Jumaat, Mac 07, 2014

Banduan bantah penjara terima Anwar


KUALA LUMPUR: Banduan-banduan di penjara Kajang dan Sungai Buloh difahamkan telah menghantar memorandum bantahan kepada Perdana Menteri Dato Seri Najib Tun Razak memprotes penghantaran Dato Seri Anwar Ibrahim ke kedua-kedua penjara tersebut.

Tuntutan ini agak anih tetapi ianya dipercayai ekoran kebimbangan banduan-banduan akan keselamatan masing-masing dengan kehadhiran Anwar ketika mandi beramai-ramai.

Menurut Ketua Pengarah Jabatan Penjara, banduan telah menyatakan kerisauan untuk membongkok ketika mengutip sabun yang jatuh ketika mandi.

"Usaha telah dibuat untuk pihak berkuasa penjara untuk meyakinkan bahawa tahap keselamatan akan dipertingkatkan dengan setiap banduan diberi password untuk masuk ke bileh mandi," kata Ketua Pengarah.

Namun begitu, banduan menolak dengan sekeras-kerasnya serta mengancam mahu memberontak. Malah usaha untuk memujuk dengan menawarkan minuman kopi O dan karipap untuk minuman petang lagi dibantah.

Ketua-ketua banduan menuduh pihak penjara akan berikan password "mokhtar" yang sudah diketahui Anwar dan ini akan mengancam keselamatan mereka.

Pihak keselamatan menyatakan akan memantau keadaan dipenjara-penjara dan gerak geri penyokong Anwar yang sudah mengugut untuk memberontak jika Anwar tidak dihantar ke penjara taraf lima bintang. - Agensi Husin Lempoyang

14 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

hahaha... lawaknya...

Tanpa Nama berkata...

banduan pun takut dengan kote bengkok anuwar berahi hahah

Tanpa Nama berkata...

Bang, tolonglah buatkan saya puisi bertajuk '4cm'. Boleh ya bang...

Tanpa Nama berkata...

kahkahkah.. how dare you pak husin.. :-D :-D :-D

Tanpa Nama berkata...

Kita selalu seronok bila dapat kutuk orang, dapat malukan orang, salahkan orang...tapi...kalau ianya terjadi kepada diri kita? Anak kita? Adik beradik kita? ...Mampukah kita tersenyum dan berkata-kata? ...Perbanyakkan 'Istighfar'.

BILLION TECH COM SERVICES berkata...

tanpa nama 1.21 pg begitulah perasaan rakyat terbanyak yang meluat mendengar puak puak pakatan haram mencaci dan mencela PM dan sesiapa saja dengan sesuka hati siap bertakbir lagi. kalau kena kat kita baru sedar diri.

Tanpa Nama berkata...

Betul sokong sumgguh. Anon 1.21 sedih bro. Idola dia kena kutuk "fitnah". Tapi bilamana idola dia mengutuk memfitnah, menyokong puak songsang, yahudi, kalimah Allah & .... Anon 1.21 gumbira.

Tanpa Nama berkata...

Ini semua konspirasi BN untuk menghantar ANUwau ke Penjara Kajang untuk meliwat banduan-banduan di sana. BN memang kejam, hantar la ke Pulau Jerejak ke, boleh la ANUwau jadi PM kat sane...

Tanpa Nama berkata...

anon 1.21 Masa puak2 kamu bergelak ketawa menghina,mencaci dan mengaibkan YAB Najib sekeluarga, ada kau nasihatkan ostad2/ostajah supaya Istighfar? Tak ada, sebab kau setan bisu.Jgn Istighfar dan ingat Allah bila terkena sahaja!

Tanpa Nama berkata...

Anon 1:21 adalah cth terbaek puak fuckatan rakyat. Bila terkena btg sendiri, baru teringat Istighfar tp bila membuat fitnah, Istiqomah tanpa mengenang dosa & perasaan org lain. Yg penting nafsu dan perasaan hasad di dada dpt di puaskan.

Tanpa Nama berkata...

Hahaha... ...haha jerong pon cabut sbb binatang boleh bau hahaha

Grand Marquis berkata...

Anon 1.21,

Kenapa anda tak pi nasihat Nizar pasal tweet dia bila orang lain bersedih dia main main kat isu tersebut?

Kenapa anda tak pi nasihat Dr Arif bila keluarga orang ditimpa musibah (dalam menjalankan tugas melindungi rakyat) beliau sibuk membuat lawak bodoh?

Manusia ni kalau kena penyakit pakatan adalah amat kronik

Tanpa Nama berkata...

Puak lgbt jeles al jubs rakus dlm penjara..habis laa x dpt rase kote bengkok dia lgy hahahaha

Tanpa Nama berkata...

Lepas ni semua sakit yg x sakit akan timbul..darah tinggi lah, sakit belakang lah, sakit tengkok lah, sakit telor lah, sakit ..belalai lah, semua sakit boleh di reka..pada hal semasa bebas x nampak sakit pun,, boleh terbang sana sini, boleh berjoget di majlis kempen, pru 13, boleh berceramah berjam jam tanpa pakai bengkong..allah akan beri sakit yg dia minta minta..kita tunggu da lihat..bila sakit dlam penjara sah akan di salahkan kerajaan...dai tahu kerajaan yg ada hnya boleh bertahan, menjawab berthan dan menjawab atau jadi setan bisu...meka serang sehingga cina, dan bangsa lain sayan pada dia..Ahjobgor insan pialing di benci rakyat..betul pun..dok ikut telujuk meka ..kangkong..ambik kau..akta polis , kanun keseksaan, akta keterangan tak mahu mansuh kah? Mansuhkan semua baru nampak kau sama taraf dgn nuar aljub..