Sabtu, Ogos 03, 2013

Satu lagi hasil kerja makmal PEMANDU untuk ekonomi!


Selepas pilihanraya, pasukan Transformasi yang dibawa gerabak keretapi oleh PEMANDU telah dikerah suruh memikirkan solution untuk mempertingkat pertumbuhan negara.

Kalau dahulu, satu jawatankuasa fikirkan, seorang dua buat kajin dan pengumpulan data, dan seorang rumuskan menjadi satu cadangan.

Tak rugged ...

Cara sekarang lain, PEMANDU akan buka makmal. Kuching, anjing, lembu, kaldai dan lain-lain binatang yang layak bersama Nabi Noh akan dimasukkan satu kapal dan belayar bersama untuk memikirkan apa cara untuk menaikkan pertumbuhan negara.

Kajian tak payah lama-lama. Dua tiga hari sudah memadai. 

Jawapan yang PEMANDU sudah atur keluar adalah pertingkatkan ekonomi domestik melalui perbelanjaan tempatan. Oleh kerana kerajaan sedia peruntukan ratusan juta ringgit untuk konsultan-konsultan lapar PEMANDU, buatlah lab.

Rakyat yang tak tahu apa pun rasa kononnya mereka menyumbang dan PEMANDU boleh guna mereka untuk justifikasi ide amereka pun.
 
PEMANDU sudah masuk lab, panggil semua orang yang terlibat, konsultan sudah dibayar berjuta ringgit dan solution sudah diperolehi untuk mempertingkatkan pertumbuhan ekonomi tempatan melalui peningkatan domestik spending. dan masa yang paling sesuai sudah dikenalpasti pada ketika nak raya.

Sebelum ini, ide PEMANDU untuk biarkan harga ayam melambung sudah diimplementasikan. Cara seterusnya adalah ...


... memperkasakan isteri-isteri supaya suami belikan baju raya.

Wow! Rendang unta juadah menarik buat hari raya

10 ulasan:

Awanama berkata...

Ini sebab suami kurang meransangkan "ekonomi" isteri. Maka dia tuntut ganti dengan baju

Nafkah tu perlu diberi hehehe ...zahir dan batin.

Selamat hari raya

Awanama berkata...

din engkau perli siapa tu ...
pemandu ke ah jib gong ...
ah jib gong bagi rm 500 untuk sambut raya ...
mana cukup nak beli baju raya ...
cukup untuk beli kuih raya saja ...
tu yang sebabkan suami tak bagi duit buat beli baju raya ...
berbanding dengan kerajaan negeri selangor ... boleh bagi sebulan gaji ...
cukup buat beli baju raya, kuih raya dan balik raya ...
macam mana pemandu dapat idea nak perkembangkan pembelian domestic ... kalau rakyat tak cukup duit nak berbelanja ...
tetapi kerajaan cukup duit pulak nak bayar consultan ... er con-setan ...
hah hah din engkau buat lawak la ...

Awanama berkata...

Apa punya jenis pemandu la,idea dr orang bawa beca pun lgi cerdik tak abis2 ratusan juta ringgit.Segelas tea tarikpun,belum tentu di belanjakan.

hangkedee berkata...

Punaisihat & Punahsihat Ah jib goal

jebat berkata...

Salam,
Tuan Haji Husin,


PEMANDU kereta, keretapi atau lori.
Bagi BECA bukan PEMANDU tapi PENARIK BECA macam dala cerita P.RAMLI.


Saya kurang faham apa tugas PEMANDU yang di hebohkan ini ?

MEMANDU menteri-menteri *atau menteri-menteri) yang kurang bijak,

Atau,

MYENYESATKAN mereka mereka kerana mere tak bijak.


Sebab itu berukang kali saya katakan ILIH MENTERI DARI KALANGAN YANG BIJAK, bukan KRONI, sepupu, ipar duai dan kenalan rapat.

Kalau dah menteri BENGONG, pemandu kapal angksa pun tak dapat buat apa.

TApi ya tak ya pulak ,
Kalau PM tak bijah macam mana nak tau menteri bijak atau sebaliknya.

Kesimpulannya PADA PM !!


Barangkali ABU NAWAS dan SI LUNCAI lebeh bijak dari setengah setengah menteri yang ada.


SI LUNCAI TERJUAN DENGAN LABU-LABUNYA,

BIARKAN,

BIARKAN 11

Awanama berkata...

Pemandu?

Kereta mayat!?!

http://www.youtube.com/watch?v=ui1QdarYTLU&feature=share

kluangman berkata...

Kereta siapa punya?
Stering siapa yg pegang?
Siapa jadi pemandu?

Woit...kereta kontrol rupanya, siapa pegang remote?

Transformasikan kereta lembu/unta !!!!

jebat berkata...

PEMANDU ?

Asalnya pemandu lori angkat NAJIS Majlis Bandaraya/bandaran/majlis tempatan.


Tapi sekarang mereka tak gunakan lagi lori tu.

lalu,

Tukar pulak jadi PEMANDU lori sampah.


BENGONG,

champur

BENGANG !!

longjack2006 berkata...

Pemandu lah sangat....

longjack2006 berkata...

Pemandu dan penumpang penumpang nya