Rabu, Mei 26, 2010

Apa ke bangang? Belaja tinggi sampai Oxford, cumo nak masuk askar!!??


Orang kampung Husin ramai tak dapek sekolah tinggi-tinggi. Belajar setakap sekolah menongah. Yang dapek dibuek, kalau tak mahu kerja kampung, mohon masuk askar. Kalau bule, teringin jugo nak belajar di University Oxford.

Ado orang yang berpuro-puro jadi orang Ghombau dah dapek masuk dan belajar di University Oxford tapi cito-cito cumo nak masuk askar. Ado ijazah, takdo kojo. Kojo yang ditahu menjahanam dan menyamun. Berangan bosa nak jadi Ketup Pemudo. Dah dapek, takdo buek apo pun. Pemudo jadi pondan.

Sekarang tak malu ada hati nak jadi Menteri pulak.

Tok Jib

... baik jangan. Jahanam kalau dio dinaikkan. Tak cukup ko bonda yang Tok Jib kono repair pasal si Cilako ni?

Baco bawah ni ... Den sokong bona.

63 ulasan:

MIT berkata...

Betul sin

Takdo kojo cari kojo.

Ado kojo tercongang2.

Penghabisan masuk askar... kah kah kah

Memang bangang budak Oxford.

ANak den baik masuk Cambridge atau Harvard sajalah.

Prebet berkata...

Memang pukimak lah ngko nie sin! Ngko ingat semua askar low class ker! Takde pelajaran tinggi. Aku sumpah keturunan ngko biar bingai semua sebab hina askar

Tanpa Nama berkata...

husin lempoyang,

bab kj to yg belajar tinggi2 tu oklah ,bab org belajar tinggi2 masuk askar wataniah tu perkara biasa.banyak ketua ketua jabatan kerajaan masuka skar wataniah diletakkan dibawah unit pakar.
contoh kakitangan jabatan bekalan air masuk wataniah dibawah satu rajemen pakar pengendalian air.kalau perang depa ni bantu menjaga keselamatan bekalan ir

bab kj ni ,sejarahnya memang ramai tak setuju.umum tau.mana ada sebelum ni ketua pemuda lepas menang kene boo.kj aje.tapi nak kaitkan kj bangang pasal masuk wataniah tu tak moleklah,nanti ada yang terasa hati.wataniah tak bersalah cuma kj saja bijak cari publisiti murahan....

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...

KJ ada perancangan jahat dengan Zahid Hamidi nak jatuhkan Najib.

Zahid dah belot persahabatan kepada Najib dan sentiasa berbaiah kepada Pak Lah.

Husin Lempoyang berkata...

Takdo cito hina askar.

Panteq ekau.

Jangan nak spin la.

KAPAKTAJAM berkata...

Ya! KAPAKTAJAM akui terdapat berbagai kepincangan terhadap individu yg dinyatakan ini, namun biarlah ia disiasat oleh pihak2 yg diamanahkan untuk berbuat demikian. Negara ckup makanisma dalam segala perundangan dan Insya Allah apapun sabitan yang Hak tetap Hak dan Yang Bathil tetap bathil. Itu kita sebagai muslim kena yakin.

Apa yyg kapak Ingin ketengahkan disini adalah "Bagaimana Nak Menyatukan Bangsa Melayu"? Kita sudah tiada masa untuk bercakaran sesama sendiri. TENGOK Bangsa Lain, walau dalam kekalutan apapun Bangsa Mereka Tetap Bersatu didalam segala hal terutama didalam "Masa Depan Mereka di Negara ini" dan niat mereka adalah untuk memiliki dan Memerintah di Negara ini secara total. Kenapa Kapak kata demikian, adalah kerana mereka sudah pun memiliki segalanya, ekonomi, harta dan bangunan di bandar2, Perniagaan, Pelajaran & lain2 mereka telah punyai semuanya, CUMA kuasa politik sahaja mereka masih TIDAK dapat secara TOTAL, Ingat jika ini berlaku, usah mimpi lar menangis darah sekalipun Bangsa Melayu TIDAK akan dapat memilikinya kembali.

