Isnin, Mei 06, 2013

2008 Tsunami 2013 ...


... Cinami

Kalau tak tukar perangai dan masih tak mahu pandai-pandai lagi, 2018 Mati.

Wow! Masih untung jual orang tak sedar-sedar diri dari jual unta

46 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Saya sudah mula sebelum pru dan akan teruskan. Kuasa Rm saya untuk melayu dan india. Buy chinese last. Dia org tanya kata uncle lim suruh ubah. Taxi melayu. Minyak Petronas. Salesman melayu. Kopitiam melayu. Dll. Mohon banyak yang ikut.

Melayu yang tak lupa berkata...

Good idea, the Chinese depend on malays purchasing power. Ajar kaum tamak ni

Melayu yang tak lupa berkata...

Good idea, the Chinese depend on malays purchasing power. Ajar kaum tamak ni

Tanpa Nama berkata...

sokong !

Tanpa Nama berkata...

Betul! BUY CHINESE LAST!

Tanpa Nama berkata...

Betul! BUY CHINESE LAST!

Tanpa Nama berkata...

Kerajaan mesti mencari jalan..gunakan think thank untuk stabilise cina munafik malaysia ini...mereka tidak iktiraf ketuanan melayu lagi..mereka mahu hancurkan kuasa melayu melalui anwar al juburi...dan pas..mereka TOLAK UMNO/BN...MCA dah jadi ayam mati..menang cuma dikawasan melayu.

Tanpa Nama berkata...

Najib yang harus berubah....kerana cina tak mahu berubah.

Fikir balik pasal akujanji atau menifesto BN. Akujanji atau menifesto pilihanraya BUKANNYA one-way..it is two-way!!! Kita tunaikan bila mereka tunaikan!!

Pendidikan dari generasi kecil penting untuk kesatuan generasi akan datang. Najib mesti bangunkan kawasan melayu !! BUKANNYA CINA !! Bangunkan sekolah-sekolah kebangsaan dan sekolah sekolah pondok, BUKANNYA sekolah Cina!!! Mahathir dah bagi gambaran pasal sekolah wawasan...

Orang melayu tak boleh survive tanpa cina!! Hari-hari kita mesti beli atau berurusan dengan kedai Cina dari runcit, repair rumah, repair kereta dan sebagainya. Oleh itu, Najib mesti kembangkan Kedai 1Malaysia..(tempat aku pon tak ada!!!)..bukan saja location..bahkan product. Jangan tengok pada bahan runcit saja... service industry pon kena tengok misalnya repair kereta dan sebagainya. Kontraktor melayu class F mesti berusaha tanpa merujuk tender kerajaan. Kerajaan bantu kontraktor class F dengan Kontraktor 1Malaysia untuk renovate rumah.. begitu juga kedai Hardware!!

UMNO kena hilangkan keangkohan.. turun padang. Mana calon berhati rakyat..kekalkan walaupon kalah. Terapkan kesetiaan undi pada UMNO bukannya pada individu. Projectkan aktivity "turun padang" sebagai "Team Efford" bukannya untuk naikkan individu.

Fikir-fikirkanlah

Tanpa Nama berkata...

Sokong Tanpa Nama 10:50 PG...

Kat Penang...tempat aku kerja (majority Cina), puak-puak ni dok kata... buat apa nak sokong BN...tak payah sokong pon boleh dapat bantuan bahkan lagi banyak !!

Sebelum pilihanraya... bagi makan free kat cina (restourant cina saja). Gerakan tak bergerak langsung !!!


UMNO tidak boleh lagi mengharap sokongan cina lagi... bantu Melayu dan bumiputra untuk berdikari tanpa cina.

UMNO adalah harapan melayu...PAS pon merudum !!

Tanpa Nama berkata...

Betul betul betul....

letak MCA dan Gerakan di kawasan DAP sahaja !!!! Letak Melayu di kawasan melayu...

di Lunas... BN letak India dikawasan 54% Melayu !!!

Tanpa Nama berkata...

Di Penang... kawasan tax-free untuk perindustrian MESTI dihapuskan !! Memang melayu ramai..tapi jadi operator aje. Semua bos-bos adalah cina semata-mata. Seorang gaji MD cina lebih banyak berbanding dengan gaji 35 operator melayu. Jadikan Penang sebagai perlancongan semata-mata...

Pindahkan Tax-free Perindustrian ke KEDAH seperti KULIM.!!! Bangunkan lapangan terbang di KULIM.

NAJIB KENA BUAT DRASTIK CHANGE UNTUK MASA DEPAN!!!!

Tanpa Nama berkata...

buy chinese products last. kita buat secara diam2.

Tanpa Nama berkata...

saya sokong...buy chinese last!!!!!

