Isnin, April 18, 2016

Deklarasi Rakyat tuntut Menteri Saudi letak jawatan


KUALA LUMPUR: Kumpulan Deklarasi Rakyat akan mengadakan himpunan rakyat untuk menuntut Menteri Luar Saudi Arabia meletak jawatan hari ini dihadapan Kedutaan Saudi Arabia.

Diketuai oleh pejuang-pejuang Pro-Tun dari kumpulan GKCM, Kelab Che Det, Perkasa, dan ANC, mereka akan berkumpul di Sogo, KLCC, Masjid Negara dan Dataran Maybank sebelum berarak menuju ke Kedutaan.

Ini hanya sebahagian dari langkah yang akan diambil oleh pro-Tun untuk tumbangkan Menteri Luar Saudi yang telah mencabar kewibaan Tun Mahathir yang mereka taksub dan percaya tidak berbohong, rasuah dan lakukan sesuatu jika dia tidak tahu.

Jika semua tahu, tak adalah kata RM42 billion lesap ... huhuhu. 

Tun Mahathir telah menuntut Menteri Luar Saudi tersebut untuk tunjukkan bukti dan menafikan telah lesapkan wang 1SDB sebanyak Saudi Riyal 42 billion. Ini selari dengan pendiriannya yang telah berubah untuk benarkan campurtangan media dan pihak asing dalam hal ehwal Malaysia. 

Selain berhak campurtangan dalam pentadbiran semua Perdana Menteri selepasnya, Tun Mahathir merasakan dia pun boleh menceroboh kedaulatan Saudi Arabia untuk campurtangan hal pentadbiran mereka.

Lim Kit Siang turut menuntut Menteri Saudi itu dihadapkan ke PAC dan Ketua Odit Negara Tan Sri Ambrin Buang untuk odit Kementeriaan Luar Saudi.

Dijangka Deklarasi Rakyat akan mengumpul tandatangan di Internet untuk menuntut Raja Saudi untuk memecat Menteri tersebut.

Jika Raja Saudi berdegil dan tidak hormat pada Tun Mahathir, puak-puak pro-Tun dan penyokong bangang Rafizi akan keluarkan simpanan dari Tabung Haji dan boikot tidak pergi Haji untuk mengenakan tekanan ekonomi.

Hehehe syukur ... dapat anak saudara ana naik haji tahun ini? Boikot la ramai-ramai.

Dipercayai kumpulan Deklarasi Rakyat sudah arahkan Majlis Peguam untuk berhubung dengan Majlis  Peguam Saudi Arabia (MPSA) untuk menyaman Peguam Negara Saudi Arabia.

Dato Khairuddin Abu Hasan menjangka kertas siasatan Suruhanjaya Pencegah Rasuah Saudi Arabia (SPRSA) dan Bank Negara Saudi Arabia (BNSA) bakal ditolak untuk sebarang dakwaan.

Manakala, Anina memberitahu ada usaha untuk memindahkan peguam-peguam MPSA dan Pengaraah SPRSA sebagai membolehkan PAC Parlimen Saudi mengekalkan Menteri tersebut.

Turut serta, adik Raja Saudi telah dihubungi oleh Dato Nazir Razak untuk bersuara.

Agensi Berita Husin Lempoyang: percaya jangan

10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

hebat depa ni..sapa yang tak sealiran depa semua kena letak jawatan..habislah lepas ni semua pemimpin dunia kena letak jawatan dah..dah la tu mahathir bukan tuhan maybe dia pun ada buat silap..terimalah hakikat..teruskan hidup..cari duit tuk anak bini lg bagus..

Tanpa Nama berkata...

Pak Arab flip flop...sebelum tu Najib ada jumpa dia..Dgn kata2 manis tak ada bukti pun tak guna juga...Pak Arab kata genuine donation, isu ini ditutup...nampak tak?nampak tak?...betul2 nak clear kan Jibby.. yg tanya wartawan Msia...

Tanpa Nama berkata...

Kata manis dari Najib saja satu negara yang lebih kaya, lebih berpengaruh, lebih kuat ketenteraan dan negara yang bangsa lebih degil boleh ikut cakap?

You are genius Tanpa Nama 4:36 PTG

Tanpa Nama berkata...

Sebok srh mentri luar dari luar negara berhenti...haha...bila menteri dari luar negera komen pasal pentadbiran msia komplen pulak...tak malu betui depa nih.
Tun m elok hang ajar mak datin hasmah tok sah pakai wig. Nanti tiup dgn fan tercabut rupanya dah gondol. Kan lagi manis pakai tudung seperti isteri agong...

Tanpa Nama berkata...

Betul la tuh dia mmg nak clearkan pm....dari d landa fitnah oleh ex pm yg masih nak jadi pm. Haha...

Tanpa Nama berkata...

sekarang nie nak menunai Haji ambil masa 80 tahun, lepas nie 180 tahun ok lah tu...

Tanpa Nama berkata...

sin...baik pi perah susu unta dari buang masa ikut orang sewel. nanti bolih berarak pegi kedutaan amerika. mintak obama letak jawatan.

Tanpa Nama berkata...

Cakap apa pun la ini kumpulan ProTun......saya suka pangil Geng Penjilat Kahak,tidak akan menerima penjelasan dari pihak Kjaan
Apa dia ingat Saudi Arabia ni negara yang bolih diesendaguraukan
Kena pancung kepala baru tahu
Kita mana tahu jika ditakdirkan pihaK SA saman TDM....saya rasa negara sahabat Malaysia tidak keberatan untuk bekerjasama dengan SA....Naya TDM

Tanpa Nama berkata...

Dorang ckp sj. Kak aku letak sj name trus dapat pegi alhamdulillah. Tak tua sgt pon kak aku tuh 62 tahun ketika. Mula dpt surat mmg tulis menunggu lagi 40 tahun. Tapi tak berapa lama kmdn dapat surat lagi trys dapat pg.

Tanpa Nama berkata...

Dh bertukar sin.
Deklarsi kelantan menuntut salman abdul aziz letak jawatan