Rabu, Jun 11, 2008

Minyak Naik Pagi Jumaat Ini?

Berita ini di bawah ini keluar tadi di blog Rocky dan tersiar di The Star Online pukul 7:45 petang.




Ikut congak dahulu, laporan kenyataan Shahrir mengatakan minyak naik dalam dua bulan lagi pada bulan Ogos diterbitkan suratkhabar pada lebih kurang pukul 7 pagi.

Rupa-rupanya ia bermakna minyak naik pada pukul 12 tgm malam, 17 jam kemudian.

Kalau hingga akhir tahun, 7 bulan baru naik, bolehkah ia bermaksud minyak naik dalam masa lebih kurang 60 jam lagi?

Maka, minyak akan dinaikkan pagi Jumaat?

Hai! Senang dahulu masa Dolah kaki kerja tidor. Sekarang dia celek, kelam kabut kehidupan kita. Husin salahkan pembangkang pergi kejutkan dia.

Tolong sorang pergi bisik Jeanne suruh ajak Pak Dolah selalu tidor ...

16 ulasan:

Awanama berkata...

Yaaaaaaaaaaaaaaaaa.........DAP

Dog And Pig (ulang 20X)

Yaaaaaaaaaaaaaaaaa.........PKR

Perakuan Ke lakian mudi Rodok (nahi, nahi, nahi)

Yaaaaaaaaaaaaaaaa..........Pak Lah

Hang Cakap nak Tilam Bantal jenis apa..........

Kami rakyat malaysia akan menubuhkan tabung bantuan derma khas untuk beli tilam dan bantal khas untuk Pak Lah sambung Tidoq.............

Zainal A. Kasim berkata...

Tak lah...,

Tak naik sebab lepas ni Pak Lah nak bertanding Presiden UMNO. Jadi sampai blan December ni tentu tak naik harga...

http://c-bok.blogspot.com

Awanama berkata...

sallam.

pls correct me if im wrong..
if elaun keraian dipotong 10% bley menjimatkan rm 2 bilion..adakah ini bermakne total elaun keraian for all the menteris is rm20 bilion per year?

what the hell and the heaven man???

Husin Lempoyang berkata...

Ini mungkin manouvre baru acara high dive beijing olympic dipanggil one and half revolution turn atau potential double flip flop.

Suria Azhar berkata...

bisa berbisa pedih terasa tajam menikam ayatmu wahai husin...hahahahahah...

pak lah never have a heart..so kita cakap lagu mana pun tak guna..hhmmm...sedih..sedih...

Awanama berkata...

Brader Husin...

Brader tak nak ulas pasal Kakitangan kerajaan dapat gaji dua kali sebulan ke? Macam Kerajaan tak ade duit aje. Kena tunggu payment masuk dulu baru nak bayar lagi separuh....Ke duit yang ada sekarang ni POKLAH BODOHWI nak sapu secara beperingkat peringkat sampai bulan Lapan nih...Lepas tu gaji di bayar bila Kerajaan ade duit pasal duit dia dah sapu dulu....kira CASH FLOW dah LOW pada masa tu..so sapa sapa yang ambik alih Kuasa lepas tu memang terkejut Unta la..pasal duit tak ade.....Tak sempat lagi Brader Usin Oiiiiiii.....

Lebih baik Jual Malaysia dari Jual Unta...boleh buat Rumah Besar, Kapal Layar Besar, Kapal Terbang Besar duduk Luar Negara....WOW...

Letting the time pass me by berkata...

Hopefully people can still survive and have something to eat and to cherish in life...

I am wondering what happen to the government? Cutting subsidy, price increase? Are we run put of money? Is the country is desperate for money? Anymore money left in the Bank Negara?

Recession may be inevitable, but the government need to make sure that the impact can be soften for those with less money.... Not following the capitalism idea ... the poor is getting poorer and the rich is getting richer...

Awanama berkata...

