Sabtu, April 16, 2011

Baru Bian angkat sumpah untuk jadi KM Sarawak


Ba'Kelalan, Sarawak: Upacara angkat sumpah Baru Bian dianggap batal kerana tidak dilakukan di hadapan Ketua Umum dan Anugerah Tuhan, Dato Seri Anwar Ibrahim. Dia mengangkat sumpah diambar Anwar saja.

Anwar dilaporkan telah berlepas ke London semalam dalam perjalanan ke Amsterdam setelah menghabiskan masa kebih dua minggu berkempen di Sarawak.

Selepas pengundian pukul 12 tengahhari tutup, Baru Bian diumumkan memenangi kerusi Ba' Kelalan. Beliau mengalahkan Willy Liau dari BN dengan majoriti 475 undi.

Disebabkan masaalah line di Ba'Kelalan, Baru Bian tidak dapat mengetahui keputusan undi di tempat lain.

Baru Bian yang dijangka diangkat menjadi Ketua Menteri baru risau akan ada calun-calun PKR lompat ke BN, lalu mengambil keputusan mengangkat sumpah segera sebagai Ketua Menteri.

Baru Bian baru dapat dihubungi dan baru sedar dia tidak layak untuk jadi Ketua Pembangkang pun. PKR hanya menang 3 kerusi. - Agensi Husin Lempoyang

28 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Husin

Baru Bian dah menang baru kau timbul balik ya.

Apa kau kena demam denggi ke ?

Tanpa Nama berkata...

Baru PADAN muka dia..

PANJI HITAM 61 berkata...

Tahniah BN.
BN menang sebab RPK, yee haa.

RPK for MACC Boss...baru semua kecut.

TONTO.

ANTIK BIAN berkata...

BARU bian ke,LAMA bian ke, ....Habis telokop.

kluangman berkata...

Si bahalol tu tak tahu ke dia dipermainkan oleh anwar and the gangs yang awal awal lagi dah tahu 'pembangkang' akan terkangkang di buimi kenyalang.

Kalau anwar tahu pembangkang akan menang dia akan lebih 'tenang' tapi bila dah bengang dia mula beremosi sekadar seutas jam.

DAP dan PAS kena sedar, Anwar adalah punca mereka kalah, beban yang akan menjunamkan mereka di pilihanraya besar atau kecil di masa hadapan.

Pelukan Hadi ke atas Najib adalah 'hi hi bye bye' pada Kit Siang, Anwar dan Nik aziz.

Karpal kena langkah mayatnya sendiri selepas ini.

DIARI PKGMEN berkata...

berita bangang dari manusia paling bangang

Tanpa Nama berkata...

Baru Bian kena tukau nama kepada ‘Baru Gian’

amcam


muehhhhahahahahahahahaha

Tanpa Nama berkata...

anugerah tuhan dah jadi bala tuhan. tuhan dah laknat PAS dan PKR. takkan itu pun tak perasan.

Mat Cendana berkata...

`Baru' Bian ke atau `Batu'?

From Anwar Ibrahim's blog yesterday: "BN, Taib diramal tumbang" http://bit.ly/hBkka0 ... Kalau gitu, apasal yang terus tinggalkan Sarawak? Kan ada victory celebrations lepas tu.

Mat Cendana berkata...

Apasal engko doctor gambar ni, Sin??...tangan kiri dia sebenarnya bawah buku; dalam satu kaki lagi. Jangan la buat gini, dok edit gambar yang betul.

Malaymind berkata...

Ni sebenarnya dah distrategikan oleh PR & RPK.

Kasi UMNO /BN menang Sarawak lepas tu dah kurang kerja.

Time Semenanjung, dia boleh sebat habis.

Jangan terpedaya la dgn kemenangan sementara ni. Undi Cina dah confirm tak dapat dah BN.

Tanpa Nama berkata...

Strategi yang paling bodoh oleh manusia yang teramat bodoh dan diisi oleh manusia bodoh...sehinggakan Anuar 'Anugerah Tuhan' lari lentang pukang selepas ditelanjangi...

