Jumaat, Jun 29, 2018

Dulu Mat Maslan, kini PH ada Mat Maszlee


Dulu ada Ahmad Maslan, Sekarang ada Ahmad Maszlee

Isu PTPTN kena bayar balik ni ada pro dan kontra. Hutang walaupun perlu dibayar, tapi senior-senior Nabeel yang getik mengundi PH tentu berharap PT tak payah bayar.

Tapi getik mereka hanya seketika, hutang tetap hutang. BN atau PH kalau dah nama kerajaan mesti mau graduat bayar.

Tapi, u-turn baru yang best Menteri Pendidikan kita buat ni, bukan takat PT, tapi pasal beg sekolah.

Konon nak jadi Finland. Tapi, defend pulak beg berat budak, konon cuma 28%.

Come on la Dr Maszlee. Semua orang tau beg budak ni berat. Buku budak darjah satu pun mau kurang2 3 kilo dari 4 kilo muatan yang perlu mereka tanggung setiap hari ikut kakak ipar Nabeel.

Kenapa Dr Maszlee defend gila2 berat buku sekolah ni? Ada cadang nak kasi tender baru buku teks ke😎?

Nabeel harap Dr Maszlee hati-hatila dengan sentimen ibu-bapa.

Nama macam dah nak sama, nanti jadi bahan pula..

"Dulu kita ada Ahmad Maslan, sekarang kita ada Ahmad Maszlee"😜

-Nabeel Naqie-

Wow! Pagi petang siang malam subuh senja ... tol free

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Ala sin..
Kejap je lepas pru bukak komen.
Lepas tu blogger bn jadi bacul balik.
Siapa yg keluarkan arahan sin?
Kata nk jadi juara rakyat.
Luahan hati rakyat pun xberani nk dgr.
Xde post moterm ke apsal kalah pru?
Ke dh selesa dah duk selubung dgn alasan fitnah dan najib?

Tanah Melayu Kini berkata...

Kerajaan bn najib dah buat kajian semua benda la..
Ingat dulu org duduk saja ka?
Geng pakatan semua nak jadi hero kononnya..
Bila masuk tengok, semua dah siap buat..
Dah blur tak tau nk buat apa..
Last last cipta benda lain.. mesti jadi hero jugak.. tambah quota cina.. quota india apa cita? Iban dan kaum lain? Knp utk cina ja?

Tanpa Nama berkata...

Tak malu ke menteri ni menang PRU dgn cara menipu rakyat? Gaji bagi anak bini mak bapak makan tak berkat beb!

Shah berkata...

Selamat datang ke Kelab Mat Maslan