Rabu, November 05, 2008

Pilihanraya Amerika Syarikat


Barack Obama memenangi pilihanraya Presiden Amerika Syarikat. Dia menjadi President kulit hitam pertama. Malaysia menunggu ... (anda boleh isi seterusnya)

49 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

... Ketua Pemuda berkulit hitam pertama jika Khairy menang pada tahun 2009. hehehe

Tok Kiyai berkata...

... 230 tahun selepas mereka merdeka.

Tahun 2187 keturunan kepada ISA Hindraf atau keturunan keling botol atok Anwar akan jadi PM Malaysia pertama.

Keturunan Lim Kit Siang/Guan Eng kena tunggu lagi sampai Cina pertama menang Presiden Amerika ... kah kah kah

Panglima Perang Cyber berkata...

India pertama jadi PM ?

hahaha.

atau Cina pertama ?

atau Blogger pertama ? itu ok sgt2 hehe.

Teddy berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
ida berkata...

husin lempoyang menjadi presiden amerika pertama dari Malaysia!

al-juburi berkata...

penjubur pertama jadi perdana menteri

Tingkat 3/4 berkata...

Obama tu menang takpe ...

... jgn kasi obangang tu menang!

Jamal Pak Tongkol berkata...

9:22 pm

orang hitam yg itu gelap masa depan kita

NA_SR berkata...

monang jugak deh. jgn koling mo cino jadi pm malaysia tacinto ni sudah. golo dek eh, bahayo.....

Tanpa Nama berkata...

Saudara,

I can hardly wait for Kalimullah Maseerul Hassan and Brenden Pereira to be charged with espionage and put away for good.

Espionage is an offence punishable with life imprisonment.

Brenden, through his own admission briefs Lee Kuan Yew every month.

Its only a matter of time, it's only a matter of time...

J.S

kz ahmad berkata...

Obama, Oanwar

Seorang rakan sibuk dengan Presiden baru Amerika B Obama. Katanya Obama bakal merubah politikal Amerika terhadap dunia dari cara Presiden Bush sekarang ini.

Kalau tidak silap, Obama ada mengatakan "to those who tear a world down, we will defeat them". Sapa yang tear down this world?

Rakan juga memberitahu, Datuk Sri Anwar telah menghantar utusan tahniah kepada Obama dan meminta Obama menarik askar Amerika dari Iraq. Ah! menghantar ucapan tahniah adalah biasa dan meminta Amerika mengeluarkan askarnya dari Iraq juga adalah biasa.

Tetapi memandangkan rakan itu 'die hard fan' Anwar [baca; kipas payah mati], maka yang hendak diceritakan adalah betapa Anwar adalah pejuang sejati yang berani meminta Obama menarik keluar askar Amerika dari bumi Iraq.

Cerita Obama masih terus menjadi bualan dikalangan warga Malaysia di Bahrain dan saya setakat ini hanya mampu menyamakan Obama dan Oanwar pada angka 44. Obama adalah Presiden Amerika ke 44, manakala Anwar yang gagal menjadi Perdana Menteri Malaysia seperti yang dia janjikan hanya mendapat P44, Parlimen Permatang Pauh, Pulau Pinang, Malaysia

Angka 44 pada Obama adalah terlalu berharga dan besar, manakala angka 44 pada Oanwar adalah sekadar mampu memberontak dan keluar dari sidang Parlimen Malaysia.

Bagi kaum Cina, angka 44 adalah suey, manakala bagi Melayu ia adalah selisih malaikat 44.

Selamat bergembira atas African-American yang mencipta sejarah menjadi Presiden Amerika. Berubahkan Palestin, afghanistan , Iraq dan sebagainya atau sekadar merubah polar politik dunia supaya 'feel good' kepada Amerika.

Zubli Zainordin berkata...

Ooo sindili isi ka?

Siapa itu pemimpin minum punyia tapi kulit manyak itam?

Lia moleh mengbarackobamakan dilinyia sindili ka Husin Lempoyang?

