Isnin, Februari 06, 2017

Menunggu Zaid Ibrahim dimahkotakan Raja Katak Malaya


Dato Ibrahim Ali sering digelar katak kerana banyak tukar parti. Sebenarnya Berahim bukan Raja Katak Malaysia. Rekod itu dipegang oleh Dato Lajim Ukin dan Tan Sri Pandikar Amin Mulia.

Mungkin, dia layak digelar Raja Katak Malaya kerana sudah lompat dari Berjasa ke UMNO, kemudian ke Semangat 46, dan akhir sekali pulang ke UMNO sebelum dipecat.

Namun begitu, gelaran Raja itu bakal dipecahkan oleh Dato Zaid Ibrahim. Dia pernah berada dalam UMNO, PKR, dan KITA. Kini sudah ada ura-ura dia bakal sertai DAP.

Ini bermakna Zaid telah sertai 4 parti politik dan layak bergelar Raja Katak Malaya.

Mengikut rancangan, Zaid akan bertanding di Gelang Patah untuk mengambilalih kerusi yang disandang Lim Kit Siang.

Kit Siang pula dirancang akan pulang ke Pulau Pinang dan mengambilalih jawatan Ketua Menteri Pulau Pinang dari anaknya, Lim Guan Eng yang bakal masuk penjara sebaik kes rasuahnya selesai.

Kaki kuda

Kaki judi

Zaid sepatutnya umum penyertaannya dalam satu sidang akhbar di Kelab Di Raja Selangor di Dataran Merdeka yang sering dikunjungi peguam-peguam esuk hari. Kelab tersebut tidak benarkan acara politik di tempat yang mana adalah untuk tujuan sosial.

Kaki botol

Zaid sudah selesaikan "bar bill" belum?

Menurut seorang blogger cap bunga, sidang akhbar hari Khamis 7hb tersebut akan diadakan di rumahnya di Tropicana. Eloklah, rumah Zaid ada "wine cellar" maka cukuplak bekalan minuman.

Sesuailah masuk DAP


Tapi berapa lama?

Tunku Aziz yang pernah menyandang jawatan Naib Pengerusi DAP menjangka Zaid tidak akan bertahan lama sebaik saja berada dan faham sikap dan pemikiran DAP.

Anak pekerja estet di Kuala Krai, Kelantan

Cari lagi parti politik lain untuk  sertai.


Wow! Sayang MIC tidak terima Melayu jadi ahli

3 ulasan:

Jamal Pak Tongkol berkata...

Rupanya kerabat Madey juga. Sah kaki belt dan U turn.

Tanpa Nama berkata...

Ok lah tu Zaid ke DAP. Kalau pembangkang menang, Zaid bakal PM boneka DAP. Selesai semua masaalah halal haram, sesat betul ... semua boleh.

Orang luar boleh menang bertanding di Kelantan atas tiket PAS tapi bolehkah orang Johor terima orang Kelantan walaupun Zaid pernah berseklah di JB?

Cina Johor boleh kot. Cina apa kira? Janji masyukkk ...

Tanpa Nama berkata...

Napa x masuk parti bansa dayak je... Kalau nak kne maki silakan... 😂