Tanpa Nama berkata...

buy chinese last. support malay, indian, orang asli, kadazan, melanau, bidayuh, etc etc.

Jin Nakal berkata...

Kita udah lihat hasilnya ... DS Najib kena membalas budi penyokong setianya kalu bukan org Melayu/Umno ... mereka ini yg perlu didahulukan...usahlah menyiram air di daun keladi lg krn keladi telah tunjukkan sifatnya yg sebenar...kpd kaum india yg sering dianggap spt lalang...ubahlh mereka seiring dgn pembangunan ekonomi semasa...Usin ..nampaknya DS Najib cube meniaga org spt tuan..tp gagal..lbh baik meniaga lembu kali ni....

Tanpa Nama berkata...


Majority do not want to get rid of decades of rampant corruption, gross abuse of power, gross mismanagement of the economy, racist policies and etc.

Betul, jangan beli dari cina!!!

Good luck!

Alkahfi berkata...

Sudah sampai masa nya kerajaan bekerja tanpa takut lagi...tolong periksa semua kilang haram dalam Malaysia dan pastikan mereka mengikut undang undang..pastikan meraka bayar bil air dan bil api mengikut kadar yang sepatutnya kerana ramai taukeh cina yang membuat kilang haram dan pemasangan api air secara haram,dan lari dari membayar cukai..siasat mereka mengikut prosedur undang2..jangan lagi bertolak ansur dengan mereka..layan mereka macam mana kerajaan melayan peniaga melayu juga...kalau gagal bayar cukai kena kan hukuman penjara dan beku kan harta mereka

Tanpa Nama berkata...

kepuusan telah kita dapat, analisis dan post mortem akan dilakukan. Ada hikmah di sebaliknya, org2 UMNO dan pemimpin BN, boleh cermin diri dan perbaiki kelemahan. Kita dah tahu siapa tikam belakang, siapa yang nyata. Teruskan perjuangan tapi kena ada sedikit adjustments iaitu kamu perlu lebih ambik hati org Melayu yg mula terasa di marginalised di negara sendiri apb kamu terlebih bodek kaum lain.
Marilah Melayu, kita bersatu.

Tanpa Nama berkata...

Bloggers... pls come-up list of usahawan Melayu di setiap bidang....di setiap negeri. Jangan melayu berhati cina sudah le...

We need to start from somewhere..

Aku anti-cina!!!

Tanpa Nama berkata...


If rampant corruption and etc. are not resolved quickly, the biggest loser is the ordinary people of all races.

Tanpa Nama berkata...

Sejak najib jadi PM 2009 ramai orang melayu rasa kecik hati dgn Najib sebab utamakan bangsa cina..Blogger dan FM Pro B. Da beritau tp mungkin Najib anggap Blogger Pro BN ni sampah atau mungkin punah sihat Najib..Pkar ambilmkesempatan dari Bekas Umno atau MCA atai MIC masuk parti meka Pas atau PKR..meka kaji kelemahan Bn dan Umno..malangnya BN dan Umno tidak buat begitu.. ebab Mungkin pencacai Najib berangkap meka ini kacau daun..tak berp peluang untuk meka mencambahkan idea meka untuk musnahkan pakatan. Ini silap Najib. ISA an EO di hapuskan Kita or ta setuju, tp Njib nak undi dai sanggup hapuskan , kini Bn kena back fire sebab jenayah byk, Keselamatan negera teranam.. Org luar boleh buat apa tanpa tindakan apa apa..bykmcadanagn yg back fire BN Najib tima katanya Tranfomasi..Undi Melyau lah yg menyelamatkan Najib ,,,Undi India ada swing balik ke BN..tp perlu ketja kuat lagi..Penyokong dan penjawat awam d sarawak dan Sabah di anak tirikan, Pejabat, Rumah semuanusang , kecil, buruk, teruk, dan peralatan semua kuno..buruk..ketinggalan. NKRA d negeri Pakatan, Tp masih tak memuaskan Hati meka. bagi Mka SPR musuh Meka, PDRM Musuh meka..dua dua dan hancur intergriti meka, imej meka.. kerajaan masih dok salahkan PDRM dalam byk hal jika ada Ngo Pro Pakatan buat aduan. Tidak ada sekor Pegawai di atas backing anggoa meka, sebab Nk puaskan Hati Cina ini.. last sekali Najib ke TKO dgn kaum cina yg dia sanjungi, tangangi, sayang, tokongkan, sembah meka..janji sekolah, gereja, tokong , meka terima bab IPUNI tidak ke BN..Pelajar dan guru da swing ke pakatan sebab jnji meka amat menaykinkan wpun xa d tunaikan.. meka ta Najib akan Tunaikan Sku Jani..INi silap Besar Najib, najib akan tunaikan meka tau..sebab itu Undi meka tak beri ke BN..so Najib sah terang lagi bersuluh di liwati..JikamNajib masih syok sendiri, Lenyapkan Rosmah dari Media..tak payah Highlight Dia. Pakatn gunakan Isu Rosmah kaya, kuat belanja, kontrol najib fan meka berdua yg bunuh Altantuta..semua org caya. ramaimpenjawat awam bertanya berulkan Nuar meliwat ? Soalan mcm sangsi..dgn Najib. Betulkah Altantuya di bunuh oleh najib atasa arahan.. kedua isu dan masuk hati meka..Lantak lah Najib.. Lu Buta perut, buta mata, buta hati, ...Lipaibiliti Bn adalah Rosmah..Mcm KJ era paklah..

