Sabtu, Januari 21, 2012

Sokong perlantikan


Husin tidak setuju betul dengan segelintir penyokong dan blogger pro-BN yang mempolitikkan perlantikan dan pengagihan portfolio kepada exco kerajaan negeri Selangor. Demikianlah blogger bebas yang tidak bertuan dan tidak dibayar.

Pada hemat Husin, YAB MB Selangor telah membuat keputusan yang amat tepat dengan melantik Dr Yunus ke portfolio Adat dan Sukan.

Maklumlah sebagaimana pengakuan Timbalan Presiden PAS, portfolio ugama tidak perlu dipegang oleh mereka yang tidak berilmu ugama. Tidak salah untuk Tuanku menolak perlantikan Dr Rani.

Suami Normah merasakan portfolio ugama boleh dipegang oleh seorang yang bersifat amanah, jujur dan ikhlas seperti MB Selangor.

Sifat MB Selangor yang sedemikian yang membuatnya sedia akur pada tuntutan Theresa Kok, Alizabeth Wong, Xavier Jeyakumar dan Ronnie Liu untuk meminta maaf dalam dua hari selepas JAIS menyiasat dan menjumpai Damansara Utama Methodist Church mengadakan program memurtadkan orang Islam atas alasan Majlis berbuka puasa.

Cukup masa beliau pasti boleh dilatih hingga berupaya menjadi Imam untuk mengetuai jemaah sembahyang dan berilmu dalam hukum hakam ugama Islam.

Tiada salah dia mencadangkan perlantikan Dr Yunos untuk membawa perubahan yang boleh menggantikan kopiah dengan topi, jubah dengan jersi, dan janggut dengan jembut.

Dia mewakili PAS (Parti Adat dan Sukan).

Dengan ini Husin menyokong.

13 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

PAS = Parti Adat % Sukan. Geliga kamu Sin...

Tanpa Nama berkata...

WOW!!!!!
Parti Adat dan Sukan. Terbaik...apa agaknyer menifesto utuk PRU13?

Tanpa Nama berkata...

UMNO = United Moooo National Orgasm

Tanpa Nama berkata...

Abang Haji Sin,

Macam-macam ada dengan PAS sejak golongan sekular menguasai kerusi-kerusi pusat , jadi akronim baru PAS adalah=Parti Aliran Sekular

Nik Rahmoh

Tanpa Nama berkata...

Sin lepas ni aku cadangkan khalid gagap kena baca khubah tiap hari jumaat dan terus mengimamkan sembahyang macam yang hasan ali selalu buat.Agak agak nya macamana orang di kariah tersebut sembahyang atau gi ambil crash course ngan khalid samad

Tanpa Nama berkata...

i like

helang berkata...

Kami sebulat suara mencadangkan pihak mesjid menubuhkan 'kelab karoks' bagi mengasah bakat org muda selain mencari pelapis bilal di masjid seluruh negeri.

shan berkata...

Teringat pula cerita Tan seri s m salim pasal imam surau orang jawa, penjual gelang keturunan arab yang bersembahyang jumaah. Husin kalau bolih cuba ulang cerita dalam lenggok husin.

pak menakan hang berkata...

yop, hari tu pegi mekah, pegi buat haji atau pegi jalan makan angin?

Tanpa Nama berkata...

Ustad terbaik seluruh jajahan selangur darul ehsan....USTAD TAN SRI KALID GAGAP..Hrp2 masa bc khutbah gagap x keluaaaarr.....idup ustad TSKG...

Tanpa Nama berkata...

sin,
apesal jembut pun kluar sin??

Tulang Besi berkata...

eloklah si Ali Ketam yg terpalit rasuah tu pun lepas portfolio agama juga

Tanpa Nama berkata...

artikel yang naif. begitu juga dgn komentar2.