Aduhai nonaku Azizah..diman Omegaku?

Mat Cendana berkata...

Tanpa Nama: Ada laa... Wan Azizah simpan dalam tempayan beras kat rumah.

mat saga berkata...

Baru Bian diberitakan tetap akan mengangkat sumpah sebagai Ketua Menteri......

tapi kat UGANDA.... hahahahahaha

Tanpa Nama berkata...

Apa kehal mamat ni pi US tanpa ditemani isteri..Nak buat fat suction ker? @ plastic surgery

Tanpa Nama Lah! berkata...

" DIARI PKGMEN berkata...
berita bangang dari manusia paling bangang"

Memang Sin Lempoyang ni bangang habis-habisan. Tak pernah jumpa manusia bangang cam Sin ni. Kesian dia :(

Tanpa Nama berkata...

Salam saudara husin,

saya cuma perlukan bantuan bloggers untuk menulis tentang kawasan Ara Damansara. Saya membeli rumah ini pada tahun 2003 kerana menurut pelan lokasi Sime UEP, masjid akan dibina berdekatan rumah saya. Setelah tinggal di sini dari tahun 2005 atau 2006 setelah rumah siap, katanya masjid tidak akan dibina kerana penduduk Cina menentang kononnya harga rumah akan jatuh kalau ada masjid. Kami kecewa dengan pihak pengurusan Siem UEP yang memandang ringan akan hal ini sedangkan pengurusannya adalah orang Melayu yang beragama Islam.

Terdapat kuil hindu di tepi jalan di simpang Lembah Subang, dan sekarang kuil Hindu sedang dibina di jalaj PJU 1A/39 yang saya ragukan kerana dibina di dalam kawasan tersorok. Saya telah telefon MBPJ tetapi katanya hal ini sensitif perlu dibagitau pihak KSU bahagian rumah ibadat. Apabila saya telefon, pihak di sana suruh hubungi bahagian itu dan ini, tidak berminat untuk menjawab sedangkan yang bercakap orang melayu dan islam.

sekarang gereja methodist telah diadakan di Block G-G-19, Jalan PJU 1A/A,Taipan Damansara 2, Ara Damansara. Sedikit hari lagi kuil cina pulak naik tapi penduduk islam masih berdiam diri.

saya amat mengalukan saudara mendedahkan perkara ini dan menarik perhatian pihak sewajarnya. InsyaAllah sama-samalah kita membantu umat Islam. Terima kasih.

saya boleh dihubungi di talian 014 738 2221 tapi janganlah paparkan nombor telefon saya. Saya perlukan bantuan saudara menyiarkan cerita ketiadaan masjid di ara damansara dan kealpaan pihak sime uep di samping janji mereka untuk membina masjid di kawasan ini. Terima kasih.

azman berkata...

Assalamualaikum sein

dairi pkgmen:

Dah terase ke nk makan gaji ngan gomen pr?.Lom sempat lagi la..tunggu lagi 5 taon ekk...oooo nk yg kat semenanjug ke? sket lagi pancut la tuu...ooooooo yeee... tak jadi pancut lak...hehehehe potong stim laa BN nih...hehehehehe

||Aku Pemikir|| berkata...

Salam bro,

aku dah kembali dalam dunia blog setelah tinggalkan sebentar

minta di letakkan link aku kembali dalam blog taiko, thx byk bro

http://khairul-hafidz-alkhair.blogspot.com/

jebat berkata...

Sdra Husin,

MENAG DALAM KALAH atau
KALAH DALAM MENANG !!

Dulu dapat 63 !!
Sekarang dapat 55 !!
Mnana hilang 8 lagi??

Dulu dapat 5 !!
Sekrang dapat 9 !!
KALAH atau MENANG !!

BUDAK TADIKA PUN TAU !!
TAK PAYAH PUTAR BELIT,

Guna RTM dan MEDIA PRIMA dan lain-lain MEDIA lagi

TAPI TETAP KALAH !!