Tanpa Nama berkata...

Sin,
Kat White House aku rasa ada Budak-Budak Tingkat Empat Juga macam kat JPM kita.Aku tak iri hatilah Mamat dari keturunan Afrika tuh jadi President. Dia kena dictate by the unseen hands bila dia run the office nanti, hang percayalah, Sin.

Y.B Syed Ibrahim Misai

Tanpa Nama berkata...

Betul la kot White House ada Tingkat 4 dia gak ... yg masa Bill Clinton kene cekup kes khalwat dulu pun pasal Bill Clinton tak berminat nak mengikut nasihat diorang, dia lebihkan dasar domestik dari luar ... diorang tak suka dan diorang keluarkan le kes oral sex dia tu ... Barack Obama pun dengar2 ade makciknya yg tinggal di US sebagai PATI ...

Tanpa Nama berkata...

Aiya....itu MAHATHIR campuran sudah naik...itu BAD-AWI pon sudah naik...sama pa macm OBAMA..

Kita tunggu lakkk KJ....fuhhh

HIDUP KJ...hahahaha

kj obama

Tanpa Nama berkata...

Para ekonomis mengatakan titik utama menjunamnya peluang McCain untuk menang ialah 15hb September 2008. Pada hari itu tercetusnya krisis Lehman Brothers yang mengugat ekonomi Amerika dan Dunia hari ini.

Kebetulan ketika itu Malaysia sudah pun 16hb Septemebr yang menjadi titik utama menjunamnya peluang AI menjadi PM.

Apakah hilangnya "kekayaan" di Amerika Syarikat juga punca lesap ciat-cita serta harapannya itu.

Amri Yunus

kluangman berkata...

Di Malaysia kita tidak kurang juga pemimpin pemimpin sehebat Obama.. mereka mereka ini bermula dengan Obangau Obangau...

Tanpa Nama berkata...

Its a year of the BLACK. Hamilton... Obama....

Sulaiman Akhlakan berkata...

Malaysia pun boleh PM bukan Melayu.

Tunku ada darah Siam, Hussein Onn darah Turki, Dr Mahathir ada darah India Muslim, Dolah darah Kwantung.

Pasal mereka jadi Melayu. Tak susah jadi Melayu. Kahwin Melayu dah masuk Melayu atau dimasukkan Melayu. Pelok Islam dah diterima macam Melayu. Berbudaya Melayu dah dianggap macam Melayu.

Lagi senang jadi Melayu dan kaum2 Bumiputera lain dari nak jadi Cina dan Keling.

Lim Kit Siang patut benarkan Lim Guan Omar Abd Aziz masuk Islam kalau mahu anaknya jadi PM. Kalau Teresa kahwin Melayu, masuk Islam, dan berenti dgn benda alah itu, mungkin boleh berangan jadi Menteri.

Bukan Melayu ni bangang bodoh ego. Tak susah nak jadi PM. Masuk Melayu sudah jadi.

Kalau tak mahu assimilasi atau adaptasi atau apa jadah sasi dan mahu kekal dalam budaya pendatang, susah mahu diterima majoriti rakyat dan raja2 melayu. Tak jadi PM atau Menteri.

Tak apalah berbilang kaum kamu ... jangan komplain.

Tanpa Nama berkata...

Sin, White House sekarang dah jadi Black/Dark House . Kalau Anwar jadi terus jadi Back House pulak

Thomas Mok berkata...

tak kisah lah siapa yang jadi PM ke Presiden ke, asal dia orang BERKHIDMAT untuk semua orang sudah, jangan nak cekup duit menjahanamkan negara macam Marcos sudah, Malaysia pun nampak macam ada bibit2 ala zaman permulaan Marcos.

angkasawan, pkfz, submarine (pecd) - apa yang makcik2 kat kampung, achi2 kat estate, ahso2 kat kg baru dapat faedah? jumlah keseluruhannya lebih dari RM 7 billion yang nak digunakan untuk menyelamatkan ekonomi dari kegawatan.

youth attack berkata...

