Khamis, Oktober 08, 2009

Ganti menoreh getah

Bagan Pinang sini ada banyak pokok getah tapi ditanam di dalam estet dan bukan kampung. Jadi yang masih berkampung adalah nelayan.

Kali ini, tak payahlah menoreh. Tempat naik bot pun boleh nampak hotel dan resort.

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Pak HL,

Pastikan juga mamat dan minah jadi pengurus kat situ kalaupun tidak jadi tuan empunya rumah penginapan yang tumbuh bak cendawan lepas hujan.

Untuk itu mentaliti mamat dan minah perlu diubah dan berubah. Kalau setakat memberikan ceramah politik "round the clock" tetapi tidak berjaya mengubah mentaliti para pendengar maka apalah hebatnya semua ceramah-ceramah itu?

Perlu diingat bahawa mamat dan minah tidak perlu dijadikan bahan untuk meraih keuntungan politik kepartian semata-mata. Retorik yang mendasari kandungan ceramah yang diulang-ulang nampaknya telah gagal membentuk nilai yang dikehendaki. Ini harus disedari oleh Pas, PKR dan UMNO kalau mereka mahu menang tetapi kampung tidak tergadai!

ALPASIKU

Tanpa Nama berkata...

dato :
semalam saya tidur di rumah si a,
2 malam lepas saya tidur di rumah si b,
3 malam lepas saya tidur di rumah si c,
4 malam lepas saya tidur di ruma si d,

wartawan kepoh : err..dato rumah isteri..dato tak tido ke?

dato : err tido tak tahu berapa malam lepas

wartawan kepoh : ooooooooooooo..jaga-jaga nanti hidup BN, hancur rumahtangga

Napi berkata...

Sin, minta maaf keluar tajuk ni nak minta sin komen tentang budak PAS kena pukul semalam. cuba tengok gambar dia. kepala bedarah kena ketuk. tapi belakang kena libas ngan parang baju je koyak, kulit tak terjejas pulak. budak ni belajar ilmu kebal takat bahagian belakang saja ke sin?

jurutera pencen berkata...

Salam Sin,
Ketiga-tiga pembesar BN dalam gambar tu sedang mengawal Pantai PD dari ancaman serangan Kumpulan Bendera Indonesia ke?.Beritahu mereka tak usahlah datuk2 bertiga menunggu Budak2 Bendera tu mereka tak bahaya kepada negara, tapi kumpulan peragut,perogol, menceroboh/pemecah rumah dan perompak dari Indonesia yang sudah ada dalam negara sekarang lebih merbahaya dan perlu dinyah dan dihapuskan dahulu.

Tanpa Nama berkata...

Sepatutnya sebelum Pak Jurutera Pencen buatlah satu sistem baru menggunakan upaya kreativiti dan inovasi di mana kalau pihak industri yang terlibat dalam penghasilan sesuatu produk atau membina bangunan maka tak perlulah diambil khidmat buruh asing. Bukankah Pak jurutera sudah masak dengan bebudak Pas, PKR dan DAP. Mana depa nak kerja yang mengeluarkan peluh itu. Atas sebab itu terpaksalah dibawak masuk bebudak PATI tuh.

Jurutera Muda

Napi berkata...

Jurutera Pencen = Nizar, Nizar = Jurutera Pencen, Oooooo patut laa