Khamis, Ogos 25, 2011

Peluru dah banyak


Buat apa dikasi peluru?

Bawah dia ada Polis DiRaja Malaysia. Bukan saja peluru, senapang, pistol dan macam-macam ada.

Yang diperlukan bukan dua biji peluru hidup, tetapi dua biji telor hidup ....

32 ulasan:

The Eugenist berkata...

Alamak!!

Ente punya lawak kali ni memang class ... dan tahap classic.

Ana suka.. Ana suka..

Tanpa Nama berkata...

Usin

bukan 2 bijik telur hidup daa tapi 2 bijik telur asin laa.

jangan lupa hantar sekali meriam buluh - senang nak bagi amaran.

Tanpa Nama berkata...

kenapa tak dikirim dua biji telur je, telur puyuh ka...

Akar Umbi berkata...

kahkahkahkahkah...

lebih kurang macam mencurah garam ke laut kot???

Tanpa Nama berkata...

Tu boleh dianggap sebagai amaran yang serius.

kena ambil tindakan tegas

Tanpa Nama berkata...

Tajuk akhbar hari ini.

menteri amaran diberi amaran.

Tanpa Nama berkata...

taktik diversion murah yang hanya boleh difikirkan oleh otak kecil tun faisal dan markiman kobiran ... kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

dah tentu tu ... dua telor setangah masak untuk razali ibrahim

itu satu lagi manusia tak ada telor

Tanpa Nama berkata...

buat apa kasi peluru, pistol hishamuddin tak berfungsi

Tun Faisal Kaki Kapor berkata...

jangan nak tibai orang lain

najib tu sendiri tak ada telor untuk buat keputusan

Tanpa Nama berkata...

baru antar peluru dah melatah... bagi tau 1 malaysia... kasi setel senyap2 sudah klu ada 2 bijik telor... huahuahua

YB Rustic berkata...

hantar pun dari alamat utm melaka ... tak lojik

diversion bodoh tun faisal kah kah kah ....

kembara di Kuwait berkata...

lawak dekat nak raya!
eid pak usin

Tanpa Nama berkata...

Menteri Amaran ... nak dapatkan simpati dari Rakyat kut ?

Satu peluru ... PDRM hantar kepada Mr A.
Satu lagi ... ATM hantar kepada Mr A.

Kemudian ... Mr A ... hantar kpd Menteri Amaran ... dgn harapan Rakyat akan kesihan dgn Menteri Amaran ni !

Kut lah.

Tanpa Nama berkata...

Atuk aku dulu askar jepun lontar bom tangan kat dia, relax aje dia ngelak.

kecoh lah lu hisham.

Tanpa Nama berkata...

patutnya orang yang bagi tu dah tau hisham macam mana. bagi la tongkat ali, kopi jantan, kopi ginseng, pil viagra. yang mampu menunjukkan mantap dan keras. boleh bagi vakum nak memperbesarkan ... bagi peluru, nangis la menteri ni.

Tanpa Nama berkata...

lain kali hantar buluh dengan karbaid kat dia cukup la.

Tanpa Nama berkata...

hantar dia air mani nuar aja...dia tu bapok..tua..sama gay...Najib nak jadi PM terakhir kekalkan lah sepupu dia tu..PRU13 najib akan jadi ketua pembangkang...lihat dollah..ckp tak mau dgr..syok sendiri aja...

Abu Garcia berkata...

Alahai Sin ... Pemuda UMNO ka ... ketua pemuda atau X-ketua pemuda ka ... masing-masing sama saja

Masing-masing dah transform daripada teloq hidup ke teloq masin seterusnya jadi teloq kemuruk ...

Tanpa Nama berkata...

biasalah tu bro.. kalau kita suka beri amaran kepada orang lain.. lama kelamaan amaran itu tadi tekena diri sendiri.. haa haa

apa yang pasti Hisham sekarang sudah kurang senyum dan nampak lebih serius apatah lagi dengan misai melenting.. takut nyah...tengok dia.

