Ahad, Mac 28, 2010

Kemenangan CSL adalah kemenangan 1Malaysia


Berita sudah keluar.

Chua Soi Lek diumumkan menang untuk jawatan Presiden MCA dengan undi lebih 900. Ong Ka Ting dalam 800 ratus. Manakala Ong Tee Keat hanya dapat 578 undi.

Kemenangan Chua boleh dianggapkan sebagai kemenangan untuk gagasan 1Malaysia.

Rakyat diutamakan. Yang lebih penting, pencapaian atau performance didahulukan.
Tahun depan pemiliahan lagi.

28 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

1.pening!puak yang tentang rasuah!kalah!puak cina ni!puak rasuah kot!
2.Puak yang tidak bermoral!menang!
3.1 malaysia!rasuah dan tidak bermoral!!
4.Pening!pening!

The Way I See It berkata...

hahaha.. Chua Ai seks menang.. ye.. ye.. MCA dah jadi hari2-mau.

jonjo bonji berkata...

CSL dpt total sokongan grass roots. yg di atas jer yg bangkang dia...

Tanpa Nama berkata...

Kes Chua Soi Lek adalah unik Dan masyarakat Cina memahami Akan desakan keadaan semasa. Perempuan itu mengadakan hubungan seks antara suka sama suka. Tiada paksaan malahan video beliau diambil secara rahsia oleh musuh politiknya bertujuan membunuh karier politiknya. Pada pandangan masyarakat Cina wanita tersebut hanyalah Gundik atau Concubine beliau.
Jika wanita tersebut membuat laporan polis maka dengan itu kes beliau adalah rogol. Tetapi ini tidak berlaku.

Janganlah disamakan dengan kes sodomi anwar kerana dalam kes beliau terdapat laporan liwat oleh mangsa. Itu saja bezanya. Kes ini adalah kes jenayah.

Tanpa Nama berkata...

Perfomance CSL Mantop.. Tapi apasal kene tengok lap top dulu?

muahahaha..

stratus14 berkata...

Porno star sudah menang. Memang sesuai sangat dengan 1Malaysia! hahahaha. Patut kena ubah jadi 1Porno.. huahua

Melayu Pasir Gudang berkata...

Tahniah kepada yang menang, yang belum menang cuba lagi taun depan.

Pada BN dan UMNO sapa menang pun tak jadi kisah cuma BN dan UMNO mesti pastikan MCA yang di bawa bersama dalam lambang dacing ini mestilah "MCA zimmi" yang wajib kita lindungi, kalu dia buat hal maka jadilah dia "MCA harbi" yang wajib kita perangi.

Tanpa Nama berkata...

Presiden MCA mempunyai ciri-ciri aspirasi 1Malaysia. Presiden Perkasa lagi-lagi ultra 1Malaysia.
Syabas !!

Rascal

John berkata...

Bantu kami - Kami ingin berkembang: Blog tuan/puan ini telah kami link di website kami (Bahagian Blogroll), harap tuan/puan dapat membantu kami dengan meletakan link kami pula di blog tuan/puan....Terima kasih

http://mybloghub.my/

Tanpa Nama berkata...

Stratus 14,

Eli Wong dan Bos budak buat kopi apa kabar?

elviza berkata...

Ye lah tu bang.... sebab tu lah 'perfomance' tu di italic kan. Hmmmmmm

Tanpa Nama berkata...

Lepas menang, Chua Soi Lek talipon girlfriend untuk beritahu I won. Dia sms:

I want! I want!

Tanpa Nama berkata...

Menang lagi raja colek...
MCA dengan UMNO sama saja
Makin kuat colek makin kuat menang,
yang nak banteras rasuah mesti kalah
Raja colek menang, maka puak2 dalam UMNO yang kedarah rasuah boleh LENAAAA selena raja colek selepas mencolek

parley berkata...

perwakilan MCA ni mengundi untuk presiden terbaik ke atau pelakon terbaik........

tak taham ana.

Tanpa Nama berkata...

Husin

Ternyata "kekuatan" CSL tidak boleh dinafikan.

Kau kena menuntut ilmu dari dia sin.

betrul2 punya jantan berkata...

best juga tu klu pelakon video jadi presiden parti,lepas tu confirm akan di lantik jadi menteri....kah kah kah ....moral moral moral....kah kah kah....

Gen-X berkata...

kan negara demokrasi..peliwat yang berbangsa Melayu dan beragama Islam pun boleh disanjung oleh ahli ulamak,tak pa lah CSL jadi presiden MCA sbb bukan dosa pun dalam fahaman depa..biasalah tu..sedangkan ramai lagi pemimpin Melayu yang mcm CSL cuma tak kantoi saja..lagipun his work performance is good,so apa lagi yang nak dipertikaikan??bini dia pun sokong dia..yang Datin Wan tu sokong laki dia..

Tanpa Nama berkata...

salam...

ingatan buat yg mengatakan anuar liwat tampa saksi.dlm hukum qazap anda yg menuduh sesiapa sahaja berzina atau pun liwat tampa mengemukakn 4 saksi,anda di hukum bersalah oleh islam dgn hukuman 80x sebatan...