Tanpa Nama berkata...

Ya...Najib kena fikirkan support ke puak cina..

Kes-kes tu fitnah pembangkang...tak payah nak layan. Move forward !!!

Let do action not just talk

Tanpa Nama berkata...

haha melayu baru tau ke perangai cina??

Tanpa Nama berkata...

Inilah masanya utk kita smua mengajar kaum2 cina yg tdk tahu berterima ksh.
- Hapuskan SKJC
- jgn beli dr kedai cina

tebing tinggi berkata...

Apa yang nak dimarahkan dengan kaum Cina ?, laluan diberi mereka hanya mengambil kesempatan sahaja ,jangan salahkan mereka.
Selepas ini tengok pulak apa tindakan Najib seterusnya untok memenangi hati mereka mungkin menghapuskan sekolah kebangsaan mengantikanya dengan sekolah Cina ,barulah betul bolih jadi 1 Malaysia ,semua bercakap satu bahasa.

Tanpa Nama berkata...

saya sudah mulakan memboikot barangan cina DAP ..cina bn tak de..haha..jangan marah ar...kat tempat saya ada pasaraya tu cina punya tapi penyokong kuat BN ...so tak bolehlah nak boikot dorang tapi ada yang obvious kepunyaan DAP macam restoran kopi TUH......BOIKOT JERLAH

Tanpa Nama berkata...

Perkara pertama Rosmah dan najib kena undur diri.rosmah di wajibkan menghilangkan diri dari khalayak ramai.baru bpleh buat reform.tak perlu bela org cina seperti yg di buat rosmah/najib.

Saya dah lama buy chinese last dan percaya org MELAYU taada telur tetap akan menyembah org cina seperti rosjib.

Kerana mahukan undi cina kita tak malu langsung untuk sujud pada mereka.......ROSJIB MUSTI DI WAJIBKAN BERUNDUR.

Tanpa Nama berkata...

Orang cakap dah berbuih mulut... Tapi yes men kata 'oh!! menentang 1 Malaysia!! You are not with us? Tidak loyal pada kerajaan?'

Sekarang apa dah jadi? 1 Malaysia entah kemana.

Yes men (yang always ada personal agenda) dah gugur macam lalat kena mortein.

Duit habis dah hambor kat pengkhianat.

Najib... Najib.... Kata pandai sangat. Cakap orang tak boleh pakai...

You dengar cakap siapa ni Najib?

kluangman berkata...

Buy Chinese last kenapa nak buat diam2 - buat secara loud and clear

jebat berkata...

Tuan Haji Husin,

Dah sampai masanya BN tukar nama kepada Badut Nasional atau Bodoh Nasional, kalau tak mahu berubah.

Wahai orang Melayu Islam !!
Sedarlah bahawa KOMINIS dah mula bertapak di negara kita.

Sedarlah !!

Jangan Ikut Penganjur Ajaran Sesat . Mere itu menyokong KOMINIS.

Kebali kepada semangat 1946 !!

Ingat Batu Pahat II
Ingat Kiyai Salleh dan lain lain PEJUNG kita.

Inilah satu-satunya negara kita.

JANGAN JAIDKAN MALAYSIA NEGARA KETIGA MEREKA !!!

HAPUSKAN KOMINIS SEBELUM MAREKA HAPUSKAN KITA.

jebat berkata...

Tuan Haji Husin,

Dah sampai masanya BN tukar nama kepada Badut Nasional atau Bodoh Nasional, kalau tak mahu berubah.

Wahai orang Melayu Islam !!
Sedarlah bahawa KOMINIS dah mula bertapak di negara kita.

Sedarlah !!

Jangan Ikut Penganjur Ajaran Sesat . Mere itu menyokong KOMINIS.

Kebali kepada semangat 1946 !!

Ingat Batu Pahat II
Ingat Kiyai Salleh dan lain lain PEJUNG kita.

Inilah satu-satunya negara kita.

JANGAN JAIDKAN MALAYSIA NEGARA KETIGA MEREKA !!!

HAPUSKAN KOMINIS SEBELUM MAREKA HAPUSKAN KITA.

