Selasa, Mac 25, 2008

Baik cepat-cepat belajar English

Lupakan pasal si Zam, pergi suroh Menteri Kabinet yang ada.

Ramai yang tak tahu cakap bahasa Inggeris. Antara yang Husin tahu adalah Mat Taib yang telah disahkan mahkamah Australia, Noh Omar, dan Khalid Nordin. Dua dari mereka peguam. Menteri-Menteri Besar baru ini pun tidak hairan kalau tidak ada penguasaan bahasa Inggeris.

Baik belajar sekarang, sebelum PRU 2013. Taklah menyebut election sebagai erection.

Sekarang ini, Rais Yatim suroh diplomat belajar bahasa Inggeris dan Mandarin serta belajar kebolehan berunding. Padanlah urusan hal ehwal antarabangsa kita kelam kabut. Tidak boleh disalahkan gunting-gunting dalam selimut si Khairy dan Kalimullah sahaja.

Dolah tahu cakap orang putih tapi Husin rasa penguasaan bahasanya tidak berapa baik, baik bahasa Melayu atau Inggeris. Dolah suka berubah-ubah bahasa semasa sidang akhbar. Selalunya dia tukar cakap Inggeris semasa sedang bercakap Melayu.

Ini semua helah biasa ... orang kamplung nak menujuk-nunjuk speaking speakong. Malu pada Khairy gut?

Pada Husin, mustahak sekali adalah kebolehan memberi orang faham. Walaupun berbahasa Inggeris yang tidak sempurna, banyak sangat s, perlu sekali orang faham. Jangan bercampur aduk, menggunakan berbahasa Inggeris bercampur dengan bahasa Melayu.

Kalau difikirkan si DOlah, bahasa apa pun diguna dan campur aduk pun, tak ada orang faham abenda dia cakap. Tengoklah Islam Hadhari. Sebenarnya dia sendiri pun tak faham apa dia cakap.

Wow! Lagi untong jual unta dari jual orang.

4 ulasan:

Hamizi berkata...

memang betul... kadang-kadang macam blur je orang tua dolah ni...

bangang tahap dewa ni...

Tanpa Nama berkata...

Erection, erection juga. Apa kena dengan Raja Petra Kamaruddin macam dah kena gam mulut je. Dulu bukan main kuat taruk Son of 2 Mohd sekarang depa dapat jadi Menteri. Hang kena sepak. Tulah mulut jangan celupar.

KPR berkata...

Raja Petra sedang dudok happy gut. Mission dia accomplish.

Orang UMNO masih juga sokong si bodowi.

Sokong membawa rebah.

Su Nam berkata...

Raja Petra masih jalankan blognya malaysia-today.net. Beliau masih hentam BN teruk2.