Rabu, Julai 16, 2014

Puak Liberal berjaya tuntut Kerajaan haramkan tudung?Ape Dah Jadi Dengan Malaysia ?

Lepas isu MH370...
Lepas tu isu coklat.
Sekarang isu Mengharamkan Wanita Memakai Tudung ??????

Whats Goin On ?

KERAJAAN MALAYSIA AKAN HARAMKAN PEMAKAIAN TUDUNG DI IPTA & IPTS TERMASUK SEKOLAH..

Pihak Menteri Juga Sudah Mengeluarkan Notis Bagi Pengharaman Pemakaian Tudung Ini Di Semua IPTA Dan IPTS Dan Juga Akan Menghantar Notis Ini Ke Sekolah-Sekolah.

Pihak Menteri Juga Telah Menyenaraikan Beberapa Jenis Tudung Yang Haram Dipakai Sewaktu Berada Di Dalam Sekolah Ataupun Kawasan Kampus .

Antara Jenis Tudung Yang Tidak Boleh Dipakai Ialah :

1.
2.
3.
4.


1-TUDUNG SAJI       
2-TUDUNG PERIUK        
3-TUDUNG BOTOL        
4-TUDUNG CAT         

Ana Pun Terkena Lah! Ente Kasi Kena Orang Lain Pulak ..

Namun jangan hairan satu hari nanti kelak kelekung pun satu hari boleh diharamkan jika pemikiran liberal terus berkembang. Dulu Islam tidak dipersoalkan tapi segala kuasa dan serba serbi mengenai islam telah dicaci dan dikeji oleh bukan Islam dan orang Islam liberal biarkan saja.

Wow! Lagi untung jual orang tapi jangan sekali-kali jual ugama

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

ni namanya buat dosa kering dibulan ramadhan: Dosanya berlipat kali ganda sama spt kita buat kebajikan dibulan ramadan yg di gandakan pahalanya!

usin berkata...

jangan nak memandai ye, tudung saji diwajibkan pakai terutama di asrama dan kolej-kolej kediaman universiti. ni kan bukan puasa, macamana nak jaga kebersihan makanan daripada dihinggapi lalat kalau bukan dengan tudung saji? jangan buat aku marah boleh? puasa ni tau....hahahahaha

azman berkata...

Assalamualaikum wbt.

Tudung periok,
Tudung periok pandai lah menari..
Itu sbb diharamkan, mcm mana nak masak Nasik..

Tudung botol,
Persatuan jin afrit dah buat bantahan, kerana banyak jin dh terperangkap dlm botol..maka kerajan yg mendengar denyut jantung, kenelah akur..

Tudung saji,
Haram sbb banyak yg salahguna, patut nk tudung makanan ni nk tudung kepala pon ada.

Haaaa.. nnti kita puasa 6 ye seinnn..

Tanpa Nama berkata...

Bah. Kedua:

Kerana kita tahu kalau si mamat-LIBERAL-kari yg- menguruskan calon Felo Perdana ni utk. bekerja di JPA, maka ini amat bahaya sekali! Dan dia nak calon-calon Felo Perdana ni diambil bekerja sbg. pegawai Tadbir Diplomatik! Kenapa KUASA yg. begitu BESAR diberi pd. si mamat-kari ni utk. masuk campur dalam pengambilan pegawai tinggi JPA, sedangkan dia ni si LIBERAL. yg. asyik MENJILAT MUSUH ISLAM!

Tengoklah si LIBERAL-mamat-kari yg. memang makin MELOYAkan ini, yg. asyik BERANGAN dia ni memang bakal PM akibat dipuja EvangeliSStar, yg. asyik nak MEMPERTAHANkan Musuh Islam/umatnya! Lihat di http://paneh.blogspot.com/2014/06/kj-nak-hapuskan-kuasa-mahkamah-syariah.html , KJ nak hapuskan kuasa Mahkamah Syariah?!, Coretan: paneh, June 12, 2014!

