Selasa, Mac 09, 2010

Mana satu parti pilihan?


Ramli dan Rahim duduk dalam satu kawasan perumahan dan rasmi mereka selalu berjumpa bersembang di kedai mamak teh tarik dalam kawasan mereka. Tajuk sembang mereka malam ini adalah parti mana yang akan dipilih.

Ramli: Dah dua tahun sudah PKR mentadbir Selangor dan PR di negeri-negeri lain. Tiga perkara aku tengok berlaku. Alasan salahkan orang, ambil kredit dari usaha orang, dan huru harakan negeri. Aku menyesal betul pilih PKR.

Rahim: Aku tak tahulah kau pasal aku tak undi PKR. Rasa aku masaalahnya adalah Khalid. Dia ingat sementang dia berjaya main politik dalam PNB sampai naik dan dapat jadi CEO, senang jadi MB. Dalam PNB yang main politik dia seorang. Dalam parti politik, semua main politik. Baru buku temu ruas.

Ramli: Masaalah kita ni adalah kepimpinan dalam UMNO. Mereka ini lambat respons dan berubah. Yang rasuh tu tak didakwa dan hukum. Aku kasi PKR masa last election untuk kasi mesej pada UMNO suruh berubah.

Rahim: Alah ... kau ni bukan tak tahu. UMNO ni kan macam perempuan tua yang masih jalang. Dah susah nak berubah. Tak sedar diri dah tua. Masih nak nakal-nakal.

Ramli: PAS tu macam mana pulak?

Rahim: PAS tu orang perempuan berumur yang dah menyesal dan lihat cara bertaubat hanya melalui PAS.

Ramli: Hahaha ... banyak orang pencen masuk PAS. Satu lagi yang jenis budak muda yang naif dan sudah diindoktrinasi dengan hanya tahu worldview PAS. PKR macam mana?

Rahim: PKR lah best. Pasal dia paling baru, PKR ni macam perempuan muda. Masih cantik dan manis. Belum banyak cacat cela. Dia sedia mencuba macam-macam. Nakal pun ia juga. Macam-macam dia lakukan untuk hiburan. Tapi pasal dia muda, dia sempat memperbaiki kesilapan.

Ramli: Wah ... kau macam dah minat pada PKR?

Rahim: Tak, ... bila dia sedar dia silap, dia bebaskan diri dan akhirnya masuk UMNO.

45 ulasan:

kluangman berkata...

Asyik asyik muka aku je yang first, terawal..hehehehehe...cam tu lah kerja sendiri, suka suka masuk, suka suka keluar, suka suka komen, suka suka kena komen hehehehe..

Aku belum buat pilihan, aku tak minat sangat bibir sexy...asyik asyik sebut..satuuuu...satuuuu...satuuuu rais yatim sambut...mesia..mesia..mesia..cucu cucu aku yang belum lahdir ketawa berdekah dekah depan tv, buat malu den je..

appapun pilihan aku takkan boleh merubah senerio dunia dan negara, aku cuma bermula dengan pilih 'wakil' yang bertanding, kalau nilaian aku dia baguszzz boleh bekerja untuk rakyat dan bekerja untuk dirinya juga, aku pilih dia, tapi hidup mati pun aku tetap pilih Melayu dan Islam, kalau tak...tak ada masa aku nak buang masa.

cucu mamak kutty berkata...

blia dah datang sakratalmaut,manusia di uji buat kali terakhir,mata terbeliak,dada berombak2,nafas tersekat2,ujian paling hebat bila iblis datang menguji keimanan seseorang manusia,sesiapa yg tak ikhlas masa hidupnya,dia akan tewas akan godaan iblis,sesiapa yg kuat keimananya maka ia nya akan terselamat....sesiapa yg berjuang bukan kerana ikhlas berjuang untuk cari kebenaran hakiki....akhir nya akan tewas juga bila di uji dgn sesuatu yg membuat mata nya akan terbeliak terbelelek terjojol bila lihat RM juta2an,perjuangan dah berubah,perjuangan asal dah di lupakan,perjuangan demi RM juta2an dah bermula...perjuangan lama dah tak betul dah....umno dah mula betul pulak,klu dulu perjuangan demi kebenaran tapi dulu dah tak betul...kini dan selama2nya umno le yg mula betul...dari tempat terang pergi ketempat gelap....serupa org yg tewas bila berhadapan sakratullmaut....ikhlas perjuangan sebelum masok gelanggang,klu tidak anda akan tewas ,dari dulu,kini dan selama2nya....jgn di ikut si usin lempoyang tu,dia dah termasok dlm golongan org yg dah tewas dan dia akan dinjual....lelong lelong lelong...ini husin lempoyang hj misai kontot di lelong murah ada diskaun lagi 25% sebab dia ni ada pembawak sial...lelong lelong lelong siapa cepat dia dapat....URGENT/////

bRAVEhEART berkata...