Tanpa Nama berkata...

salam...

ingatan buat yg mengatakan anuar liwat tampa saksi.dlm hukum qazap anda yg menuduh sesiapa sahaja berzina atau pun liwat tampa mengemukakn 4 saksi,anda di hukum bersalah oleh islam dgn hukuman 80x sebatan...

Tanpa Nama berkata...

Siapa boleh jadi saksi?

Hatta Nik Aziz pon tak boleh jadi saksi sebab dia fasik (kerana menipu pengundi)

Tanpa Nama berkata...

Jangan terlalu banyak dan kerap mempersoal kelemahan atau keburukan orang lain. Tengok dalam diri sendiri samada pahala lebih dari dosa. Chua dah menang lantak dialah.
Chua bukan islam dan bukan gay.

Macamana DAP bersama PR begitu juga MCA dengan BN. Macamlah dalam PR takde orang jahat...

dari du;lu sampai sekarang benci umno berkata...

org umno mesti sokong mca punya,csl dgn pengkhalwat dlm umno,bahkan umno lagi teruk...sbb org umno tu melayu yg mengatakan dirinya islam tapi khalwat....yg mca tu dah le tentu dia org tu kapir harbi....kah kah kah ....umno tu banggang pada umno dosa ke atau haram ke serupa aje....judu,arak,zina,khalwat....no hal le....kah kah kah ....

anti buragas berkata...

kah kah kah arak,judi,pempuan,rasuah,tipu rakyat,duit haram,seleweng projek,kroni,ali baba,putaralam,bohong,temberang,klentong,kacau anak bini org,bawak pelari anak raja,buat fitnah,anianya org,zalim,bunoh org,tembak org,sihir,santau,khurafat....kah kah kah....tak dapat dipisahkan.....melayu umno...mengaku islam...tapi islam ke tu....kah kah kah ...ngaku islam konon...tak malu....

Tanpa Nama berkata...

pendirian pemimpin atasan ameno [paa] nampaknya ada
sikit 'conflict' -cacat otak dalam menangani
isu moraliti sejagat.

kojap ppa kita ikut barat ala berlusconi
semua bolih
si chua kong kek kebas bini orang pun okey
kalau ikut moral italia ala berlusconi - besto ! carry on..

Di dalam senario lagi satu sipolan A membontotot [buttf*ck]
sipolan B. Ini dosa besar. A national ' no no '. Dua
kali ada kes , dua kali sipolan A kena heret kat mahkamah.
Ini sudah letak malaysia di dalam kes 'clash of civilisation'
Zina dengan bini orang OK. Buttfu*k pulak tak OK.

Sudah masanya satu nilai universal diterapkan kepada
semua politiko negara supaya kita ada satu national
identity dalam isu moraliti yang bolih
dikenalpasti dengan identiti islam , dan jika tak islam
satu identity universal good [ala confucius]


Untuk chontoh , ppa perlu buat guideline untuk semua
politiko ikuti-

no -nos [haram dari segi ethic] politik
-------------------------------

butt-fu*k [bontot-membontot]
zina dengan pompuan/jantan yang udah kawin
bogel ala elizabeth [luar dan dalam rumah]
relationship same jenis -lesbian

ok's [di bolihkan secara terang terang atau no objection]
----------------------------------
simpan pompuan/jantan yang belum kawin
seks sama jantina [pompuan]
eg ada yb pompuan yang tak perlu nak kawin tetapi mungkin
ada gfnya sendiri.


Contradiction in terms
----------------------

ppa mestilah jelas dengan dasar moraliti supaya
ada satu guideline yang jelas bagi rakyat fahami.
Ini kes pasal chua kong kek telah dimaafkan olih
suami yang dizalimi atau isterinya sekali tak bolih
diambil kira pasal moraliti ialah isu sejagat bukan
hal individu.

kalau moraliti ini jadi hal individu , ikut falsafah
chingkie - other man's wife is always beautiful
[dan zina is ok ] , habis bini orang dikebas dek yb beb....



khong khek khuat

anak ghaje benua keling berkata...

pimpinan wanita umno selangor yg masih punya laki....tapi bekendak dgn sorang ahli parlimen....kah kah kah...umno tak marah pun kat depa ni....pada umno thats the small matter.....betul2 punya munafik umno ni....kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Wow....king cobra jadi presiden Cina Malaysia.
Orang macam ini yang jelas ada video pun UMNO bolih terima...poraaahhh!!

kluangman berkata...

UMNO tak terima Anwar tapi terima Chua Soi Lek.

Silap Anwar dia tak mengaku masuk ikut pintu belakang.
Kebudiman Chua, dia mengaku masuk pintu depan.

Detguaq berkata...

Sambil mengutuk UMNO mereka menyanjung ELI Wong termasuk n.ajis terompah. Siap jemput kekelantan untuk lihat eli wong dari dekat! Err ada gambar cipap lagi!!!

CSL main Cin dgn Cin. Eli main dgn Mim! Tapi dosa eli wong sudah di basuh oleh n.ajis, sbb tu afdal betina PISs berpelukan dgn eli wongkek.