Selasa, Januari 04, 2011

Macam mana orang nak pangkah BN


Asal PRU, kita berkempenlah suruh pangkah BN. Setiap kali kita dapat yakinkan pengundi, kekallah dia jadi wakil rakyat atau Menteri.

Orangnya pandai cakap, berpantun dan faham budaya. Pelajan tinggi educated. Kita percaya dia bagus dan baik.

Mana nak sangka rupanya anak dia ada macam-macam hal.

Kemungkinan dah lama sangat Menteri. Dah terambil mudah macam-macam perkara.

Besuk ada laporan polis di IPD Seremban 2 pukul 10:45 pagi pulak. Susah ni ....

PRK Tenang dah dekat. Macam mana pengundi nak ikut cakap dia bila dia ceramah suruh pangkah BN di Tenang?

Pasal dia sendiri tak pangkah BN. Dia pangkah amah.

24 ulasan:

marilyn berkata...

Naya naya...baik main gasing pangkah je.

Anselmo berkata...

Saya penyokong tegar UMNO/BN, siapa shj dalam UMNO/BN tidak kebal dan tidak boleh dilindungi jika berlaku zalim. Najib atau Rosmah sekalipun kita humbakan ke penjera jika terbukti berbuat maksiat. Ni skrg isu ada menteri dituduh merogol amahnya, sesiapa yang ada bukti, saya menyeru dan merayu buat lapuran kepada pihak berkuasa. Jangan hanya seronok menceritakan keburukan tanpa berani bertanggungjawab. Berjihatlah demi kebenaran. Ingat, bertanggungjawablah. Serah kepada mahkamah utk membuat keputusan, jangan kita menjadi pendakwa dan hakim dlm masa yg sama.Saya penyokong tegar UMNO/BN tidak akan berbuat seperti penyembah dewa Anwar, yang salah dihukum, tidak ada assabiah didalam UMNO, bkn sepertianjing peliharaan DAP, sentiasa mahu benar, yg zalim dan maksiat dilindungi. Jadinya silakan maju dengan bukti, jika hanya dengar cakap, jangan jadi bahan bakar neraka yg panas tidak terhingga.

Tanpa Nama berkata...

Makin menghampiri pembentukan kuasa ketiga pulak, teruskan usaha

Tanpa Nama berkata...

Ammmmmmmmmmah!!!!!

Nalarkee!!!!!

balut_skek berkata...

cer citer cer citer...minyak naik rege..cer citer cer citer

Tanpa Nama berkata...

minyak naik sampai rm3.00 pun kereta baru laku juga dan bertambah besar kereta yang di beli.
jalan2 kat malaysia ni ada yang sampai jem berjam-jam.
buatlah jalan lebar mana pun jalan tetap sesak.
jadi apa masaalah dengan kenaikan harga minyak.
rakyat malaysia tak der yang susah pun harga minyak naik.
restoran makanan segera tetap penuh.
restoran old town white coffe,kenny rogers,papa rich dan macam2 lagi tetap jadi tumpuan.
nasi lemak lauk ayam berharga rm5.00 pun ramai yang sanggup beratur untuk membelinya.
berapa ramai rakyat malaysia yang bawa bekal ketempat kerja?.
bising saja lebih,rokok naik sampai rm10.00 pun tak ada yang bising.
lantak lah nak naik...
lagi bagus minyak naik,bolih aku berehat kat rumah...atau pergi jogging dari melaram sana sini guna kereta.

defacker berkata...

Kalau Chua soi lek ado napsu, dio pun apo kurang nyo.

pangkah Umno susah, nak pangkah PKR laie lah susah.

Den pangkah pintu jamban ajo la.

Tanpa Nama berkata...

Aku suka komen Anon 8.47 PM...sama macam yg aku pikirkan....ramai orang hanya pandai berkokok......

-Nicky Arjiss-

Tanpa Nama berkata...

Abe Husin,

Ore Kelate sebut "pakoh"......

Nik Rahmah

Tanpa Nama berkata...

sedap pangkah amah beb.. nak pangkah bini dah tua....

Tanpa Nama berkata...

Macam mana pun Sin, lebih baik pangkah BN.

Kalau seperti ada parti nama ADIL: Ada Dubur, I Liwat.

Sekarang jadi KEADILAN: Kalau Engkau Ada Dubur Insyaallah Lancau Anwar Naik.

Semua kena pangkah!

Tanpa Nama berkata...

Baik lagi pangkah amah dari pangkah bini org ato pangkah dubur Sin...

Mo pangkah bini, pnat balik kja, nanti bising, lain 'pattern' bising dia....

