Sabtu, Julai 20, 2013

Ganti ayam dengan sardin cap ayam, Tak ada sardin ...


... makan Pak Menteri cap ayam.

Ayam sudah mahal. Ikut cadangan Pak Menteri, kita makan ikan dan daging.

Tak payah boikot lagi barangan Cina DAP dan hanya beli barangan keluaran Bumiputera. Kita beli saja sardin dan Menteri keluaran Cina yang dipasarkan syarikat Cina, Ah Jib Gor Marketing Sdn Bhd.

Alah kalau tak Cina pun, dia suka sekolah Cina.

Sokonglah 1Malaysia supaya hak keistmewaan Melayu sama rata dengan Cina. Penasihatnya pun Cina Omar Ong.

Ayam yang mahu diimport pun dari negara China.

Memang sesuailah makan Pak Menteri jenama cap ayam yang dipasarkan Ah Jib Gor Marketing Sdn Bhd. Pak Menteri pun pilihan Ah Jib Gor Marketing untuk jaga cawangan dan bahagian di Negeri Sembilan.


Benda ni dah ulang kali setiap musim puasa. Janganlah Paneh Miang sini marah Pak Menteri yang sudah sedia dirinya dimakan kerana dia baru masuk.

Kementeriaan pun tidak boleh disalahkan.

Bukan senang nak kaji fenomena sebegini. Bila raya cina, tak ada pula ikan, ayam, lembu, sayur, kacang, kerepak dan oink oink naik melambung. Hairan hairan ...

Ini kena kaji supply chain, value chain, dan rantai lain-lain. Yang tak boleh dikaji adalah rantai monopoli yang asyik menjerat rakyat tetapi dibiarkan bermaharajalela pasal ini kroni MCA dan DAP. Nanti Pak Menteri tak dapat menang top 10 dalam MT.


Belalang Pak Nujum pun dah mati. Tiada siapa tahu jawab. GWM sini usah nak cuba-cuba.

Sebaiknya orang Melayu ternak ayam banyak-banyak, buat kilang makanan halal buat kari lembu, korma kambing dan rendang unta dalam tin.

Wow! Jenama Menteri pasti laris

14 ulasan:

Peminat Benggali berkata...

Sin

Iklan Ah Jib Gor Marketing memang hebat tapi delivery hancus.

Konon baiki delivery jentera kerajaan.

Dia sendiri tak deliver.

Pilih cabinet cap ayam.

Pilih CEO cap tipu ijazah.

Pilih penasihat kasi kalah.

Konsultan cina penyamun kaut rm300 juta

Kecewa aku dengan AH jib Kaur. Baik aku main benggali kaur

nahaf berkata...

izinkan sya link...

Tanpa Nama berkata...

Sin,tak dpt mkn ayam pun takpe mkn sardin cap ayam pun cukuplah asalkan ada sebut ayam.satu ketika calon MCA d Bkt Bintang d panggil Dr(doktor) ayam psl dia Dr Haiwan.kang ada pula Menteri ayam nti nak raya daging lembu kurang atau naik harga kita jumpa "Menteri" lembu pulak.setiap tahun kita dgr masalah sama timbul.Menteri pulak kata kita kan atasi dan pasti terulang lg..lagi..la.

Tanpa Nama berkata...

Ah Jib Gor
Berhenti saja lah
You are a liability to umno

Tanpa Nama berkata...

lauk korma hahahahaha

Tanpa Nama berkata...

aku akan boikot pru14 nanti kalau ah jib x berubah.

Tanpa Nama berkata...

I wish they would instead take action on hoarding retailers instead of giving out silly suggestions like don't eat meat.

Remind them of what happened to that French royalty who told the people to eat cake when they complained of no bread.

Also Malaysians don't realize how cheap their fuel prices are and how some people could get really rich smuggling them to Indonesia and Thailand.

Tanpa Nama berkata...

Ntahlah, tak faham aqu tentang kerajaan sekarang.Pakar politik aje yg pandai buat analisa, prestasi BN slps Pru 13.Nak kata tayar gelong,mmg yer pun.Banyak jejari rim tayar yg tercabut, tetapi tetap juga kayuh dgn selamba.Road map, dah menghala ke jln tokong jer,walaupun ada persimpangan ke jalan masjid.Kesimpulannya,tugas aqu utk memangkah sudah selesai.Redha aje,apa nk jdi...jdilah.kun fa ya kun...kata org arab.Kalau nk di layankn artikel di paneh miang, dh mcm2 isu.Buat naik darah tinggi jer,ble plk bagi effect ke kencing manis plk nanti.

hangkedee berkata...

Ah jib gor masuk Dapig lagi baik.Semua permintaan PR lu tunaikan teruk giler.

Tanpa Nama berkata...

Budak kecil pun tau kalau ayam mahal beli daging atau ikan ke, menteri apa ni, sepatutnya dia fikir apa kena buat untuk menyelesaikan masalah ni bukan ikut sedap cakap aje,nak ikut pembangkang ke, tau cakap aje, kerja hampeh!!!

Tanpa Nama berkata...

Mentally challenged this Pak Menteri.

jebat berkata...

Salam takzim, Tuan Haji Husin,

Menteri Cap SARDIN atau

Sardin cap menteri ?


Ternyata memeng MENTERI SARDIN.


Berpa banyak mentri CAP sardin dalam Kabinet Ah Jib Gor ?.

Kalau takut dilabel MENTERI SARDIN,

keluar dari kabinet !!

A.John berkata...

Tuan Haji,

Yang pelik apa FAMA, FIMA dan sbg. sedang buat? Pak Menteri Pertanian buat apa ? Setiap musim perayaan ini menjadi maasalah! Pak menteri nasihat makan ikan, tapi harga ikan pula tinggi sangat...bukan ikan bawak, senangin.. tapi ikan cencaru,kembong,selar kuning..sbg..Mungkin pak menteri belum ke pasar Kut !

Tanpa Nama berkata...

Lauk rosmah tetek beso enjet ngan botox~sapa mau~