Isnin, Mac 17, 2008

Teringat Lagu Aishah

Janji Manis Mu

Oh dunia ini
Penuh kepalsuan
Oh mungkinkah tiada
Keikhlasan
Apakah ini
Suatu pembalasan
Ku sedar kebesaranMu Tuhan

Aku bagai seorang
Kembara jalanan
Terumbang ambing
Di lautan gelora
Mencari kebahagiaan
Dahan untuk menumpang kasih
Mungkinkah suratan
Hidup kau selalu keseorangan



Korus Pertama:
Hati membeku mengingatkan
Kata janji manismu... oh...
Ku dilambung angan-angan
Belaian kasih sayang suci darimu
Oh kejamnya


Korus Kedua:
Lidah tidak bertulang
Ucapan cinta menghiris kalbu
Ku kan pergi membawa diri
Cinta di hati terkubur lagi



Tidak ku fahami
Mengapa terjadi
Peristiwa pahit mengguris hati
Jalanan hidup ini
Sudah tertulis
Kutempuhi dengan kesabaran
Kusedar kebesaranMu Tuhan...

Ulang Korus Pertama

6 ulasan:

malaysia berkata...

Teringat aku akan tan sri khalid waktu kempen dalam pilihan raya kecil ijok.

Katanya "Unidlah tuan-tuan akan BN!"

Orang yang mendengarnya pun tegur "Eh silap tan sri..."

Oh rupanya menteri besar selangor itu gagap. Hingga gagap dan tersasulnya itu diulang-ulang oleh TV

Harap-harap dah jadi MB ni janganlah pula gagap. Yang nak disain lain, yang keluar lain.

Ho Ho Ho

sniper berkata...

mana itu kasim baba? habis semua harta dia sudah kebas, skrg mau lari ya ..kadang coba-coba mau jadi penjual tempe..walau pun rupamu tidak ku kenal, namun pipi mulus mu tetap manjadi pojaan hatiku ...

Raja Petra bin Raja Kamaruddin berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
suealeen berkata...

what about janji manis Be End selama berpuluh tahun???

BOIKOT BN berkata...

eishhh hangpa nie ada 5thn lagi
takkan gelojoh nak buat semua tu...
slow and stedy laa ambik one by one
awat dok jadi cempera sangat nie...

manifesto Bn pon tup tup umum menang
esok terus buat kesemua...awat poyo
sangat nie...

kita tengok kalau dlam pemerintahan
puak2 nie mereka tak laksanakan apa
yg dijanjikan...masa tu aku plak
akan buat BOIKOT BA..he he he

sabaq sabaq...he he he

Husin Lempoyang berkata...

Ini Raja Petra pura2 ... cis spammer, nyah kau dari blog aku ...

Boikot BN ... betul kamu cakap ...sikit2lah. Harap jgn hanya kerja menuding jari. Say anampak gagal.

Semua janji2 manis itu akan menelan belanja hampir RM1 billion. Perbelanjaan negeri tak masuk gaji ... RM1.2 billion. Reserve yg tidka mudha utk dikeluarkan dari sykt PLC milik kerajaan negeri ada RM1 billion lebih kurang.

Baik BN atau pun BA/BR ... janji di tepati ... Kalau tak boleh penuhi, siang2 cakap. Jgn salahkan orang lain. Ngaku ada kekangan dalam memenuhi janji.

Cuma Husin kesal ....

Dengar pengikut2 mengepong rumah MB dan exco dan halau mereka suroh pack barang dan keluar pukul 3 pagi itu juga.

Ini bukan isu pro mana2 pihak. Husin rasa pengikut2 ini bagaikan binatang. Hormat lah sedikit sesama insan ... ini hanya pilihanraya.

Mana peralihan dan pindah rumah makan masa. Satu bekas YB kejutkan anak2 pukul 3 pagi untuk pindahkan anak.