Kalu pangkah amah, kita yg 'pnat', dia punya 'bising' pun lain 'pattern' jga....

Apa pun kalu ada masalah berkaitan dosa (bukan perundangan), pegi ja jumpa 'Sifu Nicks', kompom settle punya....

Tanpa Nama berkata...

Kalaulah kes pangkah amah ini YB Pakatan Rakyat, Utusan Malaysia & RTM akan heboh 40 hari 40 malam...

Rascal

santauangin berkata...

Semua nya terpulang kat Najib. Kalau masih dibiarkan " kuman " itu dalam BN pasti pada PRK Tenang nanti BN akan di TENANG kan oleh PR. Oleh itu eloklah Najib buat pengumuman dan menyingkirkan menteri yang terlibat dari SAF Kabinetnya. Najib apa lagi, tak kan nak uji rakyat JOHOR kot kalau tindakan tak di ambil pada Menteri yang di maksudkan itu.

minyak sapi tulen berkata...

bang,

bukan ke BN tu maksudnya Bini Najib?

apsal tak pangkah je dia?

hawau!

Tanpa Nama berkata...

masa rocky bru comment pasai MUNGKIN dia bagi contract kat anak dia---cepat2 dia repot polis. Ni dia TERANG2 kena sindir perogol berdiam diri pula. Nampak sangat dia ni pengecut bila cerita pasai kote. kalau pasai santa rais's rm handout berani dia repot polis pula (tapi dalam pada tu di cuba2 juga cari jalan belakang nak influence blogger tu-- agaknya to tone down la kot)

Tanpa Nama berkata...

sin,

bior bebenor ckit, takkan la menteri yg berbudaya tu nak pangkah amah...apa standard!!
mcm fitnah aje, benda mcm nie yg buat org nampak bloggers mcm "goblok"

yea x yea...

Tanpa Nama berkata...

ALJUBURI
Lo standby Sein, kang ada la polis jemput lo kat umah macam Bro Rocky kena aritu..heeheee..jgn main2 ngn orang nogori Sien, sket2 hal memang ko polis yoo..

Tanpa Nama berkata...

Usin,

Dia tak pangkah amah tu sin....amah tu cuma gosok kepala dia ajer... dlm islam kan sunat gosok kepala anak yatim.... kepala mana digosok tu kena tanya dia la.

-belum yatim

Tanpa Nama berkata...

Dah ada penafian, siap ready disoalsiasat lagi, tu baru org perak cakap gentlemen... la nie polis kena buat kerja, kita tengok lutut sapa yang ketar. Banyak sgt remah ratus dicampur pasal nak buat cite nie nampak sedap, siap bawak kluar gambar amah muda entah sapa2, laporan investigasi oleh MigrantCare yang bole dipertikai kesahihannya...mcm ada agenda x yang x kena...

Tanpa Nama berkata...

bruuu..ops bro,

apa cite pangkah2 nie, mcm ada org yang dah silap memangkah aje...terpangkah amah! apa barang, kalau ikut kan gaya yang kononnya memangkah takkan lah standard amah aje, fitnah la tu...

Fooart berkata...

Salam pada semua, ada yg marah2 tak tentu arah bila Rais dituduh. Ada yg terus menyangkal. Benar atau tidak tiada siapa yg tahu kecuali ALLAH SWT, Rais dan Amah. Biar la polis siasat spt mana kes Anwar. Tak semestinya seseorang tu menteri dia tak ada nafsu setan. Yg maksum hanya Rasulullah SAW saja. Bila kes Anwar atau mana-mana pemimpin pembangkang, semua terus buat andaian dan keputusan. Bila kena batang hidung orang BN, mulalah orng UMNO melatah. Tak bolehlah begitu. Biarkan proses perundangan dijalankan. Bila Anwar, heboh org caci kata tak berani bersumpah didalam Masjid sambil junjung AlQuran utk menafikan perbuatannya, Rais pulak berani ke bersumpah dimasjid junjung Al Quran?? Jika tak berani, org UMNO terus diam je membisu dan kata tak perlu. Jadilah manusia yg hanya tunduk hanya kepada Allah SWT bukan tunduk kpd pemimpin. Hormat pemimpin tak apa...tp nak tunduk membabi buta, itu dah salah.

tanahserendah.blogspot.com berkata...

Sin,nampaknya tuan penasihat 25 persen dah kena jual. Kalau ikut cerita Ahmad Albab " ya maulana, tuan sarjana, ana sudah kena"...

MALAYSIAN UNITED berkata...

Salam.. minta jasa baik tuan link kan blog saya di dalam blog tuan..
www.malaysianutd.blogspot.com
TQ