Selasa, Februari 25, 2020

Anwar angkat sumpah PM 30 Februari


Terkini: Istana sahkan Pakatan Nasional gagal cukupkan sokongan. Anwar menjadi PM akhir Februari ini.

Putrajaya. Tun Dr Mahathir Bin Mohamad Perdana Menteri Malaysia mengeluarkan kenyataan rasmi setelah gagal mendapatkan jumlah sokongan.

Tun akan menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada Dato' Seri Anwar Ibrahim pada 30 Februari ini.

Keputusan muktamad dari Tun M dan dipersetujui oleh semua pemimpin-pemimpin PH, parti Warisan Sabah dan juga dari pihak Istana.

Majlis angkat sumpah di jangka akan berlangsung pada 30/02/2020.

Pengumuman rasmi akan di maklumkan oleh Ketua Setiausaha Negara sebentar sahaja lagi.

Tan Sri Muhyiddin Yassin turut di namakan sebagai Timbalan Perdana Menteri yang baharu menggantikan Dato' Seri Wan Azizah Wan Ismail.

Rombakan atau pembentukan semula kabinet akan dilakukan selepas mesyuarat pertama diadakan, selepas mendapat perkenan YDPA. - Spin dari Astro Onani

---------

Hari Jumaat mahu Mahathir turun, tapi hari Isnin sokong Mahathir. Dah begitu lama cakap pusing-pusing, pengundi bodoh sanggup percaya.

Wow! Semua sudah giler.... 🤣🤣🤣


3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Pada mulanya Aku terkejut berok membaca 'berita' ini kerana Aku tidak suka pada tokoh liberal yang mempunyai sejarah hitam. Selepas itu Aku ketawa tergolek-golek apabila membaca perenggan terakhir. Ha ha ha ha ha ha

Tanpa Nama berkata...

Mcm mana MP umno blh bg SD pd madey? Skrg amikla kau jd lah pembangkang smpi kiamat..bodoh bertalun2 aku ingat zahid tersengeh2 pergi makan kat sheraton mcm dah konfirm dpt jd menteri..hr ni ko melalak2 suh bubar parlimen masa ada peluang tak nak buat..

Budak kampung Selatan berkata...

Hahaha..lawak jenaka la usin nih