Selasa, Mac 01, 2011

Hot air


A woman in a hot air balloon realised she was lost.

She reduced altitude and spotted a man below. She descended a bit more and shouted: "Excuse me, can you help me? I promised a friend I would meet him an hour ago but I don't know where I am."

The man below replied, "You're in a hot air balloon hovering approximately 30 feet above the ground. You're between 40 and 41 degrees north latitude and between 59 and 60 degrees west longitude."

"You must be an Engineer," said the balloonist.

"I am," replied the man, "How did you know?"

"Well," answered the balloonist, "Everything you have told me is probably technically correct, but I've no idea what to make of your information and the fact is, I'm still lost. Frankly, you've not been much help at all. If anything, you've delayed my trip by your talk."

The man below responded, "You must be in Management."

"I am," replied the balloonist, "But how did you know?"

"Well," said the man, "You don't know where you are or where you're going. You have risen to where you are, due to a large quantity of hot air. You made a promise, which you've no idea how to keep, and you expect people beneath you to solve your problems. The fact is you are in exactly the same position you were in before we met, but now, somehow, it's my bloody fault."

14 ulasan:

zahari1950 berkata...

Seperti janji yang ditaburkan oleh pembangkang sekarang. Terlalu banyak janji yang di taburkan hingga tak tahu apa janji yang telah dibuat. Hanya janji..janji dan janji...

Tuan Husin..ada maknatu..ada maknatu!!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

hehehe

tepat sekali tuan husin! sebijik macam pengurusan di sime darby

jamal pak tongkol

Tanpa Nama berkata...

Bunyi macam Pengurusan Pakatan Rakyat je?

Tanpa Nama berkata...

Tengku Zafrul is a classic case.

Tanpa Nama berkata...

uissshhh... tajam niii Pak Husin ..
dah la tajam ,, dalammmm pulak makna dia tue ..
klu ada lagi yang tak paham paham ..saya ingat kena cincang ja la depa-depa niii...
kan Pak Husin,kan! ..

Tanpa Nama berkata...

Ini hanya muntah tuan husin di atas kertas, hang pa semua anggap ianya lukisan akstrak taraf masterpiece. Kalau Tuan Husin kata taik lembu itu kek coklat, hang pa semua pun turut makan.
Technical fault + management fuzz = bullshit

Rascal

Love Engineer berkata...

The Engineer (2) - Engineer vs Management / Accountant

More compilations H E R E

Alasri berkata...

Rascal Kena Jual!!!

azman berkata...

Assalamualaikum sein

Kenapa lah mereka ni tak angkat sauh...tu la pasal masih ditakuk lame tu..tapi takuk yang lagi satu tu pandai lak dorng gunakan kan sein?...hehehehe dalam ketapi pon jadi berlabuh..

PR PR tk lame lagi tau la kita yg DNA "Y" tu yang akan memunahkan korang....selamat malammmmmm sayanggggg..

Tanpa Nama berkata...

classss gitu. usin

aku nak hantar se-copy kat amokh - kawan baik sekolah kau.

AnakJatiKL berkata...

Salam,
Minta pendapat dalam hal ni.

Saya rasa elok kalau kita tak fokus sangat dengan isu Tengku Zafrul ni. Apa yang kita perlu

fokuskan sebenarnya ialah musuh sebenar kesejahteraan negara kita; Anwar Ibrahim, Lim

Guan Eng dan sbg.

Tun Dr. Mahathir pun dah kata, dalam Utusan Malaysia 26 Feb,

Pada

sidang akhbar sama, Dr. Mahathir berkata, Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Maybank

Investment Bank Bhd., Tengku Zafrul Tengku Abdul Aziz tidak perlu meletak jawatan kerana

mempertikai pelantikan Tan Sri Mohd. Isa Abdul Samad sebagai Pengerusi Felda.

"Saya tidak fikir dia perlu letak jawatan. Itu dia punya pendapat, kita tidak perlu dengar,"

katanya.


(http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?

y=2011&dt=0227&pub=utusan_malaysia&sec=Politik&pg=po_02.htm&arc=hive)

Jadi, maknanya Tun juga mengajak kita move on dalam isu ni dan serang musuh sebenar.

Tanpa Nama berkata...

anon 453

kau ni kopi boy si zafrul ke....

suka hati kita orang lah, kalau dia yang tiada jati melayu, memang patut di herdik.

sama jugak macam aljobori.

btw joke kau memang bisa usin

Tanpa Nama berkata...

kau orang aku rasa banyak yg tak sekolah, kah,kah,kah

Tanpa Nama berkata...

Ha, ha bagus one, Husin.

Bawah lagi banyak hot and stink air, and still tengah boiling.

http://rockybru.com.my/2010/08/why-sia-is-worth-s187-b-and-mas-is.html

Burung kecil