Obama dilihat sebagai satu bentuk "perubahan" didalam sistem politik dan sosial Amerika.kini rata-rata penduduk disana telah lihat lebih jauh dari sekadar warna kulit.kalau pada tahun 50an dan 60an amat teruk kaum kulit hitam dipulaukan namun siapa sangka seorang kulit hitam (walaupun sebenarnya Obama mempunyai darah campur) boleh menjadi seorang Presiden dinegara paling "outspoken" didunia.

ini menunjukkan tiada apa yang mustahil.perubahan boleh berlaku jika benar-benar diusahakan.

mungkin satu hari nanti Malaysia mampu berfikiran sematang mereka di AS dalam memilih pemimpin.walaupun tidak pada ketika ini namun harapan jangan mudah kita abaikan.

Tanpa Nama berkata...

Husin,

Samy Velu terleas perahu untuk jadi PM hitam pertama Malayia.Mungkin KJ anak muda berkulit hitam pertama jadi Ketua Pemuda UMNO pada 2011.

bungaraya berkata...

Macam sin,
Di Msia siapa selepas Tok Najib?
Lim Kit Siang?
atau Lim Guan Eng?
atau Sammy Vellu?
Jgn marah nyamuk Sin,
Kelambu awak bakar.
Tidak banyak yang dapat kita jadikan contoh
dari kemenangan Obama.
Cuma kata Nosibha,
Adakah yang serupa McCain di Malaysia?
Yang menegakkan benang basah byk Sin.
Org yang kuat main buntut Sin,
Tak salah di USA.
Tapi di Msia ianya salah besar.
Di-masi,
Orang spt ini tak layakpun digelar
Pemimpin. Apatak lagi nak jagi PM.
DiUSA semua rakyatnya kaum pendatang asalnya,
kecuali Red Indian.
Di msia?
Husin Lempoyang orang mana?
Africa ke?
Lim Kit Siang dulunya asal dari mana?

azlan berkata...

obama telah menang besar mengatasi john mccain.ternyata dengan Obama bakal menduduki White House pada Januari tahun depan menandakan rakyat Amerika mahukan perubahan.

namun kita tunggu dan lihat jika Obama mampu menjadi lebih baik dari Presiden-presiden AS yang sebelum ini kesemuanya berkulit putih.adakah dasar luar Amerika akan digubal atau lagi diketatkan?

kita bakal mengetahuinya nanti..

Tanpa Nama berkata...

Tak sabar nak tunggu budak itam KJ jadi PM..dia kata dia ada kekuatan sendiri..kepala tengkolok.

Tanpa Nama berkata...

jangan mimpi lah. berok punya kepala tengkolok penuh taik, kotor dan menjijikkan. hati kau busuk, dan penuh hasat dengki. tangan penuh dgn najis rasuah. si berok tak boleh dah.

kalau tak pasal dia pergi botox dan ikut juga main wang, budak sawo matang kehitaman pun layak.

skrg tak boleh, dia tak ada jati diri. malu dgn kegelapan kulitnya dari membanting tulang di tgh sawah. dah lupa asal usulnya dan angkuh. tapi boleh baiki.

kepala botak yg layak menang.

Omama berkata...

Obama dicadang ambil budak2 Tingkat 4 sebagai Punasihat di West Wing.

Lepas dia orang ranapkan Malaysia, boleh tolong ranapkan Amerika. Dan KJ layak jadi Chief of Staff ...ke ke ke ... sama hitam.

Sadiq berkata...

kalau tengok blog rocky bru, ramai blogger komen bukan melayu patut jadi PM jugak, ikut macam US.

diaorang ni minum todi banyak sangat kot semalam...

Tanpa Nama berkata...