Usop Beca berkata...

Bila cerita bab teluq nie teringat kisah Tian Chua dgn N. Surendren melawat Thailand. Lepas bejoli sakan menggunakan duit ahli2 PKR, mereka check duit dlm poket ada 50 sen je. Perut dia org pulak punya la lapo.

Mau tak mau depa masuk la sebuah kedai makan. Depa pun panggil la pelayan. Si pelayan pompuan tu datang la dgn bawak menu. Depa pun tercari-cari makan paling murah yg ada dalam manu tu. Dengan duit 50 sen, depa hanya mampu order teloq sorg 2 bijik.

Tian Chua pun panggil la pelayan pompuan tu. Dia pun nak order la teloq rebus 2 bijik. Mula2 Tian Chua cakap omputih utk order. Si pelayan yang tak boleh berbahasa Inggeris pun menggeleng2 kepala sambil kata "Soli, no english sir".

Tian Chua pun pikir apa cara dia order. Nak cakap siam dia tak tau. Tetiba dia dpt satu idea. Dia pun heret pelayan pompuan tu masuk toilet dan Tian Chua pun melondeh seluarnya sambil memunjuk-nunjuk telurnya 2 biji. Si pelayan pun mengangguk kepala tanda paham.

Tak sampai 5 minit, sampai la telur rebus yang dipesan. Si Surendren pun tanya la mcm mana Tian Chua order teluq tu. Tian Chua pun cerita la apa yg dia lakukan pada pelayan tadi.

Tanpa melenggah masa, si Surendren pun tarik pelayan tu masuk toilet dan buat apa yg Tian Chua ajar. Si pelayan pun menganggunk paham. Surendren pun balik la ke meja.

Selang 5 minit, pelayan tadi pun bawa la telur yg dipesan Surendren. Tiba2 muka Surendren merah padam. Tian Chua pun tanya la apsal dia nampak marah2. Si Surendren pun jawap, "Mentang2 la teloq aku kaler itam, ada ke patut pelayan tu bawa teluq masin bagi kat aku. Aku nak saman restoran nie"

Apa lagi, Tian Chua pun teguling2 atas lantai gelak kan si Surendren. Sekian...

changkatlobak berkata...

wah

hahahhhahahah
hahahahhahaha
hahahhhahahahah

memang berguling

Tanpa Nama berkata...

tuan usin tolong bagi mereka tu telo unta lah.

Tanpa Nama berkata...

usop beca hang lawak le kali ni...ha..ha..ha

Zaidi berkata...

Pak Husin

Itu orang bagi peluru kasi habis modal saja. Ada baik kalau itu peluru guna tembak tikus, tufai dan funtianak. Barulah faedahlah! Ini fasal sudah tak ada sibab mau masuk fafer jadi macam2 cerita. Fenin..Fenin.

YB (Yang Biol) Nurut Izzam berkata...

Woi Pakcik Usin,

Aku ada satu teka-teki..pasai apa teloq berbulu? Sapa dapat jawab..aku kasi duit raya!

Tanpa Nama berkata...

teloq berbulu pasal dia tak dapat masuk lubang anus.....

asyik batang je yang masuk

Tanpa Nama berkata...

`kalau teloq tak berbulu, itu teloq hisham namanya..

hantu makcik karipap berkata...

makcik rasa la kan .... kalau kita nak kasi telor kat isham nie kan... elok bagi telor warna hitam... orang negro punye telorr....

haaahhhhh... nanti baru la si hisham nie jadi berani.... pakai telor kunta kinte

braveiron berkata...

Telor separuh masak

Tanpa Nama berkata...

Husin,

Kalau dua biji telur ada tapi telur masin, tak guna juga... hihih

Tanpa Nama berkata...

alah ...peluru tu pun blank jer ..

sama gak mcm isam ...yang ada kulit jer... telor tak ada ... blank ..