Selasa, Januari 18, 2011

Projek perintis kesihatan mental


The Star melaporkan Kementeriaan Kesihatan dan Pendidikan akan melancarkan projek perintis di 4 sekolah untuk mengenalpasti dan menangani masaalah kesihatan mental pada peringkt awal.

Harap mula di MCKK.

Ada bercita-cita mahu jadi Perdana Menteri Malaysia tapi masa meminta berkata, "Tak akan tak biasa di sekolah asrama."

Kini dah melarat menjadi teruk. Tapi mulanya di situlah.

19 ulasan:

Firdaus Shahnaz berkata...

hahaha! masalah mental yang dihidapi salah seorang bekas alumni MCKK dah menyebabkan satu Malaysia hampir porak peranda. tu belum suku sakat dia dari MCKK gak. hahaha

Tanpa Nama berkata...

sin...sin...
aku faham maksud hang..
ramai dari mckk tu...
tak ada sesiapa ke yang nak bongkar kisah2 yang berlaku.

Tanpa Nama berkata...

Usin

bebudak Sekolah Melayu Kuala Kangsar ni memang suka makan jambu ke?

Aku dengar pelbagai jenis jambu ada kat sana. ada jambu air, jambu batu, jambu kunyit dan memacam jenis jambu lagi la.

seronok la towkay jambu.

Tanpa Nama berkata...

mungkin ka RPK yang satu ketika dulu pernah belajar di-sinun mula mendapat masalah mental bermula dari situ.

al maklum je la, muka macam omputih, mungkin ramai abe abe senior suka me'ragging' dia.

ni kena tanya kawan baik dia huhuhu.

Tanpa Nama berkata...

brader husin,

salam tahun baru hijrah [terlewat , tapi ada ingat gak]

2. kes syndrom gay nih berlaku pasal -

>parents dan jabatan pelajaran kata tak de kes, jadi mc gay gay

ni semua jadi homo dalam lemari le .

[translasi= closet homo]



> kerana gilakan glamer 'college boy' parents hantar anak mereka

anak jantan mereka yang jambu macam saipol walaupun tahu

mckk ada gay culture.


>budak kolej ingat mereka sama tarap dengan eton college di lon-don.

jadi aksi ada bf/jambu mambu dituruti olih budak kolej yang kosong

kepala otak dalam hal etika asia tapi tahu banyak hal agama


cadangan untuk hapuskan gay culture
-------------------------------------

kalau tuan husin sirius nak tolong kes kes yang sedih ini, tuan husin

mestilah kempen supaya mackk, star dan lain lain sekolah berasrama

adakan intake untuk pompuan juga ke dalam sekolah asrama.. Yang sekolah

pompuan pun kenalah amik pelajar lelaki jua.


lihatlah smjk private [cina] khong hua di klang-mereka ada co ed dalam

intake dan asrama boy-girl bersebelahan



sekolah asrama tidak menunjukkan budaya gay . kita tirulah mereka.

lagi kalau pelajar lelaki bolih dapat belajar hingga dewasa bersama

pompuan, mereka akan ada pandang jijik pada budaya gay itu.


jadi untuk hilangkan budaya gay ini, step no 1-


recognize sekolah satu jenis membawa ke budaya gay dan

jab pelajaran mesti ada long term plan untuk hapuskan budaya songsang ini.




konklusi
-------------

budaya gay nih satu hal tuan husin . yang menakutkan pula

ada pula penyakit the sundalists di kalangan pompuan melayu kita

yang baru menular. Terlalu liberal pula si minah hingga kalau

kat lon-donn minah , de sundalist , akan tidur bersama si john kerang-


walaupun john kerang hanyalah bf/bukan lakinya.

ini perlu satu teguran dari tuan dengan satu satire


khong khek khuat

Tanpa Nama berkata...

Tuan Husin ini memang kreatif!

Betul tu Sin, ramai MCKK baik di PKR No. 1: ramai-ramai, dlm PAS pun begitu menonjol: sedikit-sedikit dan dlm UMNO tinggal: kadang-kadang!

Muga-muga Kementerian berjaya. Selepas itu perlulah disiapkan satu team pasukan khas utk pelajar-pelajar tua nya juga ya!!!!

Tanpa Nama berkata...