HAI DIY APA NAK KOMEN ?
DJJ DAN DFR TERLOPONG TERCHENGANNG !!
STRATIGIK NYA TAK MENJADI !!

MAKIN HARI MAKIN MENURUN !!

Tanpa Nama berkata...

Aku selalu berdoa agar DAP menang banyak kerusi terutama di selangor.kepada kerajaan bangunkan kawasan bandar dgn kemewahan dan kawasan kampung yg rata2 peminat setia pada kerajaan BN dgn hampas atau saki baki makanan yg tinggal.

Tanpa Nama berkata...

Lahaaai, dah jadik blog sampah dah blog husin lempoyang ni... kesian. dah lama aku tak masuk.. sejak nampak sangat kepencacaian isi kandungan..

Ranking no. berapa ntah kat google "melayu bangang berblog tapi belagak pandai".

mat saga berkata...

bodoh betul la jebat nie...
dah kalah tu kalah la...
tak kira la pakatan bodoh menang berapa pun....

Kalah tetap kalah...

budak budak gian yang lalok nak mampos pun tahu....

ingat slogan baru PKR ... "Kalau takut menanggung risiko... jangan pancut 2 kali"....
hahahahaha

baru rock berkata...

dia angkat sumpah lupa pakai seluar dalam dan spender cap boya. maklumlah bini muda bergetah.

matpanah berkata...

Tak baik tuan hina KM tu macam tu. Tuan jangan main-main. Sarawak sekarang Pakatan punya. PKR menang 49 kerusi. Pas menang 5 kerusi. Bakinya DAP punya. Tuan hina-hina diaorang, nanti tak sempat jejak Sarawak tuan dah kena baling dgn telur omega...

Tanpa Nama berkata...

Dimana rakyat susah disitu BN kuat.
Dimana internet tiada disitu BN kuat.
Dimana orang asli,pribumi kuat disitu BN kuat.
Dimana itu bandar, disitu BN tidak kuat.
Kesimpulannya, selagi Malaysia tidak mencapai negara maju selagi itu BN kuat. Sebab itu, perjuangan belum selesai selama-lamanya byat rakyat, tapi pemimpin boleh duk sedap berbinikan baik punya..

jebat berkata...

Saudara Mat (PROTON) Saga,
Terima kasih atas komen saudara.

Halusi komen saya:

KALAH DALAM MENANGE, atau
MENANG DALAM KALAH, ITU YANG PENTING !!!
BN lakah di SERAWAK !!!
dulu dapat 63 ,
Sekarang dapat 55 sahaja. !!!
PKR + DAP menang , berbanding dengan dahulu !!


ITU YANG NYATA !!

Kenapa BN kalah ??
Kerana BN ingat di aboleh gula-gula kan kaum Cina
Pemimpin yang dah se ababad masih di kekalkan. Macam "FIRAUN" ynag ingat mahu memerihtah seumur hidup !! Hingga kan lupa kuasa ALLAH !!
BN Lupa apa jadi di Terengganu.
Ingat mahu kekalkan Dato' Wan Mokhtar !!
Bila dah ternatuk baru tengadah !!
PRU 13 nanti Siapa yang akan ke PUTRA JAYA ??

Awas lah sebelum terlambat !!
Dinasti LIM, Haji Hadi,dan DSAI & company sentiasa menunggu !!

Jung jung inai,
merah ibu kaki,
tarsantuk tunggul inai.
tersembam muka ke bumi.

Derhaka menuntu keadilan !!

Zulkarnain berkata...

Jebat. Ko yang jangan lupa kuasa Allah. pkr bertanding 45 tapi menang 3 je. awal2 dah menipu cakap menang besar. tapi puak2 pakatan riot macam ko ni tak kisah kene tipu pun kan? ye lah dah macam makan nasik ye tak? Ko ingat kenapa lepas satu, satu bala datang kat pakatan? Jangan main2 dengan sumpah muhabalah dol. Jangan main2 dengan sembahyang hajat. Tu la orang sokong islam, ko sokong pluralisme. Banyakkan istiharah.