Jumaat, Jun 08, 2018

Kini KJ dituduh mengejar Rafidah?

Khairy Jamaluddin memuji Pakatan Harapan kerana sedia beri peruntukan kepada kawasan-kawasan yang dipegang pembangkang, BN.

Tidak seperti BN yang dahulu tahan langsung peruntukan untuk kawasan pembangkang. Suatu amalan yang dimulakan oleh satu orang tu ..

Bukan setakat itu, KJ minta senator BN sokong SST.

Ekoran anggapan KJ memuji dan menyokong PH, ramai penyokong UMNO yang tidak lompat dan mereka-mereka yang tidak suka KJ menuduh dia mahu lompat parti.

Mereka ungkit cerita-cerita lama bahawa KJ memang suka mengejar pangkat, penting diri dan mahu kejayaan secara pintas.

Dulu dia kejar Nurul Izzah dan kemudian Nori untuk cepat jadi Presiden UMNO dan PM. Jika begitu, adakah KJ kini mengejar Nek Pidah si janda kaya?

Cepat sangat buat kesimpulan salah. Seikhlasnya, memang benar dan tidak patut dulu BN nafikan peruntukkan untuk rakyat yang di kawasan pembangkang. Ada yang sokong BN ...

Sokong SST kerana itu kehendak rakyat dan jangan biar kerajaan putus wang. Lebih ramai rakyat yang susah akhirnya.

Wow! Husin mahu Ani dikejar ke Ketua Wanita




6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Org melayu especially yg beragama islam berubah la .if ada perkara elok yg dibuat patut sokong.jgn la berdengki atau berdendam seperti budak2. Be matured

Tanpa Nama berkata...

Rakyat tak nampak ketokohan KJ berbanding Lokman Adam? Nampak polulis sahaja. Dulu pandai arah kerajaan supaya turunkan kos living, harga barang, tapi rakyat tak nampak satu pun idea dia kearah itu? Jadi MP ni kena ada idea2 bernas, creating idea mcm Najib, bukan menjahamkan?

Tanpa Nama berkata...

Org2 yg beragama islam ni kerajaan dulu buat perkara baik ada sokong? Tambah fitnah dan hasutan ada lagi. Tak caya tanya piji.. Hobinya twistedkan rakyat2 d msia. Dan yg si terlebih bijak tak nak bertabayyun dulu. Main ikut dan percaya sj baik ckp piji atau yg si makbapak dgr ckp anak2. Tak boleh fikir sendiri. Find out dulu news sahih atau tidak lepas tu memaki hamun mcm tiada kerja lain. very unintelligent bangsa aku:(

Tanpa Nama berkata...

Tabong harapan dah sampai 54miliyon. Anak2 yatim pusat2 tahfiz mereka2 yg memerlukan ada sampai derma tinggi gini. Bila komi guan eng buka mulut atau tun m minta derma cina2 business d msia klr duit yer. Byk yer duit depa.. Melayu tak mampu sbb ramai yg miskin kan. Jika menteri kewangan org melayu dan minta menderma agak2 apek2 ni beri tak?

Tanpa Nama berkata...

Bn mula perintah sejak merdeka walaupun namanya ketika itu adalah perikatan.
Tidak memberikan peruntukan kpd pihak pembangkang bermula dari org itu. Siapa org itu?

Kalau xbetul kenapa pemimpin berjiwa besar merangkap pendekar bugis merangkap pahlawan islam merangkap bapa pembangunan kaum india merangkap bapa pengangkutan awam masih meneruskannya?

Sin, nk crk rezeki utk anak bini pun xperlu jadik bangsat melacurkan harga diri sendiri

Tanpa Nama berkata...

Rakyat kurang arif ttg pros n cons SST n GST. GST lebih bagus jika dimulakan pada kadar yg lebih rendah dan tiada pembaziran oleh kerajaan serta tiada profiteering dari pihak penjual. Kawalan serta pemantauan harga serta kualiti perlu lebih dari pihak gomen.
Semasa Tun dahulu, dgn SST, kadar income tax adalah lebih tinggi berbanding dgn zaman Najib. Ianya perlu untuk menampung kekurangan income dari SST.