Keh keh keh, sini kau rupanya cucu mamak kutty, posting ni pasal PKR dan UMNO bukan pasal sakratul maut. Kalu dah hilang akal ke CMK? keh keh keh! Apakah harapan kita pada PKR? Orang PKR sendiri sudah tidak lagi menaruh harapan padanya. Kalaupun bagai perempuan cantik sudah tertebuk tupai dari depan dan belakang apakah faedah dan maknanya?

is berkata...

oi cucu mamak kuty, berambus lah kau dari tanah melayu ni. Kalau kau nak sngat keebsan balik ke india la dengan geng kuty kuty kau tu, memang sial la mamak kuty ni.

Tanpa Nama berkata...

Sin,

Aku pangkah PR (PKR,PAS, DAP). Aku mengharapkan mereka mempertengahkan dan meluluskan Akta Parlimen to legalised ANAL SEX.


PIAN ARBOG

Rafie berkata...

Pada aku Sin Umno cam org yg nafsu tak menentu kadang kuat kadang lemah, pkr cam org yg terlebih makan ubat kuat sampai apa2 pun boleh janji nafsu tercapai,pas kuat juga nafsunya tapi berlagak alim, alim2 kucing la katakan tu yg bila nafsu dah tak tertahan keluar fatwa yg melalut.Perkasa lak nafsunya teramat kuat tapi kemampuan lak tak ada.

Kay Du Lac berkata...

Biasa la politik. Mana ada manusia buat benda betul-betul ikhlas zaman skang ni.

Tapi kalau kena pilih, kena pilih yang terbaik.

PKR asyik salahkan orang, depa semua betul.

PAS asyik tak mau bersatu dengan saudara se-Islam. Bersatu dengan orang bukan Islam take.

DAP asyik tuduh Melayu rasis. Depa memang tak pernah rasis.

UMNO dah memang over konfiden, tak reti nak berubah walo da kena tego banyak kali.

So sape kita nak pilih...?

cucu mak lempir berkata...

UMNO tu macam Mak Datin - nak maintain cun, nak jaga status tapi kat belakang lakinya cari yang lain.

PKR/PAS tu macam bohsia rempit - siapa yang boleh bonceng dia, belanja makan minum, dia boleh ikut balik.

Aku pilih parti janda muda - bebas, cantik, bergetah dan berpengalaman.

CMK - GO TO JAIL.

Syeikh Tarbuusyi berkata...

Ya Husayn Lamfuyan,

Ana fikir barti yan balin bagus, barti FiKiR. Kalau tuan syeikh Husayn masuk barti FiKiR, mumkin fikiran syeikh jauh lebih tinggi lagi, insyaAllah.

FiKiRan ana,

Syeikh Tarbuusyi

Tanpa Nama berkata...

PKR - retak menanti roboh

cucu mamak kutty berkata...

kah kah kah dapat juga cari aku ye...ni mesti usin lempoyang yg beritahu kau ye...rindu juga kau kat aku rupanya ye braveheart...tu le kau jgn kutuk2 aku...baru beberapa hariaku tak komen kat blog kau ...kau dah risau ye tak...tu le dia yg di namakan benci tapi rindu....nanti bila senang aku komen kat blog kau....beberapa hari ni aku tak berapa mood le,sbb aku teringat kat datuk aku....gambau yg kau posting tu memang sebiji mcm muka datuk aku...amacam hansome tak datuk aku...aku pun sikit lebih kurang hansome mcm datuk aku juga...sbb tu beberapa hari ni aku teringat kat datuk aku....datuk aku tu lemah lembut org nya dan baik hati nya,aku pun sikit blebih kurang mcm atuk aku juga,cuma mulut aku aje laser sikit,tapi hati baik...first class kau tahu...org cina kata A ONE TOK SAI...OK SEE U NEXT TIME YE BRAVE HEART...

cucu mamak kutty berkata...

adei cucu mak lempir...kau ni mesti baru leluar dari ntah hutan mane agaknya ye...kau ni mesti asal dari ketrunan yg belum bertamadun...komen2 kau tu betul2 low class...what a bloody hell are u..woi adei lu cml i think better u go back tu your jungle,the place u came from....porrah lu betul2 cibaikia

cucu mak lempir berkata...

To CMK - grow up la.

Growing old is mandatory
Growing up is optional

Kalau tak faham guna google transalator.

Tanpa Nama berkata...

roboh menanti berkecai..........

Tanpa Nama berkata...

berkecai menanti berderai.....

Tanpa Nama berkata...

berkecai menanti terbarai.....

Tanpa Nama berkata...

PKR macam cucu-mamak-kutty,
Berlari-lari rindu, suka dikejar dari satu blog ke satu blog.