Ingat macam mana DAP berceramah di majlis ulangtahun DAP baru2 ini, Ingat apa yg mereka sebut pasal Bangsa Melayu, DEB, peluang pekerjaaan dan macam2 lg, semuanya menyalahkan Bangsa Melayu dan mereka minta untuk tidak sesekali berbaik dengan Bangsa Melayu [itulah natijah ucapan tersebut]

Jadi apa yg Melayu PAS & PKR serta Melayu UMNO buat sekarang masih ingin nak bercakaran? Bangsa Cina telah mempelajari bagaimana British tadbir negara ini dulu " Pecah & Perintah", so inilah yg di lakukan oleh Bangsa Cina di Malaysia, mereka pecahbelahkan Bangsa Melayu dgn Wang Ringgit & Politik. Mereka rela Melayu ketua Kerajaan bila Menang TETAPI hanya sebagai "Puppet" seperti di Perak selama 11 bulan. Tidakkah Melayu Ingat semua itu? Kenapa Bangsa Melayu ini BODOH & MURAH sangat, asyik bersikap "XPA LAR"???? Bila lagi Bangsa Melayu nak sedar ni????
Tidakkah kamu ingat kedatangan Lee Kuan Yew ke Tanah Melayu baru2 ini berniat apa? Kenapa Penang dan Kelantan jadi pilihan? Terbukakah minda anda untuk berfikir sejenak? apakah yg tersirat dan tersurat? Sebagai manusia berfikirlar, ALLAH telah beri akal, maka gunakan ia dengan baik dan betul, kerana perbuatan anda hari ini akan menconteng kehidupan masa depan!!!!

KAPAK sarankan wahai Bangsa Melayu, sudah sampai waktunya Bangsa Melayu bersatu, walaupun berlainan ideologi politik, NAMUN bersatulah didalam perkara "MASA DEPAN BANGSA MELAYU".

Berpakatlar, bermasyuarah lar dan berbincang lar dengan hati2 yg terbuka dan syumul. Minta lar petunjuk ALLAH mohon agar dibukakan pintu2 hati Bangsa Melayu sesama kaumnya.... Adakah semua kamu masih xnampak semua ini?... Ingat apa yg terbaik didada akhbar ari ini, Kaum India pun menyalahkan Bangsa Melayu bila Kaum mereka bercakaran? Dungukah Bangsa Melayu jika masih xsedar2 akan semua ini.

Wahai Bangsa Melayu ditanganmu lar perdamaian dan permuafakatan Bangsa Melayu mahu diujudkan!... Pikir2 kan dan tanya Iman kita, apa akan jadi dengan ISLAM di Tanah Melayu ini jika KAMI semua bercakaran dan masih tidak mahu bersatu?..... Jawaplah

Wassalam KAPAKTAJAM

Tanpa Nama berkata...

anggota tentera berjuang mempertahankan negara daripada musuh2. bukan menjadi pak sangup jual harta-benda negara weh macam ketua pemuda lembik umno...berhati-hatilah pm kita jangan tersalah pilih musuh2 dalam selimut..kawan tak belajar jauh angat cuma di Wantan School of Business :)

ISAC berkata...

Bro oghang Rembau X panggil "askar", dia orang panggil "soljar"...

Ko ni X ada semangat patriotik lag Sin....Mentang2 lah engko saudagar...Jangan ko jual "negaro" udah le...

Tanpa Nama berkata...

ISAC

Bab jual negara tu Sin kena belajar dari KJ

Tanpa Nama berkata...

apa salahnya masuk wataniah walaupun ada ijazah?

ko jangan dengki uncle husin..

-barisan kita

Jahane berkata...

KAPAKTAJAM

Kamu dah tertinggal bas atau keretapi? Atau naif?

KJ ni takyah siasat dah. Bukti sana sini dan terlalu banyak.

Jahane abih kerana mu, KJ

Oghang Ghombau berkata...

KJ ni takdo kojo ko

Kojo Ketuo Pemudo tak dibuek ... Sibuk masuk askar wataniah.

Budak setan ni cumo nak jadi Menteri dan jahanamkan kerajaan dan bangsa Melayu dari dalam.

