forum di Davos tahjn depan.

Pasti kontijen pembicara-pembicara dari Malaysia boleh menyaingi negara Amerika, China, Eropah dll.



Sarimah Ibrahim kata mereka ada hak bersuara dalam sisyem demokrasi.

Pastinya mereka adalah yang paling ceria. Samada pandangan mereka berfakta, terkini dan berisi, itu lain hal.


Adibah Noor boleh bersuara mengenai membantu ekonomi yang menyindir Dato Najib yang berkata portfolio diversification EPF dan pembelian Boeing bantu ekonomi Amerika.

Kalau tak beli mentol, bukankah kamu bergelap waktu malam? Pembelian bukan untuk bantu ekonomi.


Bagi Sarimah Ibrahim yang nak bersuara atas nama demokrasi, bersedia dikritik seperti orang lain.

Jangan lupa orang lain pun ada hak bersuara dan mengkritik. Artis bukan pandsi dan maksum ...


Kan dah kena!


Bila diva mulut macam longkang, jangan marah tidak dijemlut nyanyi dipenutup suksn SEA dan dilayan macam sampah.

Artis yang curi suami orang perlu tahu suami awak itu menyusahkan artis dan karyawan lain dengan membolot 1,200 jam drama RTM dan jadi proxy curi hartanah untuk beri Vincent Tan.

Salah doa, idola kamu yang disuspek curi duit disebalik kerugian BNM main forex hingga RM32.5 billion yang dibalas tuhan.

Ramai sengsara akibat rugi forex menyebabkan ringgit menjunam dan ekonomi berada dalam krisis pada tahun 1997.


Nur Fathiya pula usahlah tunjuk cerdik dengan tayang tetek.

Pak Cik saya bela ikan dalam perkarangan rumah teresnya untuk kurangkan kos sara hidup.

Nama saja belajar law tapi buat komen bodoh untuk sokong Mahathir.


Tiada angin tiada ribut, Sheila Majid pun nak bersuara.

Husin ada pengalaman dan rakan-rakan yang kenali tahu Sheila badan saja kecil, tapi she cab really be a bitch. Mulut dia macam gampang.

Di Davao kelak, hadhirinakan turut tanya:


Dan perlu kemaskini sebelum komen tentang pasaran kewangan


USD/Ringgit pun sudah lama kembali bertambah kukuh. Tinggal tunggu impak kepada harga barangan.


Sheila dan artis-artis ini perlu jelas isu yang mereka bincang ini berkenaan kos sara hidup atau kos gaya hidup?

Seeloknya beri EPU peluang beri taklimat sebelum bercakap di Davos:


Mereka yang berbicara sana tahu hujah di kedua-dua belah duit siling sebeljm beri pandsngan.

Jika tak sambut jemputan ini, macam-macam andaian akan dikata.



Sebaiknya bicara hal yang kamu ahli. Itu pun filem-filem Ahmad Idham asyik tak laku dan masih mengharap dari kerajaan

Tapi nak kritik.


Alahsi ... ada YB dan Speaker DUN pun sama longkang.

Wow! Salah cakap di Davos lagi teruk dijual

Tiada ulasan: