Jumaat, September 24, 2010

Lesen PEMANDU

11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

banyak sangat angan2 ... tak lojik langsung.

idris jala ni giler

dah lah mas terbarai

Tanpa Nama berkata...

Sekurang kurangnya Idris Jala berfikir dan banyak idea bernas untuk majukan negara dan tidak buang masa mencarut atau buat lawak bodoh.

Kenn berkata...

Where 's The Beef ?

Tanpa Nama berkata...

sekurang2 tu apologetik

apa gfuna kasi ide giler!

kata suruh kurangkan belanja tapi nampaknya bertambah belanja????

Tanpa Nama berkata...

Idea Idris Jala akan jadi macam kueh jala..panas sekejab dan kemudian rapuh hancur bekecai seperti koridor Pak Lah..Idea Gila nak jadikan Kuala Lumpur hutan batu yang tak logik..Bolehkah dilaksanakan dalam masa 10 tahun.

Tanpa Nama berkata...

Saya ingin tahu apa itu beliu Telah capai di Shell. Dua tahun shahja MAS dah jual. Sekarang beliau hendak jual negara. Pandanglah belakang sadikit. Masa YAB Tun Razak banyak projeck di luar bandar. Sekarang bila saya bali ke Jerantut nampak Jerantut it macahm satu kampung tahun enam puluhan.50% rakyaat duduk dengan RM500.00 sahaja. Apa Jho Low belanja sabelun dia bangun pagi.

Di Singapura - musoh Malaysia NO.1.Perdana Menteri yang di digilir sebagai gila dan 'Racist" telah meningkatkan pendapatan Per Capita negara itu dari S400.00 pada tahun 1966 kepada S44,000.00 pada hari ini.
Kalau itu adalah kerja se orang gila kami di Malaysia biar mendapat se orang gila ala LKY menjadi Perdana Menteri Malaysia.

Tanpa Nama berkata...

Tak Kira apalah idea PEMANDU, tapi perlu segera tangani masalah subsidi gula. Berapakah subsidi gula setahun? Sekilo gula untuk keluarga erlima saya nak dekat 2 bulan baru habis. Kalau tak beri subsidi berbillion untuk gula lagi baik. Hanya mengayakan pekilang air minuman Dan. Kek saja.

abdul wahub berkata...

Assalamualaikum ya Tuan Husin Lampoyang,

Ana ingat itu Idris Jala sama taraf dengan bapak mertua ana Sadiq Sigaraga punya penasihatlah..itu Kasim Pantelon haji misai kontot..sampai bapak mertua ana kena lelong fasal ikut dia punya nasihat. Nasib baik ana beli balik ana punya bapak mertua dengan harga 5 pound sterling. Ini Kasim Pantelon kalu ente tengok memang nampak bernas tapi sumua tak boleh pakai..nasihat bhusuk! Kasi habis wang negara saja.

Tanpa Nama berkata...

anon 8.37..

apa pentingnya gula..dah 3 thun saya xminum air bergula badan lg bertambah sihat..anak beranak saya pun ikut cara saya, beli sepeket lepas 2 bulan pun masih byk baki..

Wak Din

putera.makasar berkata...

kerajaan harus hapuskan subsidi gula.
ambil wang subsidi tersebut dan digunakan untuk keperluan lain buat rakyat.
harga gula yang murah diambil kesempatan olih pengilang minuman dan lain2 yang menggunakan gula dalam kuantiti yg banyak.
ini belum diambil kira yang diseludupkan kenegara jiran.

anti bohmau berkata...

salam tuan usin,

ab wahub! ente punya komen banyak betul. ana tengok orang2 dlm kerajaan yg patut jadi penasihat sama macam punahsiat yg dah dihalau dek Tun dulu! masing2 hanya pandai nak menghabis lingkupkan dana negara.

menteri2 & pegawai2 yg asyik bercakap di tv ni, cubala pergi ke akar umbi & tengok sendiri permasalahan rakyat yg miskin2 nu. ini asyik berbualbicara dari dlm bilik berhawa dingin...makin susah rakyat miskin nak makan...

si jala tu ada pernah pergi ka ke pedalaman2 'ganu, kelantan, kedah @ pahang? pergila tengok mcm mana nak naikkan taraf kemiskinan di kampung dari mengkayakan tokey2 yg dah sedia kaya!!!

tengok jugak pegawai2 jabatan2 yg berkaitan terutamanya jabatan kebajikan masyarakat yg suka mengarah dari balik pintu bilik aircond mereka saja. mentang2la berijazah, nak keluar jumpa 'clients' di rumah merekapun tak ada selera!!! maklumla..clients jkm kan oku, miskin melarat, papa kedana. bukan ahli2 konglomerat berkot bertie di bandar2 nu!!!!