Salam.
berdasarkan pandangan peribadi saya sebenarya YB KJ ada gaya kepimpinanya,caranya yang tersendiri dalam mencorakan halatuju pemuda pada masa akan datang. sebenarnya Rakyat menolak KJ atas beberapa faktor utama yang melibatkan kelemahan kepimpinan mertuanya.Rata2 rakyat tidak menyukai gaya, kelemahan kepimpinan mertuanya, ini dapat dilihat diatas kekalahan BN dalam PRU yang lepas,kelemahan pemerintahan mertuanya maka tempiasnya turut terkena kepada KJ dan ini menyebabkan rakyat membuat tanggapan bahawa KJ adalah punca kekalahan,tempat rujukan bagi setiap masalah dan pecaturan yang melibatkan politik tanah air dan sebagainya. Oleh yang demikian perlu diakui oleh semua bahawa kemenangan PR dalam pilihanraya yang lalu adalah disebabkan oleh protes rakyat kepada pimpinan Pak lah dan dikatakan KJ terlibat dalam pecaturan politik semasa. inilah dikatakan penyebab utama rakyat marahkan Pak Lah dan tempiasnya pada KJ. Saya juga berpandangan dengan faktor kemarahan rakyat terhadap Pak Lah dan KJ, seharusya KJ mengambil langkah yang lebih selamat untuk mengatasi kemarahan rakyat dengan cara tidak menawarkan diri untuk bertanding KP UMNO untuk kali ini. Mungkin KJ boleh mempertimbangkan jawatan Naib. Mungkin dalam tempoh 3 tahun yang akan datang KJ boleh bertanding untuk KP UMNO. Dalam keadaan sekarang ternampak sedikit kegelojohan dalam usaha KJ untuk mendapatkan jawatan. mungkin dengan cara beralah dan mengambil kira faktor semasa KJ boleh memenangi KP UMNO pada pemilihan yang akan datang.kadang2 kita harus berfikir adakah dengan memenangi KP UMNO, kita mampu memenangi undi rakyat.belum tentu lagi. Sebenarnya rakyat pada hari ini semakin cerdik dalam menilai setiap tindak tanduk pemuda, oleh itu KJ seharusnya mengambil kira menilai kembali, mungkin dengan cara "berundur tidak semestinya kita kalah"

DR.SYAZWAN BIN HAMRAN. JASIN MELAKA

Tanpa Nama berkata...

Aku sokong pandangan dari DR Syazwan, YB KJ perlu berundur dari pertandingan ini.beri laluan

anonymous berkata...

The stupid animal Pak Lah has said "PM can be anybody".
US wait for 230 years for the first black president and the black people are not minority today.

Patut jual lah Pak Lah ni. Dah lah kencing tak betul, otak pun macam cibai.

Damansara berkata...

Dear Y.B Syed Ibrahim Misai

Tingkat 4 White House kediaman presiden. Budak-Budak dia tingkat dua..tu sebab pandai

4 kan 'mati' dalam bahasa Cina

Damansara berkata...

Saya amat bersetuju kemenangan Obama adalah satu sejarah & sekalung tahniah kepada beliau

Tapi janganlah kita over excited lak. Dia belum buat apa-apa pun

Selalu sangat kita ni terkinja-kinja melihat rumput hijau disebelah sana, sedangkan kita terlepas pandang hutan subur didepan mata

Tanpa Nama berkata...

Tak baik kutuk orang kulit hitam. Bilal sahabat Nabi SAW kan ke berkulit hitam.

Tanpa Nama berkata...

Tapi KJ bukan Bilal Bin Rabah ... dia hanya pandai merabak

Tanpa Nama berkata...

Tapi KJ bukan Bilal Bin Rabah ... dia hanya pandai merabak

8:43 PM

betul betul betul...( dlm loghat upin dan ipin )

anakjin

Kalid jual belacan berkata...

obama akan jadi Paklah..berkuasa hanya pada pangkat.

hakikatnya ia orang lemah yang dikawal:-

Syaiton..


Segala keburukan akan ditolak kpd Obama, & keuntungan diraih beruk2 bingai (kera jadianTingkat 4)

Tanpa Nama berkata...

