Jumaat, Jun 25, 2010

Cuba pulak PLKN


Masuk UMNO dan jadi ketua sayap,
tapi boleh khianat bangsa.

Lalu masuk Wataniah dan dapat kedet terbaik,
masih si tanggang.

Cuba pulak PLKN,
sayangkah dia negara?

Kalau tidak juga,
bolehkah jadi manusia yang setia dengan masuk pengakap?

Jika masih lagi tak ubah,
baik Melayu Liberal ini ikut Zaid Ibrahim.

10 ulasan:

tok pawi berkata...

Alahai Pak Husin, budak2 yang masuk Pusat Serenti pun macam-macam ilmu depa belajar hingga pandai, sampai bila dah keluar mampu jadi ustaz. Tapi bila dah keluar, balik jadi penagih dadah.

Tanpa Nama berkata...

Budak yang dok kat serenti tu patut kena kerah kerja sebagai Nelayan dan di khaskan ditematkan di sebuah kapal induk/pulau, lepas tangkap ikan kena pulang kat Kapal Induk/Pulau, 3 bulan sekali test dadah, buat macam tu ada juga faedahnya, kalau kat pusat serenti mengabihkan beras je.

jebat berkata...

Anon 4:50.

Kalau tak berubah juga dalam mas setahun, hantarkan kehutan belentara. Breikan benih tanaman. Biar mereka berusaha sendiri.

Sin,

lain macam aje bunyi,
Menyindir ke ?

jebat durhaka??? berkata...

Sindirlah Sin... sindir mana yang patut. Guna ayat-ayat power orang dulu-dulu memang berkesan. Kata orang pukul anak sindir menantu. Tapi sayangnya budak-budak sekarang kena ayat terus terang baru faham (bukan semualah).

Bedal bangsa sendiri lebih banyak lagi bagus supaya kita sedar hak kita.

Kerana orang Melayu sedar..lah tempat-tempat ini penuh dengan anak bangsa Melayu :-

Penjara - Dikuasai Melayu
Pusat Serenti - Dikuasai Melayu
Mat Rempit - Dikuasai Melayu
Buang Anak - Dikuasai Melayu
Gagal Dalam Pelajaran - Dikuasai Melayu
Ekonomi - Bukan Dikuasai Melayu
Kuasa Politik - 50/50

Apa lagi yang nak dibanggakan oleh bangsa Melayu??????
Bertelagah sesama sendiri.
Fitnah sesama sendiri.
Rebut kuasa sesama sendiri.

Fikir-fikirlah sendiri

Tanpa Nama berkata...

kepada jebat durhaka : dah tu kalau dah gitu, melayu ni itu, melayu ni gini, nko nak apa kan? bior je? pemimpin melayu gaduh sam amelayu, so? nko biorkan je? anak melayu merempat? nko bio je? anak melayu isap dadah? bior jugak?

tak kan nak fikir-fikir je... kalau setakat nak suruh fikir.. toksah komen la...

Tanpa Nama berkata...

Tuan Husin,

KJ LIM tuh Proxy Ketua Pemuda MCA ke?

Ibrahim Kati

Tanpa Nama berkata...

Wah. Masak lomak cili api !!!!!

jebat berkata...

Anon 4:02 am,

Dah itu kemahuan nya nko nak buek apo. Nak ubah tak kan boleh berubah ...

Dah jadi Montori pun masih takut kek bini...

Bini jugo Jadi montori..
laki tinggal namo jer..

Maaf dan salam

Admin UMPP berkata...

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia.

Kami di Unit Media Permatang Pauh selama ini hanya berpeluang membaca dan juga memberi komen ke blog Tuan. Blog Tuan telah banyak memberi info dan juga penerangan berguna buat kami terutamanya tentang putarbelit pembangkang.

Hari ini, Unit Media Permatang Pauh telah menyahut seruan DS Najib untuk memperkuatkan lagi serangan terhadap pembangkang didalam ruang maya. Dan kami dengan rendah dirinya mohon ingin bersama Tuan serta para bloggers pro kerajaan lainnya berrganding bahu didalam usaha ini.

Kami telah linkkan blog Tuan ke list kami dan kami harap Tuan sudi linkkan blog picisan kami ini ke list tuan juga. Diharap, kami yang masih baru ini akan mendapat tunjuk ajar dari pihak Tuan. Semoga perjuangan kita diberkati.

Jutaan terima kasih dari Unit Media Permatang Pauh.

Tanpa Nama berkata...

salam pak usin,

kj ni kan pak usin, baik masuk Pandu Puteri je la. sesuai sangatla kalau pakai skirt paras lutut tuh! auw! getik engkau....

lawakantararasa