Sabtu, Mac 27, 2010

Perwakilan MCA dihiburkan di KTV


Kempen pemilihan dalam MCA kini bertambah panas. Untuk malam terakhir, ketiga-tiga calun Presiden bersetuju untuk mengurangkan ketegangan dengan mengajak kesemua perwakilan ke sebuah pusat Karaoke.

Ketiga-tiga mereka diminta menyanyi oleh perwakilan-perwakilan. Pertama sekali naik adalah Chua Soi Lek. Dia memilih lagu rock rancak oleh Bon Jovi.

Apabila perwakilan dengar Soi Lek menyanyikan lirik "You give love a bad name", mereka sudah faham. Dia cuba memujuk perwakilan dengan memberitahu seseorang berniat jahat telah merosakkan hubungan cintanya dengan seorang wanita.

Melihat perwakilan berbisik sesama sendiri, Ong Ka Ting sudah boleh rasa perwakilan seolah-olah kasihan pada Soi Lek. Lalu dia minta izin Ong Tee Keat untuk nyanyi dahulu. Sebagai pemegang jawatan, Tee Keat rasa lebih baik dia nyanyi terakhir.

Ka Ting memilih lagu Beattles, "Get back." Setiap kali dia jerit "Get back!" perwakilan ikut serta menyebut "Get back to where you once belong." Suka Ka Ting melihat perwakilan menyanyi bersama. Hatinya bertambah yakin.

Ong Tee Keat punya giliran untuk menyanyi. Mula tadi dia merancang untuk nyanyi lagu Queens, "We are the champion" tapi sudah bertukar fikiran. Lagu pilihannya adalah lagu Gloria Gaynor "I will survive."

Hmmm ... macam tak meyakinkan saja.

19 ulasan:

Siddiq Azani berkata...

hahaha!tuan husin..ni mmg best...hahaha!lagu utk hulu selangor macamana pulak? lol

Tanpa Nama berkata...

Kalau Najib ada, terpaksa lah dia nyanyi lagu "madu tiga".

ismet ulamraja berkata...

kah kah kah bloger ni sebenarnya dia bukanlah husin lempoyang ...akan tetapi dia ni ialah haji misai kontot tuan penasihat 25%,dia ni di lelong pun tak laku takde sapa2 nak beli....sbb dia ada pembawak sial.....kah kah kah...lempoyamg konon...lempang kang

Tanpa Nama berkata...

kalau anwar ada, bukan sahaja dia ronggeng macam dia buat kat ijok tu, siap nyanyi lagu chameleon by boy george.

"You come and go, You come and go"
"loving would be easy if your colors are like my dreams"

Auwwww!

Tanpa Nama berkata...

ismet ulamraja,
jgn marah.. nanti kene jual.
HARGA RUNTUH!!

azam berkata...

kahkahkah! sin, lagu i will survivr to lagu kegemaran aku sin, ada dlm playlist di blog aku. mmm, aku akan beri undi aku utk ong tee keat, hehe

bRAVEhEART berkata...

Ismet Ulamraja dan Cucu Mamak Kutty tu satu species. Makhluk dari syurga belakang, hehe. Dalam kepala hanya ada hasad dengki. Dari dalam kepala sampai lubang buntu semuanya busuk, sama dgn tok wali dia juga, hehe. Eikkk! Jangan marah, nanti kena jual, wakakaka.

DMB berkata...

Ong Tee Kiat patut menyanyi lagu
Big Eyed Fish
kah...kah...kah
Another one: a big eyed fish,
Yeah, swimming in the sea,
Oh, how he dreamed.
He wants to be a bird,
Swooping, diving through the breeze.
One day, he caught a big blue wave,
Up onto the beach,
And now he’s dead.
You see, a fish’s dream,
Should stay in the sea

Liza berkata...

braveheart... mulut ko luas betul mengangga... ko ngangga sebab seperti yang ko tulis tu ko???

ismet ulamraja berkata...

braveheart tu mulut dia betul2 mcm cibaikia,aku ismet ulamraja takde kena mengena langsung dgn itu cucu mamak kutty,dia tu ntah sape haa,klu masood albuaya aku kenal le...itu husin lempoyang pun aku kenal juga dgn dia,dulu dia saudagar unta...tapi sekarang dia sudah jadi saudagar taik unta....kah kah kah....meniaga taik unta lagi untung dari pada meniaga unta....besok pulak boleh le tambah lagi satu produk baru....meniaga taik khinzir al lempoyang ....kah kah kah ...woi braveheart ...engko pi jadi rakan kongsi si lempoyang,boleh gak si lempoyang besarkan perniagaan nya dgn pelaburan kau tu......kah kah kah saudagar tahi unta wal taik khinzir wal lempoyang....kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Liza, Si Braveheart bukak mulut tak besar sangat sebab hang punya TTK ciput je. Ismet Ulamraja macam orang gila. Keturunan banggang sebab air mani bercampur taik akibat lepas sondol belakang terus senyawakan dia. Sebab itu otak kosong cakap keluar bau taik. Liza pulak macam emak je aje. Dah tak tau dosa atau pahala sebab kena gasak di BABI depan belakang.

maso'od al buaya berkata...

kah kah kah tanpa nama diatas tentu dia di beranakkan keluar dari lubang jubur sbb bapak dia balun mak dia kat lubang jubur mak dia....kah kah kah...sebab tu dia komen mcm org otak kuning aje,biar gigi kuning...jgn otak kuning....kah kah kah betul2 khinzir engko tu....makan taik sendiri....sbb tu otak engko mcm taik...kah kah kah ...kecik2 taknak mampos....bila engko mampos nanti masok neraka jahanam engko....kah kah kah .....

Tanpa Nama berkata...

Tuan Husin

Ramai nye anjing PR menyalak kat blog ente. Tolong campak sikit tulang unta kat anjing tu. bising aje lebih tapi habuk pun tak ada. cam boss depa aje.

Tanpa Nama berkata...

Masood Al Buaya,
gagal dalam ujian biologi sebab tu kata anak keluar lubang jubur. Hang tu bapak siapa pun tak tau. Nama pun tulis Masood Anak/Lelaki Buaya sebab mak hang kena tibai banyak lelaki buaya. Tak tau Benih siapa letak saya binkan anak buaya. Oops kalau A/L tu keturunan Kelingkan.

Tanpa Nama berkata...

Hehe lawak2..
Sian ismet ulamraja kene jual.
Melalak tak tentu pasal

Tanpa Nama berkata...

Hehe lawak2..
Sian ismet ulamraja kene jual.
Melalak tak tentu pasal

marah berkata...

pak usin, depa dok mencaruttt laaa... apa nih??

Ashaabul Kahfi berkata...

Salam tuan husin,apakah husin lempoyan tentang skandal seks oleh CSL??tetapi masih dipilih sebagai presiden MCA,adakah skandal seks ini diterima sebagai satu budaya didlam BN??kenapa kes skadal seks CSL ini dibawa kemuka pengadilan,kerana terdapat Tuduhan salah laku Chua di bawah Seksyen 337B Kanun Keseksaan, adalah peruntukan undang-undang sama yang dikenakan terhadap Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim kerana dituduh meliwat pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan,da
kerana ada laporan..jangan marah aaaa..

Abu Garcia berkata...

yeye...Anwar Ibrahim ...kat bilik karaoke sebelah ..nyanyi lagu "Aku Yang Terliwatkan" ...wakakakakaka