Ahad, Februari 23, 2014

Di mana letakya kehebatan Anwar hingga dipanggil "world class"?


Orang kalau sudah taksub tu, apa saja sanggup dikatakan.

Pada Husin, Dato Seri Anwar Ibrahim hanya pandai bercakap atau ceramah dan putarbelit. Tiada pencapaiannya yang hebat sepanjang jadi Menteri Kewangan merangkap Timbalan PM. Apa yang dikatanya teoretikal dan retorik serta bercanggah antara satu sama lain.

Entahlah kenapa Azmin kata Anwar pemimpin "world class"? Di mana kehebatan Anwar hingga dianggap pemimpin "world class"?


Pemimpin "world class" yang kita ambil contoh mestilah Presiden Amerika Obama. Nampaknya ada persamaan dengan Anwar.


Jika itu jadi pengukur, maka ramai lagi pemimpin pembangkang yang "world class" rupanya.



Selalu rupanya Khalid Samad korek...


Anak Nik Aziz pun rupanya bakat pemimpin "world class" yang terpendam.


Sorry Rafizi dan KJ.... anda berdua belum liga world class.

Sayangnya ...


... PM mantan dan terkini hanya di sipi-sipi. Nasib tak sama "world class" dengan mereka.

Azmin juga yang tidak "world class", malah tidak ada "class". Macam mana nak ada "class" bila boleh "share-share".

Wow! Class gitu

23 ulasan:

jebat berkata...


Salam tazim,

Satu kelebihan anwar yang nyata ialah - LANCAR BERCAKAP.

Orang lain termasuk beberapa menteri cakap tergagap gagap. Nak dikatakn mahir bahasa Inggeris puan tak jugak.

Cakap bahasa Melayu pun di selit dengan " eer ..ah.. err.. ah " hingga jemu nak memahamkan apa yang di katakan.

Apakahitu yang dikatan KEMAJUN !!

OH MALAYSIA KU !!
1 MALAYSIA PUN TAK BOLEH NAK CAKAP dengan baik.

apalagi kalu berbagai malaysia !!

OSMAN BAKU sila ajar orang-oran ni bercakap lancar.

Mereka tak belajar ketika sekolah dulu.

he he he he .

Tanpa Nama berkata...

Nak clearkan saluran pernafasan supaya aliran udara lancar dan oksigen cukup sampai ke otak agar pemikiran sempurna waras.

Tanpa Nama berkata...

Berfikir sebelum bercakap kerana setiap yang dicakapkan akan dipertanggungjawabkan di dunia dan akhirat.

Jangan bercakap lancar ikut sedap tetapi lepas tu tak mengaku dan tak mahu bertanggungjawab.

Tanpa Nama berkata...

Anwar memang world class .....LIAR.

CEO_Siber berkata...


Anwar Jadi MB - Skuad Sayang Selangor Bubar Ganti Terengganu

LIHAT BUKTI DI SINI
LIHAT BUKTI DI SINI

'Please Note'

- Pelaburan jutaan ringgit 'skuad sayang selangor' sepanjang 5 tahun untuk merampas kembali selangor di tangan PKR tidak berhasil. Malah memberi 8 lagi kerusi Dun kepada PR

- Walaupun beribu kali lakonan @ provokasi yang dimainkan oleh media UMNO BN ia tidak lagi relevan untuk Rakyat Selangor. Begitu juga Kelantan dan Pulau Pinang. Ia tetap akan menjadi milik kekal PR.

- Terengganu juga bakal mengikut jejak selangor... Lihat saja pru 13 hanya 2 kerusi sahaja berbeza dan kemerosotan ketara BN..

- UMNO BN akan membubarkan 'Skuad Sayang Selangor' dan mengantikan 'Skuad Sayang Terengganu' pula. UMNO BN yakin bila perlaburan jutaan ringgit diberikan kepada rakyat Terengganu terutama anak muda akan mengekalkan Terengganu ditangan mereka

- UMNO BN akan kekal memerintah Terengganu jika pelaburan mereka berjaya dalam 'Skuad Sayang Terengganu'... Lihat saja bukti jelas apabila pelaburan RM15,000 untuk satu keluarga FELDA dapat mengekalkan undi mereka kpd UMNO BN walaupun sedikit merosot... Jadi apa sangat bezanya level pemikiran anak muda FELDA dan Anak muda Terengganu?

- UMNO BN tetap akan membubarkan 'Skuad Sayang Selangor' apabila Anwar berjaya menjadi MB selangor. Aura Anwar yang kian kuat kpd anak muda Selangor hanya menjadikan usaha mereka sia2. Lebih baik mereka tumpukan Negeri lain yang juga akan jatuh ke tangan PR...

Akhir Sekali, adakah UMNO BN akan menyumbat kembali Anwar ke penjara untuk tempoh 10 tahun lagi untuk menghalang daripada menjadi MB Selangor??..... Tetapi yang pasti, UMNO BN akan 'ketandusan strategi' untuk merampas kembali Selangor dan menemui 'jalan mati' untuk menarik sokongan pengundi muda dan pengundi baru yang sudah terdidik sejak 5 tahun dulu..

Tanpa Nama berkata...

Assmin dah kira world class ape....

Cube tengok, mana ada pemimpin "world class" suruh pompuan isap batang aiskrim dalam jamban, kalau ada pun yang isap batang aiskrim atas katil kat bilik hotel macam anwar ade la...

Dalam jamban suruh pompuan isap batang aiskrim sambil bergurau senda... WORLD BETUL..

Tanpa Nama berkata...

