Ahad, Julai 24, 2016

1MDB: Banyak cerito kelakar

Ketawa anak-anak JDT

Macam-macam hal berlaku dalam dan luar Malaysia. Banyak pulak dilihat *kelakar* sekali.

1. *Kelakar* bilo Amrika kato duit kepunyaan rakyat Malaysia tapi syarikat kerajaan Malaysia kata takdo yang hilang malah mereko buek untung.

Kenapo tu?

2. *Kelakar* bilo Amrika kato duit dicuri dari 1MDB tapi 1MDB dan kerajaan masih tak jumpo siapa pencuri.

Pencuri kek luar ko?

3. *Kelakar* bilo mencuri, menyamun dan menipu satu kesalahan jenayah tetapi saman ini bukan jenayah tapi sivil.

Jiko gitu, Husin pun bule dakwa penyamun ...?

4. *Kelakar* bilo Amrika kato ado bukti nak rampas harto tapi AG Malaysia kato takdo bukti Najib salah.

Handa Amrika ... macam serupo skrip Sarawak Report

Sonyum duo orang semilan

5. *Kelakar* bilo AG Ameika tuduh macam-macam tapi kato masih sedang siasat.

Rampas harto cokap, tangkap penyamun lambek.

6. *Kelakar* bilo orang Malaysia anggap Najib orang #1, tapi ado tak nak ngaku dio yang dikato 'Malaysian official 1' oleh US AG.

Baru tuduh, kono bukti.

7. "Kelako" bilo ramai tak cayo Sarawak Report (George Soros-Clare Brown), WSJ (Rupert Murdoch) dan "pondan berjanggut" (Khairuddin) tapi US AG boleh cayo mako ramai ikut cayo.

Hai ... dunya, dunya.

8. *Kelakar* bilo ado orang kato Malaysia masih sodang siasat dan pada fasa ke 2 tapi ado yang kato sudah solosai dan siap.

Cubo jangan lain-lain macam koling ...



9. Paling akhir, bilo ado kato MOU antaro Malaysia and Singapore adolah untuk HSR, *kelakar* bilo ado tak tahu ia projek "high speed rail". Ado ingat projek terbaru *high speed robbery*.


Wow! Cino penyamun zaman Madey jugo

*PS: Silo la tambah. Jangan emo tapi *kelakar*

16 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Itulah Hussain Pak Cik pun pening 2/3 hari lepeh...macam ribut cereta nye dari Amereke...tapi takde ape pon...
Ini kisahnye ket Penang nak kene panggil FBI juge ke siase....

Labu8455 berkata...

Sin, apa kabou dgn unta unta kau semua ? ada sihat ?

Tanpa Nama berkata...

Ssh je usin buat lawak, tp org2 kawasan luar bandar yg umno juarai mesti ssh nk phm lawak husin. Apa kata buat lawak yg depan mata.

1. Kelako bila AG kena benti sbb mslh kesihatan. Tp xde surat doktor yg sjit pun kata dia masih ok.

2. Kelako bila pesuruhjaya disuruh sakit dan berubat kt amerika. Lepas tu anak buah kena tukar keja. Ada yh kena siasat polis hasil siasatan plk kena rampas.

3. Kelako bila kata penderma anak raja arab. Lepas tu org kanan kata bkn penderma tp penderma2 dan duit dh abes blanje. AG yg sihat wal afiat plk kata sorg penderma je dan pendermanya dh pun mati. Keje gila org kanan g jumpa hantu.

4. Kelako bila ada org repot polis, yg repot yg kena tangkap. Dgn peguam2 skali kena kaut.

5. Kelako bila kata jgn tuduh2. Tunggu siasatan audit. Bila audit selesai buat keje, laporanya plk membahayakan negara. Kena beku xle baca.

6. kelako bila laporan PAC kata 1mdb hutang lbh 50B tp husin kata masih untung.

Dunya.. dunya..

7. Paling kelako ssh pyh crk kuman sebrang lautan gajah depan mata xnmpk.

Jgn emo ye!

Kassim Selamat berkata...

Daripada Abu Hurairah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda: Akan datang kepada manusia tahun-tahun yang penuh muslihat, di mana akan dibenarkan padanya orang yang berdusta, dan akan didustakan orang yang benar. Akan dipercaya orang yang berkhianat, dan akan dituduh berkhianat orang yang terpercaya. Serta akan bertutur padanya Ruwaibidhah. Maka ada yang menanyakan: Apa itu Ruwaibidhah? Dijawab baginda s.a.w. : Iaitu, orang yang bodoh dan hina ditugaskan menangani kepentingan umum;- (Riwayat Ibn Majah

Tanpa Nama berkata...

ialah paling kelakar polis kata siasatan masih berjalan..sampai kiamat lah..juga duit dari cayman sudah bawa pulng, tiba jadi unit, laporan audit jadi OSA, Gani kena pecat, pegawai sprm kena tukar, bla..bla..bla. Pendek kata 1mdb ni sangat suci. kelakar la..

Tanpa Nama berkata...