Anak kojo nyetan,
Mak samun dan hamun!

Chef Engineer berkata...

Biarlah dia join soljar. baru nampak jantan. buleh hantar gi lebanon. Duk dlm negara pun asyik tido makan tandak guna gak... ok lah kalau KJ join askar. sesangat ok.

Tanpa Nama berkata...

Sin,
Ko sepak je beruk tu. Mana pergi pun bawo taik. Mana Ada warna Merah Hijau kat Beret Askar Wataniah. Makhluk Perosak betul

Tanpa Nama berkata...

Pak Husin,
Hai takkan berjemur sebulan dah kata patriotik. Apa jadi Blok L & M yang bagi kat Brunai. Siasat jangan tak siasat.

Tanpa Nama berkata...

Hello Pak Ajip Al-Kondom,

Kalau akhirnya si kitoi di lantik juga jadi menteri, maka sia sia lah perjuangan blogger pro-kerajaan selama ini.


Kalau ini berlaku, akan terjadi lah banyak undi protes kepada UMNO pada PRU 13

Jangan kerana setitik nila, rosak susu sebelanga!

Dari,
Pengguna tegar kondom.

Tanpa Nama berkata...

Kapak Tajam tulis punya la panjang lebar meyeru melayu bersatu.

pasai apa tak tulis
mari lah orang melayu semua kembali
kepada umno sokong umno sebab
umno dah tinggai nyawa-nyawa ikan
tunggu masa nak kena siang
itu lebih tepat dan padat

Nak orang melayu bersatu
bersatu macam mana kalau ngo-ngo yang ada semua nya berkiblatkan umno

...Dol ngantuk.....

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Hansac berkata...

Kenapa name tag dia sebagai penuntut kursus takde kaler-kaler? Pada siapa dia bagi "Gempur Wira" tu? Setahu aku, hormat Gempur Wira ni cuma untuk pegawai yang pernah masuk combat je. Pegawai biasa kita tak bagi Gempur Wira. Also, Gempur Wira cuma pegawai je boleh lead. Cengkerut tak boleh bagi Gempur Wira PAHAM.

Aku nak tahu beberapa benda:
1. Ada tak dia minum air stokin, atau air ludah/air liur kawan-kawan seplatun.
2. Ada tak kena pot roll sebilang waktu.
3. Ada tak kena tengking sebilang masa dengan jurulatih.

Takde kalu, tak usah cakap banyak. Kucing aku pun boleh jadi mejar kehormat.

Tanpa Nama berkata...

Pak Sin..

sepatutnya beruk itam ni.. kalau nak masuk askar wataniah bukan skrg sebaliknya masa sebelum ada jawatan lagi..

ni semua ada agenda la tu. by d way beruk itam ni mungkin bercita2 paling tidak nak jadi tim. menteri pertahanan. zahid kan sekutu dia skrg ni. lagi pun Supol zahid yg skrg ni barua & pecacai akan najis beruk itam ni dulu sebelum keja dgn zahid. so kira ngam la.. duduk dlm sati organisasi la..

aku hairan la Pak Sin, beruk itam jadi KP, pemuda umno kini pun dok tak tentu hala. ni pulak nak jadi wataniah. jahanam la wataniah nanti. beruk itam ni memang terkenal dgn trademark "menjahanamkan".

ANAK SOLJAR

Tanpa Nama berkata...

KJ Masuk soljier tu nak tunjuk kejantanannya yang sebelum ini dilihat sebagai kebetinaan apabila memakai baju perempuan.

kah kah kah

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Anti-KJ Forever berkata...

Cybertrooper babi KJ saja nak cari lubang kecik nak bantai Husin. Tak ada isulah hina askar.

Bisinglah kau blogger upahan KJ, bos kamu tak akan rasa jadi Menteri selama-lamanya.

Baik kau start cari kerja halal mana2 KJ. Lagi baik kau migrate dan berambus selama-lamanya ... siamang!

Tanpa Nama berkata...

Halo..

KJ masuk soja psl nak tau caro guno senapang. kok sonang dio nak buek pemberontakan ala2 al-maunah.

cheguevara

tamingsari berkata...

