Sabtu, Ogos 10, 2013

Pak Lah tak lupa


Seorang wartawan ke majlis sambutan hari raya dan melihat Pak Lah memanggil Tun Jeanne dengan gelaran darling.

Lalu dia bertanya pada Pak Lah ketika berjabat tangan, "Bagi seorang yang sudah menjangkau umur 74 tahun, sungguh penyayang Pak Lah hingga masih lagi berdarling-darling."

Pak Lah jawab, "Sebenarnya saya terlupa nama dia tapi takut nak tanya."

Wartawan itu terpegun tertanya-tanya dalam hati, "Nama isteri lupa, macam mana boleh ingat macam-macam ketika ditemuramah buku?"

Baca kisah di SINI

Wow! Sadiq Sigaraga kembali da ....

14 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Siapakah orang yang paling layak menjadi pemimpin UMNO masa kini?Najib sudah tak layak,TDM dah nanyok,TMY macam gasing paksi bengkok.Zahid panas baran,Hishammudin bapok tua,Safiee tak tau mana nak dituju,Mazlan hanya tau bodek aja otak zeroo.Nazri jiwa kacau dan yang lain tu langsong tak boleh harap....

Tanpa Nama berkata...

Nyanyok tdm byk negraga jemput beliau untuk berucap dan beri pandangan..Najib jgn harap ikut telunjuk pembangkang, tek ucapan pun baca aja, idea semua pakai idea org..

Tanpa Nama berkata...

PEMANDU Mabok bin Jala/Omar ong dah lama jadi PM memerintah Malaysia (Najib tak ada otak)..GAGAL

Kj pun dah jadi PM (paklah takde otak)..GAGAL

Nuar pun dah lama jadi PM sejak zaman Paklah lagi..BERJAYA..
(samseng Berjaya menguasai Malaysia krn banyak undang2 dimansuhkan)
(ambabiga berjaya memperbodohkan SPR pakai takwat, tukar dakwat, akhirnya kena POTONG Jari..untuk sahkan Undi SAMSENG)

Next PM Malaysia Undang2 Tentera banyak samseng yg tak faham/ suka main undang2.

Tanpa Nama berkata...

sebenarnya tak ada pemimpin yg layak, anwar masalah moral dgn cina doll, hj hadi kejap haram kejap halal, n ajiz ada tiket ke sorga, stopa ali hmm ingat spenda, mat sabu bilik 121,

Tanpa Nama berkata...

Habislahhhh kisahhhhh aaaaa.Tamadunnn islamm melayuuuuu....Cinaaaa dah nampakkk,malayu akan layuuuuuuu....Ada seorang puteraaa melayuuuu... Hanyaa tinggalllll, seorangggg pemimpin autra melayuuuuu.

Tanpa Nama berkata...

Sebab mulanya PakLah kemudian najib..najib bukam pm..nuar brahim, lks, kapal singhki..sebab apa meka minta najib monggol patuhi...najib no Idea..semua ikut pemandu yg gagallllll

kluangman berkata...

Kerana paklah Ada flip Dan flop..sukar untuk dibuat analisa yg tepat tentang buku terjaga dari tidor...

Dia mungkin menulis satu lagi buku 10 tahun lagi untuk menjawab apa yg semua orang ulas hari ini.

Satu kekecewaan musuh setakat ini ialah apabila mahathir buat elegant silence - belum nak komen.

Tanpa Nama berkata...

Sapa yg komen TDM nyanyok tu?

Rasanya ko kalu dah umur 80 lebih, nyanyok tu tak mungkinlah, cuma dah jumpa raja cacing!

Ptuuihhh! nak jadi wakil Pak Juburi dgn Nabi najis tu pun agak2 lah!

Tanpa Nama berkata...

Tun M otak dia lebih bagis dari Najib monggol. Nuar kaki spin, depan belakang sama rasa sama rata, TSMY sembab

Tanpa Nama berkata...

SIAPA TU PAKLAH? PENJUAL KARPET KAH DIA..TAK PENTING MANUSIA MCM ITU..YG PASTI KAMI KENAL AH JIB GOR MELAYU JADI CINABENG..MELAYU YG X SEDAR DIRI, D KENCING OLEH KAUM CINABENG..

Tanpa Nama berkata...

Cari salah orang memang senang..... kutuk pemimpin macam2.... tetapi diri sendiri kalau jadi ketua kampung pun orang kampung menyampah!! Macam orang yg kutuk pemain2 bola professional sedangkan diri sendiri hanya layak jadi tukang kutip bola aje. Carilah kelemahan diri sendiri sebelum cari kelemahan diri orang lain.

Rakan Media Rakyat News berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Rakyat News berkata...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Kami ingin memohon jasa baik untuk link 'Rakyat News' dalam senarai blog pilihan di blog anda.

'Rakyat News' memaparkan info2 terkini merangkumi isu2 semasa dalam dan luar ngra, politik, hiburan, sukan, bisnes dll

Sekian. Terima Kasih

Selamat Hari Raya Aidilfitri dari Rakyat News.

Maaf Zahir dan Batin


RAKYAT NEWS

http://www.rakyatnews.my/

Tanpa Nama berkata...

Dia bergurau kot