Tanpa Nama berkata...

BN-JANGAN DIPERBODOHKAN LAGI OLEH PENGKHIANAT2 DAN PEMBELOT2 UTK KALI KE DUA..!!!
sudah tiba masanya dato'Najib buka mata dan kepala otak seluas2nya dan buka mulut sekuat2nya..ini tanah air MELAYU dan selamanya kan tetap begitu!!!!

Tanpa Nama berkata...

bangsa sepet ni memang masih berjuang utk malaysian malaysia

kita jemput Indon dan Bangla menjadi rakyat Malaysia

Tanpa Nama berkata...

Aku dah kata dah dlm komen2 aku sebelum ni,tapi hangpa kata aku puak2 pembankang.kasi tendang aje mca dari bn abis cerita!

Tanpa Nama berkata...

APA LAGI YANG CINA NAK?

MARILAH ORG MELAYU SEMUA SOKONG
"BUY MALAY 1ST, BUY CINA LAST"
ABC- Asal Bukan Cina

Tanpa Nama berkata...

Penang, puchong,serdang,seputih & kwsn seangkatan dengannya jangan dipedulikan lg..biar puak2 kominis ni yg selesai masalah mereka. DS Najib harus beri lbh tumpuan pd rural area, Sabah & Sarawak.
Sokong ABC
p/s - Kuchai Lama pun skrg ni dh jadi sarang pelacuran cina

Tanpa Nama berkata...

BOIKOT PRODUK CINA!!!!BUY CHINESE LAST!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

Siapa Yang Suka Beri Rasuah?Kaum mana yang suka bertenggek di pejabat2 kerajaan utk dapat kontrak?apa dia mau lagi?mau neraka ka?

Pemuda berkata...

Antara kebodohan Melayu adalah dalam komunikasi. Korang tulis2 ni.. kononnya strategi korang nak sabotaj Cina.. ingat depa x tau baca ka?? Tu la bodohnya UMNO.. dulu ada TULISAN JAWI, korang tolak jauh2... Sedar sikit oii!! UMNO bagi Cina bertanding di Pemanis, menentang Melayu. Padahal 54% Melayu kat sana oiii!! UMNO boh calon India menentang Melayu di Gambir. 55% Melayu oiii!!!! UMNO boh India menentang Melayu di Ijok. 53% Melayu lagiii... Hahahaha!! korang ni memang lawak... p la cari ada x DAP Cina, India bertanding kat kawasan MELAYU??? Tu la... banyak sangat baca Utusan.. Len kali cari Fakta sebelum keluar kenyataan... Pakai OTAK!! Nak cakap soal Melayu? hahaha!! UMNO dah iktiraf MAMAK sebagai Melayu... lepas ni sapa plak? Bangla??

Pemuda berkata...

http://ww2.utusan.com.my/utusan/special.asp?pr=PilihanRaya2013&pg=keputusan/Johor_N3.htm

Tanpa Nama berkata...

kat semban lagi bes.. mca dap berjasa... peliknya berjasa x dpt undi melayu pun.. kata nk boikot bn.. bodo punya melayu

Tanpa Nama berkata...

Agreed...BUY CHINESE LAST!!!... Tolong war-warkan kawan2. Kita mulakan gendang perang ini. Najib kena banyakkan lagi Kedai 1Malaysia - harap buat kedai 1Malaysia di tempat2 Melayu - senang kami nak pergi. Janganlah buat kat tempat Cina - macam kat Lukut NS - sebelah dgn office DAP pulak tu. Jom kawan2 semua. BUY CHINESE LAST...

Tanpa Nama berkata...

Nampak sgt pr memang rasis kan..

hizanee noordin berkata...

Boleh dok mengomel aje kat blog ni,tapi kalau Najib pondan,makan hati berulam jantung la kite sume.Inilah masa terbaik nk ajar si mata sepet.Itupun kalau Najib ada berani....

Tanpa Nama berkata...

Ha..ah rasis dgn bangsa sendiri. Saya hanya beli mana perlu sj d kedai2 cina lahanat. Lain keperluan harian tahan beli d kedai muslim kadang tidak perlu pon atau mahal saya beli kerana ingin menolong sesama muslim. Tetapi pas ni lain sikit klau mereka tahu kedai itu kepunyaan peniaga bn mereka tak beli. Saya merasa mereka ni ramai sakit dalaman sakit jiwa.

Tanpa Nama berkata...

aku perhatikan sjk bertahun2 jika pergi ke mana2 shopping komplek di KL Klang atau Subang, yg ramai berkunjung ada lah orang2 Melayu. Pagi ke ptg ke mlm ke mesti Melayu yg ramai. Kalau Melayu semua tak pegi selama 2,3 minggu memang mampos semua cina.