Jahatnya.busuknya dan lain2 jangan dikaitkan dgn keinginan atau impian dia hendak merasa memegang senjata. Kita semua punya cita2 tapi takde masa dan peluang. Selain ijazah dia juga ingin memakai pakaian seragam dan 'rasa' apa yg dirasai oleh anggota tentera. Lain perkara saya bersetuju dgn tuan2 tetapi dalam hal ini benarkan saya berbeza pandangan.

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
cedikcenun berkata...

Salam tuan usin, botoi tu, den lagi bangkang kalau tok jib lantik dio jadi montori, lebih baik lantik jo tuan husin kita jadi montori, idup tuan husin...!! idup tuan usin...!!. Minggu lopas datin rosmah tanyo den, sapo lagi duo oghang kawan dio yang jadi ejen anwar tu, den tak sompat balas lagi pasal den nak tanyo pondapat tuan husin pulok, sapa agak eh tuan husin. "anak baling".

Tanpa Nama berkata...

sejak cuti panjang ni, posting anta ada macam lain sikit... anta betul2 Husin Lempoyang ke? Atau jadi-jadian?

-Nikon-

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Jebat Jr berkata...

camno leh lepaih si KJ ni masuk soljar, bukan ko time medical check up kena batuk sambil pegang tel*r, mano ado tel*r si ketuo pemudo ni ha,. ajaib sungguh,..

rudy berkata...

tak sokong pun KJ. tapi bagus apa, at least he earned the right to wear the uniform. aku takleh tengok orang civilian pakai uniform askar. pak menteri mindef pernah training askar sebulan ko?

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...

Sin,
sebonarnyo engko gelak bila nampak beruk pegang M16. Bukan hino soljar. Tapi kalulah eden jadi CI beruk bertuah ni mahu jea suruh buat Forward Roll, Star Jump Dan Kongkek Babi siang malam. Sebelum tu suruh makan telur kuning rebus dengan kopi O. Jangan kata sebulan, sejam je beruk lari lintang pukang.
Agak-agaknye dio ni dibagi VVIP treatment tak. Takut masa makan pun dalam mes pegawai siap katering hotel.


Kakakakaka

Tanpa Nama berkata...

ekau semuo tak tau, kj masuk wataniah sobab syarikat model dah rejek dio..dah banyak blanjo boli fair& lovely tp tak putih2 pon, last2 masuk sojar, itam pun takpo..

remboutuo

Mits berkata...

Cipok ni perasan dia putera raja ker? ha ha ha..

ado menda dia nak tu sin.. tak pun dah mmg takdo kojo nak buek.

Tanpa Nama berkata...

Hari ni budak sojar tu kata dia dgn vell paari sekeluarga... macammana dia bule masuk UMNO... Ni mesti kes salah UMNO.. dia masa daftar dulu nak masuk United Mamaks National Organisation.. Ni sapa punya kerja hantar pegi United Malays National Organisation??? Kalu yg mamak tu betul la sekeluarga... cuma potong dgn tak potong aje bezanya..

jebat berkata...

Dei Husin,

KJ dan TENTERA adalah dua subjek yang berbeza.

KJ boleh pakai UNIFORM tentera. Tapi cuma uniform jer..

Berok pun pakai uniform kita sangka tentera..

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...

Apa yang pencacai beruk marahkan sangat tu kat ko Sin. Siap bagi warning. Bayangkan orang yang Ada berBillion-billion masuk dapatelaun prebet. Ada beruk sebelah pokok pisang hantu pun tak Cayo. Soljar orang yang pertahankan negaro bukannya jual harto negaro.
Orang masuk soljar nak jaga negaro tapi beruk baru masuk satu bulan dapat muka depan suratkabo. Bukan nak berjaso tapi nak namo. Botoi tu jang.

Tanpa Nama berkata...

Sin,
Prince Charles, Prinnce Adrew dan Prince Edward dan semua anak-anak Raja didunia melalui army training.

Tak ada bangangnya belajar tinggi ambil latihan tentera.

Nampak sangat menjual perasaan hasad.

