Selasa, April 24, 2012

3 in 1

Nampaknya hari minggu ada perayaan hebat.

Tujuan adalah untuk tuntut pilihanraya yang bersih. Anihnya Husin lihat mereka tuntut 8 perkara yang sama dituntut dalam dua kali perhimpunan. SPR dah lakukan apa yang boleh dia lakukan. Perkara yang bukan kuasa mereka tentu tidak boleh dilakukan.

 Mungkin bukan 8 perkara yang mereka mahu sebenar, tapi Putrajaya yang arwah Fadzil Nor mahu jual yang diingini.

Bila sudah rasa tidak berupaya menang, maka mereka kasi negara huru hara dan kecuh tapi persalahkan UMNO dan kerajaan. Muga rakyat yang termakan dakyah akan marah dan undi mereka. Kalau tidak pun, rakyat ikut mereka buat huru hara sampai kuasa diberi mereka macam perompak ugut nak curi barang.  

Itu kisah kegilaan yang tiada hak untuk dapatkan nak kuasa.

Bermula dengan kisah mahasiswa (entah layakkah dipanggil demikian) yang pinjam tidak mahu bayar. Masa nak pakai wang masuk universiti, beriya-iya berbaris minta pinjaman. Dah dapat pinjaman, tak mahu bayar.

Alasannya adalah beban untuk bayar balik. PTPTN tahan mereka di Airport.

Kalau gagal dalam pelajaran, memanglah beban untuk bayar PTPTN. Sebelum ini sesiapa yang ambil pinjaman, semua kea bayar balik atau diikat kontrak kerja. Biasalah tak bayar Bank, mahkamah tahan passport dan airport tak kasi lepas. Kenapa dahulu peminjam?

Dalam dunia, tiada orang belajar Universiti free. Bagi yang berupaya, salahkan Mah Bapak pasal apa tidak menabung? Sebenarnya budak-budak ini nak jadi aktivis tapi tak tahu apa nak diperjuangkan.

Habislah kisah yang kalut.

Ada pula yang mahu ikut sama pasal pada bulan November mereka tidak dapat berhimpun. Malu Husin nak sebut tapi mereka nak berhimpun untuk hak menjadi Lesbian, Gay, Bisexual dan Transexual. Mereka mahu keluar dari almari dan dedahkan diri mereka sebagai LGBT.

Kebiasaan manusia, orang lelaki tertarik kepada perempuan dan perempuan tertarik kepada lelaki. Mereka ini lain pula. Lesbian adalah perempuan yang tertarik kepada sesama jantina perempuan. Gay adalah lelaki yang suka sama lelaki. Bisexual pula suka kedua-dua. Akhir sekali, Transexual adalah yang suka hidup macam jantina yang lain dari jantina mereka, selalunya lelaki mahu jadi perempuan.  

Ini kisah mereka keliru kerana mahu hidup luar tabii, menentang fitrah tuhan dan tidak ikut maqasid menjaga keturunan.

Sama-sama mereka akan berhimpun demi kuasa, kalut dan keliru. 3 in 1 k.

Wow! Ana pun suka 3-1 juga tapi 3 in 1 coffee.

8 ulasan:

Awanama berkata...

Apa pun Hj. husien kita pakat TIBAI sama itu Cibai...

Cuma ana mau tanya sama itu Hj. Husien mana tau kut ada masih tersimpan lagi...itu filem

dulu TRio dedahkan vedio sek di rumah kerajaan carcosa negara. vedio hitam putih..bukan vedio blue ray, atau 3D.

Semalam pula Nala Kurapan dedahkan vedio tape ..makan Aiskrim...

Mohon bertanya tuan Hj. Hussien kut kalau ada piring hitam rakaman filem sek anwar..

Nak pakai nak bagi kawan enta..dia bercadang nak jadi calon winable PRU 13 ini.

Bila ada filem piring hitam ini nanti malam dia boleh lah dedahkan sama itu Tv3 suku. dan Pasti Ds Najib bagi dia bertanding dalam PRU ini dan tak payah lagi jadi senatak ikut pintu belakang...

laporpo berkata...

tuan husin,takdak kick la ente cerita pasai kopi 3 in 1

ana suggest ente bukak cerita pasal aiskrim

hari panas seronok cerita pasal aiskrim la tuan husin

Awanama berkata...

Bila husin cerita pasal aiskrim ko orang bisingkan dia pasal dah pergi haji ....

Awanama berkata...

NOK NOK
Lo jangan kecoh ar Sin, wa punya Tok Garu da bagi fatwa WAJIB...ok...paham skali lagi WAJIB hadir eeh...Lo kalo xmo gi jangan psyko orang len tak kasik pergi k...Tok Garu Babe, ada karomah leh bagi wa nyer dosa2 ilang.. skali lagi ok..WAJIB! pergi..WAKAKAKAKA...

snow white berkata...

sin,
gua suka 2 in 1, he he he

Zamri Dena berkata...

Sin,

Apa pasal sekarang semua cerita politik. Stresslah. Kita cerita yang santai-santai jadi orang Melayu tak berpecah belah. Kalau dah terbelah..kita masuk kepala, jika ada daranya barulah pecah..he he..tak nak politik. Politik untuk orang tua yang pokok kelapa dah mati pucuk..!

Awanama berkata...

i always like a 3 in 1
but now too old for it,damn!

Awanama berkata...

naga

ada satu lagi, pak nuar pun tukar kawasan ke Batang Berjuntai