Ahad, Disember 14, 2008

Janganlah asyik harap kat aku

Ini bakal PM, tapi siap-siap aku kekal ...

Dolah telah mengarahkan pihak berkuasa yang menguruskan empat dari lima korridor ekonomi supaya memastikan usaha-usaha ini berjalan terus.

Dia memang sibuk sedang memastikan lima perkara dapat diselesaikan dan sambil itu, dia sudah mula berpindah ke Sungai Pencala untuk konon-konon pencen sebentar.

Itu pasal Dolah sedang menyegerakan pembacaan rang undang-undang anti-rasuah dan perlantikkan hakim. Mesti kasi bulldoze cepat-cepat tiga pembacaan dalam seminggu.

Isu rasuah memang dialu-alukan tetapi masih tak tahu BPR bawah Dolah atau tidak. Apa jadi dengan kes rasuah kain pelikat?

Rang undang-undang perlantikkan hakim pula dipersoalkan oleh Tun Hamid, bekas Ketua Hakim yang diberi kepercayaan oleh Dolah untuk dilantik.

Perkara-perkara ini perlukan tumpuan dan penyegeraan. Ada yang sudah kacau tuntut lebih masa.

Dolah pun perlu beri tunmpuan untuk mesyuarat Barisan Nasional. Sebelum PRU12, dia hanya dapat adakan mesyuarat BN tidak lebih dari 3 kali.

Ini yang masing-masing MCA, Gerakan, MIC dan PPP ke sana kemari sudah menyalak macam anjing dan dok menyondol macam benda yang dimakan tu.

Banyak Dolah nak fikir dan buat. Oleh yang demikian, tolonglah ... mintak tolong pihak berkuasa korridor-korridor, janganlah asyik harapkan Dolah saja untuk ...



... berfikir.

Wow! Kalau Dolah fikir sorang dan Ali Rustam menang, siap-siap dia kekal PM. Macam mana tu ...

14 ulasan:

Haji Bakhil berkata...

Tak adil lah ko Sin.

Memanglah Iskandar Malaysia tu "ini idea saya!" ... hehehe ...

idea jual negara dan kaw tow kat singapore.

Najib nanti ada telur tak nak melawan singapore???

Sembrong berkata...

Di sembrong ada pahlawan yg akan berani lawan singapura.

Kalau singapore marah, dia akan mintak maaf.

Dr.Sid berkata...

dollah kekal pm, mac fool la jwbnya...

http://writtenbyhim.wordpress.com/

Tamingsari berkata...

Tuan Husin ,

Hamba lihat tuan hamba punya posting kali ini kurang kick .
Macam kureng asam and garam..

Tanpa Nama berkata...

pencen lah cepat-cepat pak lah ooi!

Nujum Ekor berkata...

1. Air yg tenang jgn sangka tiada buaya.
2. Mr Clean > Mr Clean Sweep
3. Cari Ghazali? yg mana? Ghazali banyak oi?
4. Diam2 ubi berisi.

Paklah teruskan..khairi penyambung warisan

5. Nuar dah sedia nak taji,

Zubli Zainordin berkata...

Husin Lempoyang,

Dulu memang satu yang tidor lain-lain bekerja dengannya. Masa itulah masing-masing berfikir

Kini memang satu yang jaga, lain-lain bekerja dengannya tidak berani berfikir.

Sebab dikhuatiri yang jaga ini akan ubah seperti mengikut ramalan cuaca tengok jam tangan.

A Voice berkata...

Husin

Terima kasih beri link kepada article saya berkenaan usaha pak lah hendak bulldoze bill suruhanjaya perlantikkan kehakiman.

Baca article A Kadir Jasin ... Amaran Mengenai Suruhanjaya Pelantikan Kehakiman

* MALAYSIAKINI reports that the Sabah JPs (Justices of the Peace) have declared the proposed Judicial Appointment Commission (JAC) Bill as "unconstitutional" as it conflicts with the Federal Constitution.

* Bekas Ketua Hakim Negara yang baru bersara, Tun Abdul Hamid Mohamad, memberi amaran penubuhan SPK yang sedang dibahaskan di Parlimen boleh mencetuskan masalah bagi pemilihan untuk jawatan-jawatan Ketua Hakim Negara, Presiden Mahkamah Rayuan.

Bagi Taming Sari, you must expand our sense of humour to more intellectual joke and cynicism.

Is our dunce and clown of a lame duck PM really thinking as he claim to be?

Why is he pursuing such tall order reform now when he is leaving? Is he staying?

I am worried that he is playing a joke on us.

Khairul Jamil berkata...

5 tahun tak ada apa dan hanya poral peranda, ini nak repair benda besar2.

Takut nanti bab ugama dia main sebarang.

Belum apa2 siti fatimah punya kes senang2 dilepaskan dinegeri selat utk balik kapir.

Masaalah bukan pasal kebebasan ugama dan hukum ugama saja.

Macam kalau isu masuk kapir, adakah dia masih melayu dan bumiputera?

Nasirudin Anjud berkata...

Meanrik Tuan Usin,, tapi lebih menarik kalau ada Jennifer Aniston

Baca posting dalam blog saya ada link untuk Tuan Usin saudagar unta wow......baru tuan usin paham orang malaysia mau jual apa......

http://nasirudinanjud.blogspot.com/2008/12/most-viewed-photo-by-malaysian.html

Terima kasih wow...

Mr. Padedoh berkata...

Saya pun dah semakin hari semakin jemu..masih menyokong Pak Lah tapi sokongan saya berada pada tahap kritikal.

Tapi problem yg lebih serius adalah sifat ikut boss dan TAK BERANI BERFIKIR. (Kena berfikir sebelum berubah,..kan). Misalnya pelaburan RM 800j nak bina Koridor Selatan Batu Bata Plastik@LEGOLAND.
Diwar warkan ianya pelaburnan FDI - tetapi yg. menyediakan wang tu IIB, dana wang bagi IRB. Yg. depa datang dari Denmark tu sekadar menyediakan batu bata plastik dan mungkin mengajar graduan tempatan bagaimana nak mengusun Lego.

Tapi jangan risau - sah hasrat menggondol rekod Patung Lego Terbesar mesti tercapai, dapatlah masuk Malaysia Buku of Record!

al belagheni berkata...

Bang using,
memang lagu tu lah pe'el oghang kite,bertangguh.....
dekak2 nok abih omor baghu nok gadduh,
lagi pung biasa aa,nok wak bekal sikek,simpanang musim boh.

jenab janda berkata...

En. Husin,

berita hari ini..16.12.2008

MENANTU DAN MENTUA BOLEH DI DAKWA KALAU RASUAH....Apa bendaa niii....

Kan lebih baik kalau...Janda yg mencuri..bekas suami kena tangkap.

jawa peranakan berkata...

WOW!!
ramai yang tak puas hati dengan pemimpin nampaknya..

cadangan saya,segera bawa kasut extra kalau ingin bertemu dengan pemimpin2 tersebut..