Tanpa Nama berkata...

kan telor kotek KP Umno Hj Kitol jamaludin dah mengecut macam biji kelentit. memang patut si Hj Kitol jamaludin berlatih cara askar. eloklah Hj Kitol jamaludin dapatkan balik telor kotek nya yg hilang. kita tengoklah nanti akan jadi jantan ke si KP Umno.

Nho Nhoq.

Tanpa Nama berkata...

melayu macam husin inilah yg menjahanamkan bangsa sendiri. Tak hina si KJ tu masuk askar walaupun belajar di oxford dan tak semulia mana kamu tu husin kalau hanya pandai mencaci orang. Boleh pergi jahanam dengan blog tiga suku kau ni.

Aku Bukan KJ

Tanpa Nama berkata...

den banggo wareh den jadi sojar bukan macam usin asik kojo fitonah urang jo..asik budek mamak tongkang jo..usin kao sodaro kao dongan mahathir & veli ikan pari..ah

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
TUAH MELAKO berkata...

Alahai Sin, sebulan aja..bapa aku jadi soljar bertahun lama nya..lawan jepun lawan kominis, tak masuk muka depan suratkhabar pun..berjuang utk negara agama dan bangsa..tak bising2 pun...

SEBULAN AJA..NAK KAN PUBLISITY MURAHAN

Tanpa Nama berkata...

"Apa ke bangang? Belaja tinggi sampai Oxford, cumo nak masuk askar!!??"

aper salahnye? takkan askar hanya utk org2 tak pas periksa je kut?

-budakjin-

Col Roseli berkata...

Saya rasa Husin tak ada niat nak hina askar. Perkataan 'banggang' yang digunakan hanya sekadar 'ungkapan kata' dan yang dimaksudkan oleh Husin 'banggang' itu adalah KJ dan bukannya askar.

Namun ramai yang suka menangguk diair keroh.

Dont worry Husin. You are ok.

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
cedikcenun berkata...

Salam! tuan husin kita bukannya hina askar, malah menyanjung tinggi pengorbanan para tentera mempertahankan negara, kita tak mahu oarang macam kj @ ejen yahudi menjahanamkan negara ini atas dasar cuta-cita peribadi. Minggu lepas aku cakap kat Datin Sri Rosmah kena berhati-hati orang-orang Anwar dalam Umno. Kena perhati sangat, mereka sangat pandai berlakon dan membantu Anwar dalam diam. KJ tu ada dua lagi kawan-kawannya. Tuan husin mesti faham apa yang saya maksudkan. Salam "anak baling".

Tanpa Nama berkata...

banyaknya delete komen ....

Usin Tukang Padam berkata...

Catatan ini akan dibuang oleh pentadbir blog.

Tanpa Nama berkata...

Husin,

Kalau Najib lantik dio Menteri Pertahanan, aku aku dah siapkan kertas kerja untuk transfer Naval Base dari Lumut ke Port Dickson. Lumut Naval Base akan dicommercialised (ala PFI)termasuk dijadikan Sentosa 2, siap dengan Sand Vegas 2 dan Genting Sentosa 2.

Samad "adjust"
Jelebu

Omak Husin telah berkata...

Pukimak Abah ko Sin !!!
Berani kau hina Askar !!!

cepat delete Sin !!!

Tanpa Nama berkata...

hahaha, kena backfire kali ni ko sin.
buat lawak tak pikir perasaan org lain.keja asyik bodek kerajaan aja.

toi soljer

Kulaan Niring berkata...

Mak aiiiiiii, lopeh sebulan trainning soljar, KJ dan T Mohan seolah tak boleh dipisahkan. Sama tapi tak serupo

Opah Usin akan berkata...

Usin ni samalah macam anjing suruhan....siapa bayar, dia sokonglah.

sampai bila Umno nak bersatu ?
kalau anai anai macam ni masih ada !

kgkualasin berkata...

Dah puas menglingkupkan pak mentua, (advise sampai terterap 4/5 negeri) melingkupkan PEMUDA (rasuah beli undi) skrg nak melingkupkan kan askar pulak ??!! jadila sikit2 kalau org tak lantik tu, paham2 ja la .. baik angkat kaki la..