Jumaat, Januari 13, 2012

Apakah "Mangoose fight made in Malaysia"?

Aisay Fasha Sandha ... berdosa tau you poking sama ana ...

Menurut peraturan Kementerian Pertahanan Malaysia yang baru, tidak dibenarkan memakai “clothes that poke eye” untuk waktu kerja.

Collared shirts and tight Malay civet berbutang three” perlu dipakai untuk tujuan dan waktu tertentu.

Sementara itu, untuk majls-majis seperti majlis makan, dikehendaki memakai “long-sleeve batik shirt with collar / mongoose fight made in Malaysia

Pastikan alas kaki yang “shine close”.

Untuk memahami apa yang dikatakan, peraturan Kementah baru tidak dibenarkan memakai pakaian yang menjolok mata untuk waktu kerja.

Baju Melayu berkolar cekak musang dengan tiga butang perlu dipakai untuk tujuan dan waktu tertentu.

Sementara itu, untuk majls-majis seperti majlis makan, dikehendaki memakai baju batik lengan panjang berkolar/cekak musang buatan Malaysia

Kasut yang dimaksudkan adalah yang bertutup atau kasut menutupi jari kaki.

Salah Menteri tak lancar bercakap dalam bahasa Inggeris atau salah mereka yang bergantung penuh dengan Google Translator.

Apa hal pun, memalukan jika sampai masuk The Wall Street Journal Report. Baca Anak Sungai Derhaka sini.

6 ulasan:

Awanama berkata...

This one really poke my funny bone!

hilbert berkata...

Salam Tuan Hj Husin,

bila kita tengok ke negara miskin seperti negara Somalia, kaum wanitanya masih mampu berpakaian yang menutup aurat, banyak kain mereka walaupun kurang makanan.

Tetapi lain pula dengan orang kita di Malaysia, kita bangga sendiri bila kata negara kita semakin maju dan kaya tetapi cuba tengok yang perempuannya macam tak mampu beli kain untuk menutup aurat mereka dan lebih memalukan lagi mereka kononnya golongan yang berduit tetapi kenapa untuk membeli sedikit pakaian mereka tak mampu? Aduhaiiiii...

name awe berkata...

Unta,

cock my sock lah!

you skipping london also fail, now want to komen other people. Like good aje

That Zahid Hamidi got Phd (Dr) communication from UPM, you know. No need altantuya.

dont play play ok, go to jail.

Awanama berkata...

Adoi..kelakar sangat2!hehehe

Awanama berkata...

Assalam Abang Husin

Ini adalah prestation pegawai-pegawai di KEMENTAH dalam bidang komunikaso bahasa Inggeris.

Bang..menteri dia ni pun buat PhD dalam bahasa Melayu lah...nak check plagiat pun tak boleh.

Awanama berkata...

Fasha is C4 (bombastic) !!