Selasa, Januari 05, 2010

China also hit by earthquake


China was also hit by the earthquake. Seven million died.

The Malaysian Chinese held a quick meeting. All the Chinese based political parties were united.

Decision was swift and conclusive. Before the US, UK, Australia, London, Saudi Aaabia, and Japan could offer any assistance, the Malaysian Chinese offered to replace the seven million dead.

China outrightly REJECTED!

Reason: They demanded a Malaysian Malaysia policy - samara rata dan sama rasa - the same with China's Chinese citizen.

11 ulasan:

No To DAP berkata...

Cina pinggirin pantai.

Bergelumang dengan samseng, kerja2 seludup, dadah, pelacuran, senjata haram dan lain2.

Semua cina malaya terlibat dengan kerja 2 haram. CIna sini datang dari kawasan dan era Cina yang pakling bangsat sekali.

Tanpa Nama berkata...

Wow, blog ini betul-betul memenuhi aspirasi 1Malaysia dendangan PM kita.

Rascal

antubangsa berkata...

cina bangsat ada di mana-mana di luar negara China!

cina bangsat adalah cina yang tidak mahu bergaul dengan masyarakat setempat kerana takut hilang identiti cina mereka walaupun negara China sendiri tidak menerima mereka ini.

Di tempat lain seperti Amerika, England, Jerman, Indonesia, Thailand etc - tidak ramai cina bangsat ni merempat kerana undang-undang patriotik negara-negara tersebut adalah tegas!

Hanya negara-negara seperti Malaysia ini saja ramai cina bangsat merempat kerana pemimpin Malaysia hari ini tak dak tulur! asyik apolegtik dgn cina bangsat ni!

sepet berkata...

provocative! :(

Tanpa Nama berkata...

Yo antubangsa,
USA ada chinatown di LA,NY,SF,Chicago, etc dan juga Michael Chang

Rascal

Tanpa Nama berkata...

Yo antubangsa,
USA ada chinatown di LA,NY,SF,Chicago, etc dan juga Michael Chang


Malaysia - 1Malaysia chinatown. pegilah mana-mana bandar dimalaysia lebih chinatown dpd USA,LA,NY,SF,Chicago, etc

Tanpa Nama berkata...

Orang cina menguasai bandar kerana kuasa ekonominya di atas semangat keusahawanan yg tinggi. Tapi, orang melayu tiada semangat keusahawanan atau business-minded. Siapa nak bagi semangat? Emak bapa terpaksa sibuk cari rezeki nak bayar yuran sekolah dan sara hidup. Cikgu sendiri tiada business-minded kerana hujung bulan dapat gaji. Pemimpin pulak duk sibuk berbisnes utk perut sendiri (nak bagi anak pakai BMW sport) bukannya berjuang dan berkhidmat.

Rascal

Tanpa Nama berkata...

Masih ramai kaum Cina yang patriotik. Kami pun tidak menyokong penggunaan kalimah Allah oleh cetakan Herald dalam Bahasa Melayu sedangkan kita semua memahami Bahawa golongan Muslim adalah dilarang Dari Murtad. Mungkin sasaran mereka adalah golongan orang Asli untuk memeluk Kristian. Isunya bukan kebebasan beragama yang sememangnya bebas dianuti oleh kaum lain.
Kenapa hanya Bahasa Melayu, jika kalimah Allah begitu penting kenapa tidak di cetak semua kitab Injil seluruh dunia dengan kalimah Allah dalam pelbagai bahasa.
Jangan marahkan nyamuk kelambu dibakar. Bukan semua kaum Cina beragama Kristian. kami beragama Buddha tiada masalah kerana kami tidak melakukan usaha- usaha mengembangkan agama kepada umum seperti Mubaligh Kristian Dan Islam. Kami bersetuju Dan menyokong larangan penggunaan kalimah ini oleh pihak Majlis Raja- Raja atau kerajaan Demi perpaduan rakyat.
Masalahnya adalah golongan liberal pro Barat kaum Melayu sendiri yang menyokong kuat isu ini. Golongan inilah yang memburukan imej agama Dan kerajaan Malaysia di pentas dunia. Kenapa tidak? Sehingga kini Kami kaum Buddha bebas mengamalkan upacara Dan istiadat keagamaan Kami di mana-mana Tampa gangguan. Begitu juga jika Herald dilarang menggunakan kalimah Allah bukan bermakna penganut Kristian dilarang beragama. TIDAK samasekali. Hanya perkataan Allah dilarang Dan ini bukanlah perkara besar sehingga ribut seluruh negara. Hanya tukar kalimah Allah kepada Tuhan semula selesailah segala perbincangan budak hingusan ini.Salam

Apek kampung

kluangman berkata...

Banyak ciri ciri kebaikan yang ada pada kaum China yang perlu di ambil dan dijadikan contoh, terutama dari kaum China yang merantau.

Mereka cukup rajin dan bermatlamat dalam sesuatu kerja dan urusan berbanding dengan orang Melayu yang 'merasa selamat' di bumi sendiri.

Walaupun ada kejahatan pada kaum Cina, tetapi mereka bersungguh sugguh melakukan kejahatan seperti merompak, menyeludup, jual vcd haram, along, melacur dan sebagainya tetapi akhirnya amereka hidup senang dan beralih kepada perniagaan sebaik sahaja cukup modal.

Berbanding dengan Melayu, jika menjadi pelacur, mereka akan melacur hingga tua gayut dan papa kedana.

Jika mereka merompak, mereka hanya merompak nenek tua untuk seringgit dua, mereka hanya meragut beg beg kosong dan selebihnya mereka menjadi juara jalanan rempit.

Salah siapa?

Tanpa Nama berkata...

@ Kluangman,
You biar betul brader.
Banyak jugak pelacur Cina tua.
Banyak jugak Mama-san dan gangster Cina tua.

Hang tengok kat China dulu.
British perembat diorang dengan candu naik stim sampai hilang Hong Kong brader.

Cina ni tak spesial.
Diorang bodoh jugak dan ada yang pandai.
So Kluangman, jangan perasanlah brader.

CinaKoy

berasiam berkata...

Boleh jadi Cina Singapork boleh tolong Cina China dalam ini kes.