Sdr Husin,
Minyak takkan naik Jumaat ini TAPI ramai yang akan NAIK MINYAK. Seumur hidup saya tak pernah peduli nak pergi demo - dengar pun dah menyampah tapi esok Jumaat aden pergi. Apa nak jadi - jadilah.
Hari JUmaat semua NAIK mINYAk pergi demo ramai-ramai. Dah suruh bini standby kalau kena tangkap dan nak jamin. Semua ahli politik tanpa mengira parti haruslah hadir tunjuk sokongan anda sebagai pemimpin RAKYAT. YB Dato ong Tee Kiat dikhabarkan akan hadir jika kenyataan akhbarnya dirujuk sebab dia kata sebagai pemimpin rakyat beliau rasakan kenaikan tersebut terlalu drastik.
Sarankan buka replika besar gambar Burung Tiong dan kemudian baling dengan telur busuk. Apa macam ada telur

Awanama berkata...

Pak Lah. . .Tido lh. . .jgn bgn terus pun xpe...

Awanama berkata...

Sin , Dia suruh aku ubah gaya hidup Sin , Masalah nya nak makan Kledek tak bulih .kembong sin .Lagi satu KLEDEK DAH NAIK HARGA. Aku rasa Pak Lah dah buat kajian lama dah nak naik harga minyak ni, cuma kita tak perasan je ,
BILA HARGA MINYAK NAIK , NILAI RASUAH DAN KOMISYEN PROJEK KENA NAIK JUGA LAH, SEBAB NAK IKUT TREND HARGA MINYAK. pENDEK KATA LEPAS HARGA MINYAK NAIK..SEMUA RASUAH DAN KOMISYEN AKAN TURUT NAIK .... SAPA UNTUNG..PANDAI ABANG DOLLAH DAN KERABAT KABINET DIA.

Awanama berkata...

ah ah kan enche' hussien, baik dia tido kan. kalau tido terus pun takpe.

hehehe

Awanama berkata...

MACAM macam betul blog. AKu rasa ni kali pertama dan terakhir aku kunjung blog yang tak berpaedah macam ni.

Takat buat lawak, masuk Raja Lawak lagi bagus, tak payah bukak blog!

Gelombang Rakyat berkata...

Husin Lempoyang, saya pun fikir begitu. Si Dol ini, masa dia tidor pun kita susah, masa dia jaga pun kita susah. Di antara kedua kesusahan ini, adalah lebih baik bila dia tidor, atau dia letak jawatan. Apakah agaknya pilihan Ehemnya...

Awanama berkata...

Kesian pak lah...

Dia sudah sudah melatah; potong elaun, gaji dua kali, bagi duti motosikal, bagi duit kereta.

Melatah, melatah.

dia nak mapus kot! Dah kepanasan kena daulat Anwar Ibrahim

Masa anwar ibrahim dulu, ada cukai jualan, guna telepon cukai, makan restoran cukai, dan entah apa-apa cukai.

Masa Tengku li, dia naikkan cukai beli kereta, naik bayar lesen memandu, naik road tax, last-last kereta yang cuma 17,000 jadi 29 ribu iaitu nisson sunny

Puak-puak ni tak fikir langsung tentang manusia, dia tahu nak merdeka dari orang puteh, makan dan masuk tembolok sendiri.

- Dah menyampah

kulatlapok berkata...

aduhai bang Husin, cerita MINYAK lagi, nanti orang naik minyak.

Cendawan Malaya ada maklumat penting dari Tokyo pasal isu minyak ni. Sila ke www.kulatlapok.blogspot.com

Kalau dah tahu tak ape, lupakan saja

Ps)MESTI BACA! BACA! DAN BACA!

Gelombang Rakyat berkata...

Nama 3 syarikat yang dicadangkan itu menarik. Cuma bagaimana dengan peniaga Malaysia yang ikhlasnya menjadi stesyen outlet ketiga-tiga syarikat berkenaan..? Tak kan jual tahi unta kot? Bagaimana Husin Lempoyang?