Toing!

Tanpa Nama berkata...

Lim Guan Eng sedang berjalan ditepi pantai Seagate Penang. Kelihatan sekumpulan budak kecil bangsa Cina sedang duduk berkumpul mengelilingi seekor anjing. Dia bertanya pada mereka, "Apa yg hangpa tengah dok buat tu?"

Salah seorang drp budak-budak tu menjawab, "Kami sedang mengadakan pertandingan siapa antara kami yg paling bagus menipu, dan pemenangnya akan memiliki anjing ni".

"Hangpa semua ni tak patut buat pertandingan menipu!" Lim Guan Eng menegaskan. Dia berceramah selama 10 minit mengenai keburukan menipu bermula dari, "Hangpa tau tak berdosa menipu ni", dan berakhir dengan kata-kata "Sewaktu saya muda sebaya hangpa, saya tak pernah menipu hingga sekarang".

Kumpulan budak-budak itu terdiam selama 5 minit. Lim Guan Eng berfikir mesti jarum dia dah masuk. Tiba-tiba budak yg paling kecil dalam kumpulan tu mengeluh panjang dan berkata, "baiklah, bagi lah anjing tu kat orang ni".

-Fairu

Tanpa Nama berkata...

Fairu

lawak hang memang kelakor la.

Budak kecik tu mesti namanya CMK.

cucu mamak kutty berkata...

lim guan eng tanya kat bukan kecik tu,anjing tentu ada nama,maka dgn spontan budak itu jawab...anjing itu nama nya FAIRU.....terperanjant lim guan eng di buatnya....krn dia teringatkan pada sesuatu

Tanpa Nama berkata...

bila brader berahim and the group nak tubuh parti katak secara rasmi....aku suka parti ni...power gila...dan husin tak ade hati ke nak tubuh parti....

Tanpa Nama berkata...

Mana satu parti pilihan?
Parti yg boleh memuaskan nafsu (wang & kuasa) tanpa susah payah berjuang. Untuk rakyat dan 1Malaysia hanya retorik kecualilah yg IKHLAS kerana Allah SWT yg bakal menjadi penghuni syurga yg asyik masyuk lagi kekal abadi bak infiniti. Kabish ?!

Rascal

Tanpa Nama berkata...

Jangan pilih PR

bila kes anwar vs saiful - asyik tunda sahaja - 1001 alasan

bila kes anwar vs gomen ie pemecatan anwar dari jawatan TPM ditolak 8 MAC, hari ini 10 MAC, anwar dan kapal dah failkan semula.

Double standard punya PR. Yang PAS pulak ikut aje macam kena cucuk hidung.

Bila rakyat mintak bantuan, slow sangat response nya.

Cukup la sekali.

Tanpa Nama berkata...

kesian nengok CMK ni la

Kat blog Usin pulak hang nak kacau. almaklum je lah makihamun PR lah ni rakyat dah malas nak dengaq sekarang. Lebih putaq dari belitnya.

Aku tak heran kalau tak lama lagi CMK menyalak kat tepi traffic light sorang sorang macam anjing LGE.

PS lawak hang memang class Fairu

cucu mamak kutty berkata...

anjing yg menyalak kat trafik light tu kan ke nama nya fairu lempoyang,class le kau fairu,nyalak le ye

KM Pening berkata...

Telima kasih CMk kasi tolong nyalak untuk saya.

Nanti lu angkat itu tulang bilakang dapor lumah saya tau.

c berkata...

apa dah sin...org2 yg masok dan komen kat blog kau tahap low class punta mentallity le,komen2 dia org ni mcm katun doraemon aje le....kecik kecik taknak mampos,dah besau mak suruh pi sekolah lari pi jaga kebau,dah tua nak mampos kan ke bodoh tak pandai2..........kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

cucu mamak kutty ni rasanya cybertrooper gaji 30k nak kacau blog ini.

Kau kena buang dia ni sin.

Tanpa Nama berkata...

CMK ni sapa ye ?
Cina Makan Khinzir ke ?

Sampan Sing berkata...

Pantun buat saudara cmk

Apa guna berkain batik
Kalau tidak dengan sucinya
Apa guna beristeri cantik
Kalau suami tiada budinya

Mencari kemumu di tengah pekan
Dihembus angin jatuh ke bawah
Ilmu yang ada tidak diamalkan
Bagai pohon tidak berbuah

Tumbuh melata si pokok tebu
Pergi pasar membeli daging
Banyak bercakap tak ada ilmu
Bagai rumah tidak berdinding

Tanpa Nama berkata...

bodoh giler cerita tu

kedaung berkata...

AKUUUU.....

