Khamis, Februari 14, 2019

Airport baru sanggup dibina hanya untuk Semenyih


Mungkin Airport tidak boleh di janji sebab sudah bertuan punyakan Mukhriz.
MB yang hanya setahun lepas SPM boleh graduate dari Sophia University memang hebat. Tambah lagi degree yang sama dari Boston University 5 tahun kemudian.

Memang dia pandai mahu tarik biznes cargo dari Bayan Lepas. Walaupun Lim Guan Eng kata cari duit sendiri, dia upaya bina.
Kerajaan PH memang hebat dalam berjanji dan menulis manifesto tetapi lagi hebat dalam "kotakan janji".

Untung pengundi Semenyih dapat diadakan PRK. Pengarah Pilihanraya pun Mukhriz. Yang sebenar kerja nanti ialah Anas. Tahu benar orang Kedah tentang perangai dia.

Macam-macam janji yang pastinya dapat dikotakan akan diguna untuk tarik hati pengundi.


Dari satu pekan yang sunyi dan hanya sibuk dengan lalu lalang kenderaan lalui jalan lama KL - Seremban, kini sibuk dengan kedatangan Menteri-Menteri untuk menabur janji.
Tunggu masa akan terpaksa dibina jambatan baru untuk menampung trafik yang kini sesak. 
Jika tiada Sungai untuk bina jambatan seperti pernah dikata Tun Samy Velu, akan di janji untuk gali Sungai.


Seorang komentar FB SH kata Menteri-Menteri yang datang sudah buat macam2 janji ...

Menteri Sukan kata Semenyih sesuai untuk trek basikal.

Menteri Pertahanan kata sesuai utk buat kilang bom.

Menteri kerja raya kata sesuai buat highway 8 lorong utk pekan Semenyih.

Menteri Wilayah kata Semenyih sesuai dijadiakn wilayah persekutuan yg baru.

Menteri Pendidikan kata Semenyih sesuai buat kilang kasut sekolah.

Mujahid kata Semenyih sesuai buat Pusat Agama. Tak tahu ugama apa?

Menteri Luar kata Semenyih sesuai utk kedutaan luar.

Menteri Perpaduan kata Semenyih sesuai jadi model antara kaum. Banyak pokok-pokok besar untuk buat kuil dan Tanah untuk bina stesyen bomba.

Kak Wan kata Semenyih sesuai buat kilang kipas

Tun M kata Semenyih sesuai utk buat ladang kuda.

Husam kata semenyih sesuai utk pelaburan harapan Bit Ccoin.

Khalid Samad kata Semenyih sesuai dijadikan kilang a***. Dia janji PH menang akan tutup kilang itu.

Menteri Pertanian kata Semenyih sesuai utk tanam ganja dan nenas.

Menteri Kesihatan kata herba2 di Semenyih sesuai utk pesakit kena kencing
Ada Husin tambah-tambah. Tetapi Husin tidak tambah pasal .. 



Hinggakan suami Pengerusi Amanah Ikhtiar Malaysia pun turun menyerahkan bantuan ...


Bila orang nak tolong, jangan nak check dia ada ijazah atau sijil SRP dia asli atau lesen memandu lori sudah di kemaskini.  
Terima sahaja dengan ikhlas bila orang nak bantu. 
Jangan salah anggap Menteri-Menteri turun hanya kerana PRK. 



Hahaha .. Dato Najib pun percaya... 


Lama rancangan sebab Sister mu, Ida yang semua diharapkan dah ramal Bakhtiar mati kot .. 

Bab putarbelit macam uli roti canai, serah lah kat dia. 
Memang pun, jangan percaya PencuriKu.


Berhelah pulak Najib .. 



Memang geram sangat dengan BossKu


Ramai pulak bersama mu. 






Hahaha...




Tok Lebai dan Arab pun dah tak malu Boss Ku.

Wow! 4 kali betulkan caj, tambah 5 lagi










3 ulasan:

Awanama berkata...

We love you Najib, keep it up!!!!

Awanama berkata...

Hajah yg ngaku tak de
digri dari NUP (Nuar kata Ada tahun 2013) kata mrk akan keje spt pembangkang.
Malsudnye Menipu le.

Awanama berkata...

Airport utk bebudak main drones.
Praktis jadi Pilot dulu.