Selasa, Disember 01, 2009

Pendekar baru lulus


AL kisahnya ada seorang anak pemuda yang baru tamat belajar silat dan bertapa dari sebuah gunong selama 5 tahun. Turunnya dari gunung, pemuda ini pergi kesebuah kampung berhampiran untuk mencari cari pasal handak test power.

Di badan dibuat tatoo pada bahunya tertulis "PANTANG MUNDUR". Dia masuk kampung itu berjalan gaya angkuh dengan memakai baju singlet untuk menampakkan tatoo itu.

Sekumpulan orang kampung sedar kedatangannya dan benci melihat lagaknya. Lalu dia dipukul beramai-ramai. Pemuda itu cedera parah di keroyok ramai-ramai.

Dia pun lari sambil memberi amaran dengan marahnya, "Awas kamu ... Esok aku kembali ... nahaslah kamu ..."

Orang kampung menjadi takut dan tertunggu menunggu saja nasib yang bakal menimpa. Mereka baru sedar anak muda itu adalah orang pengajian gunong.

Keesokkannya, semua penduduk kampung telah bersedia dgn parang, penyapu, kapak, cangkul, pisau, dan keris menunggu pemuda itu.

Tidak lama kemudian, pemuda itu datang seperti kelmarin hanya seorang diri.

Dengan gaya bangga dan angkuh, dia menunjukkan tatoo di bahunya yang berbunyi "PANTANG MUNDUR KECUALI DI KEROYOK."

--------------------------

Itulah yang penting bila nak jadi pejuang dan pemimpin.

Kalau pandai sekolah handal, bijak pitah bercakap, dan meyakinkan untuk menang jawatan itu tidak bermakna sudah pemimpin. Kena berani berhadapan musuh.

Bila pengikut bawah kena gertak, sudah mintak maaf, mengundur dan berani dan cabar mencabar hanya sesama kita, apa punya pemimpin apa itu. Tak boleh jadi Menteri tu.

Tengok Dato Noh Omar sinii. Tak kira broken English. Tak belajar Oxford. Bukan pemidato hebat, tapi boleh bercakap dan bersyarah. Dia berani. Itu boleh jadi pemimpin. Mana tau MB Selangor lepas ini.

Cuma Tok, awat ada menyerah sebelum bertarung. Kasi dia pakai tatoo "PANTANG MUNDUR KECUALI DI KEROYOK." Tapi tak usah risau Tok, dia pengikut pada pemimpin yang pengikut lain cepat mintak maaf.

15 ulasan:

cedikcenun berkata...

Salam tuan husin! jual, jangan tak jual anak omak tu, takdak teloq dah, tengok macam noh omar berentap dengan ronnie liu, nielah pemimpin "popesyenal" sejati.

Dr.Sid berkata...

dia nak lawan rekod 23 tahun tun mahathir kot?

Tanpa Nama berkata...

Kalu betul dan konsisten betul, Noh, kamu lah pemimpin Melayu yang kami nantinantikan.
Yang lain lupakan saja.
Cuma pastikan anda ade wingman (apit) kiri kanan belakang yang sentiasa awasi.
Tahniah pilihan warith den dari batu kikir jambatan bosi.
changkat lobak.
arjuna waspada.

Tanpa Nama berkata...

tak bernapeh teman nengok klip nun.buleh tahan gak noh omar ni eh bambu si roni cibai tiu liu nih hehehe!

perepat

Tanpa Nama berkata...

Alahai Pemuda zaman KJ ni muda2 lagi dapat ada penyakit Erectile Dyfunction (ED)...belajar la sikit dengan orang2 lama...Dalam perjuangan mesti ada semangat "boleh" kalau tak da yang ni tak usah la nak jadi pejuang...nyorok dalam kain bini lagi baik...Ni KP Selangor ini suruh dia pi baca buku "The Magic Of Thinking Big" oleh David J Schwartz, jangan dok asyik dengar kelentong KJ saja.

Takapalah

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Dr Nathan berkata...

kalu awak kasi cucuk bontot itu suhaimi dan suruh sebut umor dia, misti dia tak sebut. Dia akan kira umor dia "1, 2 , 3, 4, 5 ...."

Hahaha ... suhaimi ni mesti GAY ,,,, kah kah kah he he he ho ho ho hi hi hi ...

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Fofesyenal berkata...

Tak apa Tok Noh Omar ... land jadi earth pun tak pa.

Pemimpin mesti fofesyenal. Tak takut nak balun. Hehehe ... Hidup Dato Noh Omar!

pencinta kebenaran berkata...

hahaha..aku tgk dah video yg dato' Noh balun ronie..kelaka aku tgk! cam tu lah baru pemimpin sejati. keep up the gud job dato' n umno slangor..ikut contoh dato noh tu..jgn jadi pengecut!

Tok Jerai berkata...

Syang aku tak dapat dengar suara Datok Noh balun cha tu, sebab sound tak semena2 rosak kena masuk semut..

Tapi tengok riak muka Datok Noh pun cukup meyakinkan aku, itulah warisan putera Melayu yang perlu ada...

Demi Melayu teruskan perjuangan Datuk Noh, saya salah seorang dibelakang Datuk!!!!.

Tanpa Nama berkata...

Yang paling penting Noh Omar debat dengan Ronnie isu yang ada DOKUMEN dan fakta.Cara dia yang tegas menyuarakan fakta tersebut itu lagi satu point.
Gandingan fakta dah tegas bersuara penting untuk nampakkan BN pandai dan berjiwa rakyat.Kalau takat maki hamun tak isi pun tak best juga.
Yang point sampingan bonus ialah dia berjaya buktikan dengan berlaku jujur , bangsa lain pun hormat pada dia kerana nampak tak perkauman , last last walau Ronnie orang Cina , orang dia sendiri balun dia .
Kalau kita buat benda baik,orang bangsa lain pun tak heran nak sokong UMNO walau UMNO memang dasarnya melindungi hak Melayu disamping memsatikan hak orang lain tidak terabai.

Dah Panas

Local Fighter berkata...

wahh..kali pertama tuan husin punyi Noh Omar! hehe...

pernah baca artikel zul4kulim dalam blognya yang cakap, "Tahun 2004, saya diminta untuk bertanding dengan tiket Pas di Parlimen Tanjong Karang tetapi Noh Omar kawan saya lalu saya tarik diri'.

Hehe..sebenarnya Zul ni tahu kalo bertanding di T.Krg, alamat bungkus le dia! hehe...

Walaupun muka Noh Omar ni ketat dan susah senyum tapi dia ni bercampur dengan masyarakat.

Rudy berkata...

Saya tabik tokoh fofesyenal ini. Cina sokong dia, Cina yang sama balun Ronnie Liu.

Delta_Source berkata...

Saya dah tengok video Noh Omar belasah Ronnie Liu. Seronok tengok.
Setiap kali Nih buka mulut, para penduduk bersorak sokong.
Setiap kali Ronnie Liu buka mulut, penduduk 'booo'. Suara Ronnie pun macam dengar tak dengar jer...