ANWAR BERSTATUS WORLD CLASS DALAM BIDANG "PUTAR BELIT", "MEMBOHONG", JANJI TAPI TAK TEPATI", "KELENTONG", " CAKAP TAK SERUPA BIKIN"...YANG PALING WORLD CLASS...SEMUANYA YANG HENDAK DI BUAT MESTI MELALUI "PINTU BELAKANG".

Tanpa Nama berkata...

Anwar mmg world class dlm bab korek mengorek

Tanpa Nama berkata...

Apa guna hidup umur panjang jika kita mengejar neraka

Tanpa Nama berkata...

Wahai anwar !! Baki umur yang sedikit ini lebih baik kamu gunakan untuk masuk syurga.. Bukannya mengejar neraka. Allah itu maha berkuasa

Tanpa Nama berkata...

Macam cakap kafir laknatullah jer....

Tanpa Nama berkata...

ADAKAH WORLD CLASS TU TERLETAK PADA ORANGNYA KAH? ATAU TERLETAK PADA KOTEY BENGKUKNYA KAH? ATAU TERLETAK ATAS VIDEO KONKEK AMOI YANG SELUROH DONIA BOLIH TONTON?
PATUTLAH SIMALAUN JUBO NI TERKENAL SEANTERO DONIA. WORLD CLASS LA SANGAT....

Tanpa Nama berkata...

Anwar kalu buat pilem nih, mesti 'WORLD CLASS' punyer lah! Misti ramai page view dia, semua kategori pun masuk, dari oral hingga ke anal, silap-silap orang putih pun surrender! Untung wooo orang Kajang!!!

jebat berkata...


Salam takzin,

Saudara tanpa nama.

Berbalik kepada apa yang saya katakan: ANWAR PANDAI BERHUJAH dengan petes. Saya tak katakan apa yang di katakan nya itu BETUL dan di TEPATI.

Berbanding kebanyakan MENTRI BN yang bercakap tergagap dan termengah mengah, bosan pula menunggu .

Dah lah begitu, cakap Melayu di campur dengan inggeris.

Apakah Bahasa Melayu tak cukup untuk berckap bagi menerangkan
maksud nya.

Atau mentri menteri itu tak TAHU bercakap Melayu ?


Tukang jual ubat di kali lima pun boleh bercakaplebeh baik dan lancar.

Kalau nak sangat bercakap Inggeris caplah Inggeris, janan bercanpur aduk mcam rojak.

HAPUSKAN PENGKHINAT BAHASA !!Yang mungkin juga PENGKHIANAT BANGSA !!!

Tanpa Nama berkata...

Apa jasa dan pencapaian anwar jika dia world class?

Tanpa Nama berkata...

Sin, ade baik engko niage wet wipe kat S'gor skrg, boleh jadi jutawan rasenye.

Tanpa Nama berkata...

Hj.
Kehebatab Anwar terletak pada hurf pertama nama beliau A...Anunya

Tanpa Nama berkata...

Memang Anwar belum sampai standard bulu ketiak Obama. Tapi berbanding dengan Najib dan pemimpim BN yang bertaraf budak tadika, Anwar menang world-class.

Tanpa Nama berkata...

Anon 1.24
Ya ke.... adakah aku mimpi di siang hari..eh..eh..eh

kluangman berkata...

Masing2 ada dunia sendiri... word class dunianya! Pakar dalam bidangnya.

Kepetahan termasuklah autanya membuatnya dia survive hingga ke hari ini dan melopong terpesona pemuja dan pengikutnya.

Di pihak kerajaan...cukup sukar mencari yg pandai berhujah, yg merapu meraban banyak... kepintaran juga kurang hingga mereka mudah di akalkan oleh anwar dan pembangkang.

Karpal cari mkn pun sebab kepetahannya tapi hari ini? Mungkin sudah sampai ke penghujung...peluang untuk orang pas melangkah mayatnya...soon. setakat tu lah org pas berani, semasa karpal sudah tidak bermaya...

Bab org melayu ckp inggeris... anwar pun tergagap banyak rrrrrrr....

Org india dan china pun akan terbawa nahu mereka sendiri ketika berbahasa inggeris... china singapore lagi le hancus.




Tanpa Nama berkata...

Hahaha mmg ai world class . Bw kamu anak bini kamu boleh jadi murtad. Ye ye ye betul tu mmg world class mcm babi...

Tanpa Nama berkata...

Dibesarkan untuk membina satu keluarga dan kelompok munafik yang hebat .. memang world class ... tak terpikir aku. Aku takkan percaya org yang petah bercakap .. pasti wujud penpuan tahap gaban dalam perkataan mereka kerana munafik munafik ini itu je modal yg diorang ada. Tolol dan bahlul je yang sokong dia. UMNO pun boleh berambusla. Hidup ISMA dan PERKASA .. pejuang sebenar Islam dan bumiputera di Malaysia. bebudak PKR boleh hisap batang DAP ... pergilah bodoh.

IBD berkata...

Anwar Ibrahim telah menyertai Kabinet Kerajaan BN selama 17 tahun (1982 hingga 1998) dan memegang Kementerian-Kementerian berikut sebagai MENTERI:
1. Kementerian Belia Sukan dan Kebudayaan (1982 - 1984)
2. Kementerian Pertanian (1984 - 1986)
3. Kementerian Pendidikan (1986- 1991)
4. Kementerian Kewangan (1991 - 1998)
5. Timbalan Perdana Menteri (1993 - 1998)
Kalau sesiapalah Sedara kat sini yang boleh berikan SATU pencapaian Anwar dalam tiap-tiap Kementerian (saya ulang ya SATU, tak usah banyak-banyak) saya bersedia upah sedara SATU JUTA PAUN STERLING. Ini serius! Coba perah otak Sedara