Isnin, Februari 27, 2017

Jangan ikut orang tiada kawan


Obama datang dikata berbaik dengan Yahudi. China datang dikata pula jual negara kepada komunis.

Kini, Raja Salman datang dikata tiada duit dan tak ikhlas bersahabat dengan Malaysia.

Bila Jokowi datang bakal dihina sebagai kawan dengan orang gaji dan buruh kasar

Entah apa penyakit bangang dalam negara kita ni. Semua salah dan tak betul.

Ramai pula main ikut cakap orang yang tidak ada kawan.

Padahal esuk Saudi nak tandatangan perjanjian pelaburan syarikat Aramco di RAPID Pengerang.

Nilai Aramco dilaporkan USD2 trillion dan ada pihak menilai hingga USD10 trillion.

Ketika Saudi belajar transformasikan negaranya dari kita, negara kita ramai otak keretapi dah tinggalkan stesyen dan ....


Apa yang ditahu hanya apa diberitahu oleh orang tu.

Masa orang tu dahulu, Raja Saudi tak mahu datang. Tiada Arab mahu melabur dan derma pada Malaysia.

President Amerika terus tak jenguh tapi hantar Timbalan untuk leter.

Lawat rasmi China 6 kali tapi President China lawat sekali saja. Hanya hantar pemimpin-pemimpin bawahan.

Nak tubuh EAEC tapi tiada sokongan.

Kawan dia cuma Mugabe dan ajak negara Afrika dunia ke tiga yang bermasaalah datang Langkawi untuk puji dia.

Apa dia labur rugi hingga ratusan billion dan tidak boleh bertahan lama macam institusi yang dibina Tun Abdul Razak.

Itulah orang yang mulut celupar dan tiada kawan tapi sampai tua kuat cemburu.

Wow! Untung berketua Melayu dari dijual Keling ngaku Melayu

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Aramco arab nk projek dkt malaysia dia punya raja kena turun da.

Tp ecrl kenapa kita kena merafak sembah pergi china bg projek ke china?

Hairan juga ya.
Ada hutang dibalik 1mdb ke?

grandmarquis berkata...

Terubat sikit geram kita kat dia bila baca apa yang Husin tulis.

Tanpa Nama berkata...

Aramco melabor dgn membeli share dari petronas.

http://www.thestar.com.my/business/business-news/2017/02/28/saudi-aramco-to-take-stake-in-petronas-rapid-project/

pelaboran mcm ni yg dibanggakan husin. Apa kata jual khazanah ke qatar ke..
Lg la puloh2 billion nilai pelaboran

Rabbit berkata...

Kalau tak dapat share Petronas buat apa dia nak melabur dalam Petronas? Apa la bengapnya kamu ni?

Tanpa Nama berkata...

Da namanya melabur
.. Ade la share.. Bodoh.. Ni la contoh taraf pemikiran pencacai pembangkang..