Betul cakap Anon 4.29 pm.
Memang patut jual Pak Lahap yg makin pelahap...

NIDA

BaitiBadarudin berkata...

memang barak obama kulit hitam (walau ibunya kulit putih) tapi dia beragama kristian dan kuat semangat patriotisme terhadap AS.

Tanpa Nama berkata...

Sin,
Den dah cakap, memang bonar. Si Gagak tu dah lantik ketua budak tingkat ompet(Tingkat 4) dio. Rahn Emanuel, akan jadi dio punyo chief of staff. Mengikut akbhar The star, 7hb November 2008, Emanuel adalah dari keturunan Yahudi, dimana bapanya dilahirkan di Baitulmuqqadis. Bapanya pernah menjadi ahli kumpulan pengganas IRGUN. Kelurganya berpindah ke Amerika Syarikat pada tahun 60han.Emanuel sendiri pernah mejadi askar sukarelawan Israel (bertugas di utara Israel) selama beberapa bulan semasa Perang Teluk 1991. "Dengan yang demikian beliau akan menekan si Mamat tu untuk mementingkan Israel keatas sebarang polisi dan tindakan oleh Rumah Putih." Kesian den akan YB Sallahudin Ayub dan YAB Nik Aziz,kerana terlalu memuji kemenangan Obama yang menang di atas tiket demokrasi.Tetapi mereka lupa bahawa Obama telah buta demokrasi apabila beliau melantik Chief of Staffnya yang terang-terang anti Arab dan Anti-Islam.

Y.B Syed Ibrahim Misai

SMS berkata...

Black women all over the world are shabing their pubic hair in support of Obama's election result. Their message to the world: "READ OUR LIPS - NO MORE BUSH"

Damansara berkata...

YB Syed Ibrahim Misai

Spot on.

Rahn Emanuel pernah menjadi ASKAR SUKARELA ISRAEL semasa perang Teluk.

Ingat perkataan tu SUKA + RELA.

Jadi cukup-cukuplah memuji berlebih tu.

A guy interviewed in CNN sums it best; 'We'll continue to be the best of pal with the Israelis, and our interest on oil will remain our focus' PERIOD

Tanpa Nama berkata...

"Malaysia menunggu ...
....senario 1969 sekira nya pemimpin pemimpin yang ingin berlagak wira di-mata kaum masing masing,dengan tuntutan tuntutan gila dan masih mempersoalkan perkara2 yang telah di-persetujui sebelum merdeka.

Apabila ini berlaku...negara akan keterbelakang selama 20 tahun. Mungkin ini kah peristiwa yang mereka inginkan??

jidin berkata...

SAMBUNG... haiwan yakni beruk pertama menjadi perdana menteri malaysia.

Hikayat Mamak Bendahara berkata...

Hey Husin, tolong cilok Blogpost aku. Aku bagi full copyright, cuma siarkan address blog aku sahaja.


topik menarik;

Malaysia’s Obama: Khairy Jamaluddin or Mukhriz Mahathir?

hikayatmamakbendahara.blogspot.com

osama berkata...

Sin,

Zebra tu berbelang hitam-putih ke atau belang putih-hitam.
Silo jawab.

Aku rasa si Obama ni kalau tak ikut cakap Master Zionist dia, cepat nampaknya dia jalan Apa cara tak tahu lah. Kena tembak ke, inject ke, suntut ke....

Macam osama, sampai la ni depa tak nak tangkap atau bom. kuman dalam taik depa boleh jumpa.

Tanpa Nama berkata...

Sin,
Engkau klik website nih, kalau nak tau cito the other side of Rahm Emanuel, the going to be Chief of Staff Tingkat Ompet White House.

http://www.ifamericansknew.org/us_ints/po-rahm.html

YB Syed Ibrahim Misai

Tanpa Nama berkata...

kalu ada melayu jadi PM kt HK @ Singapork?