UMNO sampai mampusss!

cucu mamak kutty berkata...

husin lempoyang ni dah kene jual le tu....dia dah terkena badi sbb dia menghina ahlul bait keturunan rasullah saw,syed husin ali dgn gelaran husin lengkuas dan mcm2 penghinaan terhadap ahlul bait....tu le klu nak cakap pun jgn le buat peghinaan terhadap ahlul bait...dia org tu keturunan rasullah...kau tu keturunan lempoyang wal unta al baghal...kah kah kah keh keh keh koh koh koh

Tanpa Nama berkata...

Siapa cakap CMK dibayar RM30K sebulan oleh KIG (kalid Ibrahim gagap). Tulisan berterabur Dan tak Ada isi. Dia sebenarnya Coffee Boy atau kita namakan dia sebagai Mat Tonggeng.
Kita gelarkan Cucu Mamak Kutty dengan Nama baru Si Mat Tonggeng (SMT) mulai sekarang Dan diharamkan terus panggilan CMK.

Tanpa Nama berkata...

Bodohnya cucu mamat kutty ni..dah namapun macam keling..putar alam..kalau jumpa ular dengan dia..tumbuk sikeling tu dulu. Mana ko tau syed husin ali tu keturunan ahlul bait..bodohnya tak tau bezakan antara arab dengan ahlul bait..habis tu arab yg agama kristian tu ahlul bait gak ke? kalau arab samseng taik minyak apa guna..ko cermin muka dulu kalau nak kata sibahlol tu ahlul bait.

cucu mamak kutty berkata...

kau baca ni anon banggang aku nak gelak kerana kebodohan dan kebanggangan terlampau kau org...ye le org umno ni memang jenis banggang2 dan bebal2 bodoh...sbb kerana kebebalan dan kebanggangan terlampau tu le yg dia org ni jadi ahli dan penyokong umno,org2 benggap le katakan,mana le mampu berfikir secara rasional....sokong le umno tu,umno tu melingkup nanti dgn kau org pun melingkup sama...kah kah kah...org2 banggang memang le patut dok dlm umno,org yg bijak2 dan cerdik2 dah tinggalkan umno pi masok pakatan rakyat,maka dgn itu tinggal le org2 yg jenis terencat akal aje yg masih dok dlm umno...keh keh keh....puithhhh

Tanpa Nama berkata...

CMK
kalau tak reti berludah tentu lidah bercabang. KAH KAH KAH. nah aku ludah kat muka kau. PTUIIIIIIIHHHH!
pegi balik jumpa KJ org UMNO tu dan mintak duit RM30K buka blog sendiri atau dah takut ke nak bukak blog.
KAH KAH KAH KAH.
masa mintak duit kat KJ tak tahu malu pulak duit org UMNO. ye la.. muka tak malu mcm toilet seat.

Wan Malaysia berkata...

Lagi pantun buat CMK :

Lompat si katak lompat
Lompat di air tenang
Pergi sekolah cepat
Emak bapa hati senang

Tanpa Nama berkata...

Cucu Mamak Kutty itu Si Mat Tonggeng
Si Mat Tonggeng itu Cucu Mamak Kutty.

Jenis sanggup lacurkan maruah hingga tahap kongsi bini dengan bos. Hahahaha dengar ada anak sekali. Baru apakah manusia jenis ini. Anak yang keluar pun Ada bekas Tahi faham tak Si Mat Tonggeng.

Berapa banyak ko nak kalau tonggeng depan aku? Boleh aku balun dengan batang nibong biar bernanah lubang kunyit kau.

kedaung berkata...

CMK tuuu....
adalah....

ANAK HARAM!!!!
Bapak ramai, Ibu sorang.

cucu mamak kutty berkata...

patut le ahli umno ramai separuh daripada ahli nya itu ada lah dari spesis beruk2 monyet2 kera2 kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

cmk ni silap-silap babun kot.......

Tanpa Nama berkata...

silap-silap cmk ni jenis babun kot...........

siberangan berkata...

"Kenapa perlu tunggu dia masuk UMNO?"
Tanya Ramli

"Aku kena tungguuu... pasai dia janji dengan aku nak bagi aku jadi calun kat Seberangjaya"
jawab Rahim

"Wooi.. hang berani lawan dengan Dato' uban putih tuuu.."
tanya Ramli

"Aku bukan kegha menang atau kalah. Pak Sheh, sapa jadi calun dia bagi duit banyak".
jawab Rahim

"Laaaa..... yang tu hang betoi"
kata Rahim

""" ha ha ha ha....""" dua2 ketawa

DNL berkata...

khalid kalau tidak di sebabkan abang ipar dia tan sri ahmad razali bekas mb selangor dan juga tun dr mahathir dan juga keluarga tun asmah ali................ TAKDE KEMANA NYA.... main tarik kabel dalam organisasi boleh lah naik ... bodoh dia sama je macam orang lain lepasan ijazah .... mengong jugak