Mme gampang puak madey ni.... klu jumpo macai mamak pondan bancuh teh tu ko poie carik pokok ponak ko antuk antuk kan palo eeh kek batang ponak tuhhh... goma bona jomput penjajah campur urusan orang mesia nihh...dulu manajk ni yg handa bona ngoba aan kito maju dongan acuan sendiri dan jangan bagi mesia dijajah lagi skg dio pulak yg melutut menyombah nyombah amerika... boto la orang tuo cakap ... klu jumpo ular lopeh tu jumpo mamak ... mano dulu yang ko nak kelokai kann...
klu nak idup lamo mana satu ko nak bunuh dulu..

ko jawab la sendiri...

Jack berkata...

Bila masa lak 1MDB buat untungg?? Takde untungnya. Duit habis buat bayar hutang unta ko tu. Memang lah dia tak ngaku duit dia hilang,dah yang jaga 1MDB subahat tolong pencuri curik duit. Dari Chairman ke Ceo.ko nak cakap apa?

Tanpa Nama berkata...

Suka hari kau le labu...nak menyodapkan hati ye?

Tanpa Nama berkata...

Alahai Pak Husin....Kalu reta AliBaba ngan 40 penyamun kena cilok ngan Kassim Baba, mana penyamun tu nak report polisi dan ngaku reta hilang.Kalu polisi jumpa harta2 tu pun, mana penyamin nak ngaku....kui3

Tanpa Nama berkata...

SIN YANG KELAKO SAPE YANG RAKYAT AMERIKA GELAR FUCKING RETARD NI. DOJ KE...PAKATOON.

Tanpa Nama berkata...

Yang tak kelakar tu Haji Hadi dan Haron Djin aje ke?

Tanpa Nama berkata...

Ada lg lawak sin.
Ada org setuju jho low bawa malapetaka. Tp kawan jho low manusia mulia.

Ada pulak dulu anti dgn menteri wanita mcm jantan zaman pak lah. La ni menteri wanita dh sokong manusia mulia, menteri wanita jdk mcm siti khadijah.

Dulu sama2 bersekongkol nk jatuhkan imam hadhari dgn bdk tingkat 4. Xde pun isu jatuhkan kerajaan islam, kroni, mahathir mahazalim. Yela dulu pun xde isu billion2 dlm akaun.

Psl gst ke pasal peningkatan kos sara hidup membuatkan manusia berubah menurut pandangan tuan haji husin lempoyang?

Tanpa Nama berkata...

1 Lagi kelakar bila jawatan kuasa pertama PAC di-tukarkan oleh yang baru
tetapi ada yang dapat jadi menteri dan timbalan menteri.

2 Lagi kelakar A-G Gani Petail di-berhentikan alasan nya (kesihatan)dan di-gantikan
oleh A-G Apandi dalam hanya masa 24 jam.

3 Lagi kelakar Pegawai Cawangan Khas di-soal siasat dan di-tukar ke jabatan lain.

4 Lagi kelakar SPRM Abu Kasim....di-laporkan oleh Timbalan Pemuda UMNO sebagai pengkhianat
yg membocorkan maklumat pada Amerika.Begitu juga Gavenor Zeti dan bekas A-G Gani Patail

5 Banyak lagi kelakar kalau nak di-senaraikan...tetapi yang paling win sekali adalah
apabila Najib bercakap di-atas pentas dengan syarahan Perdana nya mengenai 3 ciri2
orang MUNAFIK...SATU World dah jadi viral...ramai yg mengatakan bahwa dia bercakap pasal
diri nya sendiri...apa punya manusia ni?

6 Dan Sin lagi kelakar orang yg macam kau bolehlah di-katakan tak bodoh sangat tetapi
masih nak pertahankan orang yang mat salleh cakap "damaged goods" ataupun barang rosak.
You bet on the wrong UNTA...sure lose man Sin!

7.....banyak sangatlah Sin...kau bolehlah tambah lagi.

Dari Singapura yg terpercik dgn isu 1MDB....ada berani post Sin? atau pun kau macam bos
kau pun penakut??

Tanpa Nama berkata...

sin...yang kelakonye sin...doj tu sendiri kena fuck olih rakyat amerika se diri.
si kitol ni jugak yang terhegeh hegeh menyombah orang luar apo hal....

Tanpa Nama berkata...

*Tajuk berita surat khabar serata dunia*

USA: DoJ goes for big sharks in 1MDB

UK: Billions siphoned out of Malaysia via 1MDB

France: People in high office implicated in 1MDB fiasco

Singapore: More banks implicated in 1MDB

Thailand: Can regime withstand the 1MDB curse

Malaysia: Harga durian dijangka naik sebab cuaca tak menentu.

Tanpa Nama berkata...

Eko komen sano komen sini ni hah ado nko dh baco ko kortes tuduhan saman 136 muko DoJ US tu.?

Yg lbih klako bilo org komen tp sndiri tk baco pun apo isi saman tu ... siap dengan no. bank akaun, bank mano, tarikh, maso bilo, emel, catatan prcakapan telfon, dll.