Ahad, Julai 28, 2013

Teringin 'dancing fish'


Husin baca tulisan Putera Merdeka sini.

Dia memetik laporan Agendadaily dan laporan itu ada menulis "ada pihak melihat bekas Menteri Belia dan Sukan serta Pelancongan itu ‘bukan cabaran’ kepada Shahrizat"

Lalu Husin pun menghantar pantun melalui SMS kepada seorang ... hmmm kenalan:

Tun Fatimah berani berdepan,
Anak bangsawan pemimpin pondan,
Yang berhak patut didahulukan,
Takkanlah Abang Aza didepan.

Kalau jantan jadi ketua takut dicabar dan macam kucing, biar Wanita yang jadi pendekar dan sedia beradu kekuatan.

Entahlah blogger Tenggara ... bila bako, bako, ... orang, dapatkah lagi makan "dancing fish" lepas raya?

Wow! Asal pertandingan sihat dan tak tarik rambut

10 ulasan:

Awanama berkata...

Sapa ko nak bako Husin

Awanama berkata...

Betul tu SIn ...

... anak bangsawan pemimpin pondan. Dah cukuplah orang bangsawan dan anak2 mereka menjadi ketua kita.

Orang bangsawan ni orang alim, bijak pandai, pendekar dan kuat semangat melayu.

Malangnya anak2 mereka kini tak berugama, tak bijak sana sini, dan melayu liberal. Perasuah dan tamak haloba pulak tu.

Eloklah pondan2 ni semua digugurkan satu persatu. Mula dengan najib dan hishamuddin ...

Awanama berkata...

Boringlah bertanding silat, lawan mud wrestling lagi best.

Awanama berkata...

Kalau azalina, aku tak sanggup nak dancing. Tak romantic langsung ....

Awanama berkata...

mana ko tau dia tak romantik...

Sharifah Sabrina berkata...

Dengan I dia sangat romantik. Untung I ... kahwin pak syed romantik, dapat azalina romantik

Tenggara is Southeast berkata...

Sin...
ko kalau dapat makan "dancing fish" jangan lupa ambik gambo. Aku tak dapat join dapat tengok gambopun jadi le!

Awanama berkata...

Kesian tenggara

Cium bau pun tak dapat. Tengok gambar ajer

jebat berkata...

Ya Haji Husin,

Ente puasa ka tidak ?

Kalau nak Dancing Fish pun tunggulsh habis bulan pusa dulu.

Dalam perjalanan antara Pucong dan Kuala Selangor singgah di sebuah restoran Indonesia. Disana anda boleh menikmati bukan sahaj 'dancing fish' bahkan bleh juga mencuba "Sup Bontot"

Semat berbuka .

imlan adabi berkata...

aZALINA lebih gagah dah!