Tuan Saudagar Usen..

Kalu kat kantin MCKK tu jual KY jelly, misti sold out tu kan?

azman berkata...

Assalamualaikum sein

Cita pasal mental ni kan sein...
Mari mari dengar ini cerita..i perang besar u see..

Seorang doktor mental dtg melawat pesakit di padang yg sedang berkelakuan seperti mengail ikan.ini dailog mereka:-

Doktor: selamat petang pakcik.

Pesakit mental: selamat petang doktor.

Doktor: banyak dapat ikan?.

Pesakit mental: gila ke doktor, ini kan atas padang, mane ade ikan?.

Doktor sambil garu kepala berlalu pergi,dalam hati berkata bukan senang nak jadi doktor kan?.

Tenang Lautan Biru berkata...

Mohon promosikan blog kami untuk PRK Tenang.

http://tenangprk.blogspot.com/

Terima kasih.

mata-lembu shah alam berkata...

biasalah kalau ada tokoh yang boleh menggugat kuasa, lalu terciptalah mitos andaian yang berbagai. inilah masalah mental yang dicipta oleh sistem gerombolan.
Salah kah bercita2 nak jadi perdana menteri. melayu muslim rakyat malaysia berhak bercita2 untuk jadi perdana menteri. Yang salah/tak boleh kiranya bercita2 menjadi Yang Dipertuan Agung & first lady & Saudagar unta yang banyak auta kerna tak sesuai di malaysia.
kecelaruan mental berdasarkan prejudice andaian alasan terbaik untuk musnahkan peribadi.
kalau takat mcck, aku pun ingat lagi teh kuala di k.kangsar. belajar kat uk lagi hebat, terutama anak2 pembesar negara yang telah jadi orang penting negara. ada plak yang tak tau dia tu laki ke atau bini...
bagus lah Sin, kalu kita pandai dedah, ramai lagi yang pandai dedah. kalu kita suka buat cerita dongeng ramai lagi yang pakar buat cerita dongeng buat.
oleh itu Projek Perintis Kesihatan Mental perlu di mulai di Jabatan Perdana MEnteri lepas tu kerja ini diteruskan di semua peringkat legislative, excutive & judiciary.

Kerana kita sekarang berada pada zaman gila

Tanpa Nama berkata...

mata lembu

bebal sangat kah kamu hingga tak paham ini joke pasal liwat.

kingkonglee berkata...

komen matalembu tu pasal KERA-jaan telah diliwatkan, yang bangang tak paham2 ialah komen Tanpa Nama 12.00pm

sukun berkata...

MCKK x salah.. yang salah nuar berahim.

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah kah kah kah kah klah klah kah kah.mata-lembu shah alam.. kau bagi berol betol kaw kaw lah....tabik mata-lembu shah alam

Tanpa Nama berkata...

mata lembu shah alm lu kalau buka je mulut memenag tadak budget,lu kasi hantam kao kao.... kah kah kah kah kah kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

mata lembu was john kerang.
Ha!Ha!

Tanpa Nama berkata...

Aku dengar dulu ada kaki cakap kalau tengah mandi dan sabun jatuh depa semua takut nak tonggeng angkat sabun kalau bang auuuw bapak gay semalaya di belakang gerenti kena secucuk dua, auuuw .....
penyakit dia bermula di situ atau mungkin dia pun pernah jadi mangsa liwat senior sebelum dia?

dunia punya dalam macam macam ada tapi yang pasti bang auuuw al juburi memang peliwat no wahid semalaya.

zethro berkata...

Ayah DS Najib pon dak MCKK gak. Dato Onn Jaafar pengasas UMNO pon masuk situ gak. Sultan Perak MCKK gak. Sultan Pahang pon walaupon masuk sekejap. Apa pandangan korang terhadap tokoh2 Melayu ni?

MCKK merupakan sekolah yg unik dr segi sejarahnya melahirkan tokoh2 Melayu di pelbagai peringkat dan bidang. Cuma aku tak paham nape ANUwar Berahi je yg pelik sket "ketokohan" yg ada pd diri dia. Mungkin dia dah start "reformasi" masa kat MCKK sampai ade yg terikut2 cara dia yg tak "normal" tu.

Tanpa Nama berkata...

semue comment2 mcm org tak skolah.