Dan lihat bagaimana liciknya si PENYIBUK-mamat-kari nak pertahankan undg-undg si KAPIR Barat-ZIONIS melalui hak asasi ‘KESAMAAN‘ dlm. pekerjaan swasta dan awam, disyaki juga nak MENGHAPUSkan terus hak keistimewaan BUMIPUTERA yg. termasuk kuota istimewa pekerja BUMIPUTERA termasuk dlm. JPA, seperti Perkara 153 Perlembagaan Malaysia. Sepatutnya kajian UM itu digunakan utk. memastikan Perkara 153 tidak diJAHANAMKan si PENDATANG KAPIRDAJAL RASIS; bukan diselesaikan melalui hak asasi 'KESAMAAN' Barat-ZIONIS! Bahkan Perlembagaan Persekutuan pada perkara 38 (5) menyatakan dengan jelas perkara berikut :(5) Majlis Raja-Raja hendaklah dirundingi sebelum dibuat apa-apa perubahan tentang dasar yang menyentuh tindakan pentadbiran di bawah Perkara 153"! Jadi JGN. si mamat-kari ni nak tunjuk TERA dia, tak tentu pasal! Lihat di -
http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140613/dn_23/Tangani-isu-ambil-pekerja-ikut-kaum ,Tangani isu ambil pekerja ikut kaum, Oleh FAZRINA AYU RADUIAN:
SHAH ALAM 12 Jun - Langkah yang komprehensif perlu diambil bagi menangani isu diskriminasi pengambilan pekerja berdasarkan kaum di negara ini, kata Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin.

Beliau berkata, satu perbincangan di peringkat undang-undang akan dipertimbangkan dengan mengambil kira pelbagai aspek meliputi perpaduan nasional dan sudut ekonomi
"Ada sesetengah negara mempunyai akta untuk melindungi hak sama rata pekerja dan tidak membenarkan diskriminasi terhadap latar belakang kaum daripada berlaku....

Dan lihat bagaimana mamat-kari masih begitu licik menyokong Draf Akta Harmoni Nasional-JAHANAM tu dan mahukan hak SAMA utk. semua bangsa/agama, dgn. sekarang mempergunakan sesetengah isu-isu yg. menyokong umat Islam/Melayu (jadi umat Islam/Melayu akan TERTIPU dgn. matlamat sebenaqnya yg. LIBERAL) – bayangkan umat Islam/Melayu cthnya yg. MENGKRITIK projek PENGKRISTIANAN atau penggunanan KALIMAH ALLAH oleh si KAPIRDAJAL di NEGARA ISLAM kita ni; mungkin boleh didakwa bawah hak ‘KESAMAAN‘ ini! Lihat di di http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140716/dn_16/Syor-kenderaan-Singapura-dikena-caj :

Syor kenderaan Singapura dikena caj

....., Khairy berkata, pergerakan berkenaan akan menghantar memorandum kepada kerajaan yang mengandungi beberapa cadangan untuk dipertimbang dan dimasukkan sebagai perkara dalam Akta Keharmonian Nasional untuk menggantikan Akta Hasutan 1948 (Akta Hasutan).

Beliau berkata, kandungan memorandum tersebut mengemukakan cadangan 'garisan merah' yang tidak boleh dikompromi oleh mana-mana peruntukan atau akta.

Antaranya, kata beliau, ialah akta itu mesti berpaksikan semangat Perlembagaan Persekutuan dengan memberi penekanan terhadap perkara yang menyentuh kedudukan istimewa orang Melayu dan bumiputera.

"Kita juga berharap akta ini akan menghukum apa sahaja penghinaan terhadap mana-mana etnik, kaum dan agama......

Makcik Sambal Belacan.

Tanpa Nama berkata...

Ini namanya sindiran. Dosa ke. Mengingatkan kemungkinan terjadi.

Tanpa Nama berkata...

Tudung yang diharamkan sama sekali ialah Tudung Tin Milo, sebab itu lambang PAS.