Sabtu, Disember 27, 2008

Menjelang KT: Lagu-Lagu Karaoke Wan Farid


Dah nak dekat pilihanraya ini, sesuai kalau Farid jelaskan dosa-dosa lama untuk menyanyikan lagu DJ Dave, berikut:

Maafkanlah

Duhai jelita hati ku
Janganlah kau bersedih
Maafkanlah
Maafkanlah

(2)
Usah kau sedih dan pilu
Lupakan yang telah berlalu
Maafkanlah
Maafkanlah

Korus:
Dengar oh kasih ku
Pesanan akhir dari ku
Bena saja hidup baru
Bersama pilihan mu

(ulang korus )

(3)
Biar ku membawa diri
Menghibur hati yang sunyi
Jaga diri mu

(ulang 1, korus, 3 & 1 )
Kepada Makcik Maimon dan Hazlan Futsal agar tidak pecahkan undinya, Didendangkan lagu Jamal Abdillah, berikut:

Perpisahan Tanpa Relamu

Kehadiranmu disisiku
Memberikan harapan
Dikaulah sinar
Dikaulah bintang hati

Kelembutan hatimu kasih
Mendamaikan jiwaku
Aku bahagia
Dengan cintamu mesra

( korus )
Tanpa kuduga
Ada batasannya
Yang memisahkan kita
Harta dan rupa
Pilihan dipinta
Yang tiada padaku

Perpisahan kini terjadi
Tanpa kerelaanku
Mungkinkah kita bersua lagi
Kasih

(Ulang korus hingga akhir )
Pasal baru angkat sumpah Senator. Nak bertanding, kena letak jawatan. Kalau kalah, hilang jawatan Menteri. Jangan sampai perlu dinyanyikan lagu SM Salim berikut:

Selamat tinggal bunga ku

Selamat tinggal bunga ku
Aku bermohon pergi dahulu
Terima kasih seruan ku
Jasa mu untuk diri ku

Ke timur atau ke utara
Tak tentu dimana nak tujukan
Setitik airmata
Dititiskan dibuang jangan

Sekiranya aku masih
Berada nun jauh di balik awan
Salam yang bahagia
Khabar yang gembira ku kirimkan

Inikah akhir bertemu
Bila nian kan berjumpa lagi
Ingatlah pesanan ku
Jaga baik diri mu sendiri
Kan baik kasi Zuber Embong? Tapi nanti jentera sengaja dimatikan.

Wow! Asal jangan unta dagangku nyanyikan lagu, Dimanakan ku cari ganti.

20 ulasan:

Zubli Zainordin berkata...

Husin Lempoyang,

Walaupun tahi untamu belum pernah dekat kuciumi, namun kau tetap menjadi pojaan hatiku.

Itu nyanyi punyia, Shetet Injau, siapa lor? Karaoke ka, kira ok ka, okay ka kira?

Dah check ke berapa jote telah di bawa ke P 36 Kuala Terengganu kini?

Wah! Husin Lempoyang, gua akan lapat Ang Pau Tiga Latut Lenggit. Poleh peli taging unta ka? Belapa kilo lapat?

ipv6 berkata...

Hisin ada join ka, perhap jadik backup singer ;))

M.SEPIAL berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Buah Geduak berkata...

alamak lorat nau menyanyi,penuh perasaan nampak, ye le sekali sekale pegi behibor, macam tu terok le orang kuale tengganu kene nyanyi. kalu lagu sedap suare sumbang mambang, gosak lagu jawapnye. ape-ape pun kite tunggu dan tengok aje le.

Ganukite berkata...

Wan Farid patut selalu-selalu nyanyi lagu "Bila Izrail datang memanggil."

yangkita berkata...

Seng,
Aku nok nyanyi gek, tapi dok berepe panda. Tapi kalu takak Wang Parid tu boleh menang aku kalu lawang nyanyi dekak kara ok. Gambo dia ni aku doh letok dalang belog aku dulu. http://yangkita.blogspot.com marilah jengok tengok.

Jamal Pak Tongkol berkata...

Ambo raso oghe umno semuo kena nyanyi kat dio lagu Jahane ... Jahane Habis Kerano Mu

bungaraya berkata...

Sudah terang lagi bersuluh. Bukankah BN tidak menghalang berhibur?. Ramai penyanyi-penyanyi Malaysia sekarang ini bergelar Datuk. Bahkan Shah Rukh Khan juga telah diberikan gelaran Datuk. Itu menyatakan kepada kita okey untuk BN. Tidak ada halangan. Semasa saya Umrah beberapa tahun lalu, Hotel penginapan saya hanya beberapa meter dari Masjdidil Haram. DiHotel tersebut juga dibenarkan nyanyian dari Dubai dan Mesir. Tak ada halangan. Ertinya kerajaan Arab Saudi juga tidak menghalang hiburan yang bukan sekadar nyasid dan bunyian adrah malah juga menggunakan gitar.
Kenapa Farid menyanyi dijadikan isu? Tok Guru Nik Aziz, suatu ketika dulu pernah melarang ADUN Pas dari selalu mengunjongi Golok. Kenapa. Sebab pemimpin PAS mainannya ada sikit berbeda.

bungaraya berkata...

Semasa saya di UKM, sekitar tahun 1976-1980 ramai students dari fakulti islam yang kena tangkap oleh pengawal ( Tangkap Basah ).
Bukanlah kerana yang bukan fakulti islam tidak melakukannya, tapi mereka bijak melakanakan kerja itu sekalipun yang bergelar maksiat.

Faizal Zakaria's Blog berkata...

saya minat juga dengar lagu.. Di mana kan ku cari ganti :-)








(( Renungkan )) Ke Mana Kita Mahu Pergi?
http://TeamPemudaUMNO.blogspot.com
Forum Generasi Muda
http://Forum1Malaysia.blogspot.com
Pakatan Antara Parti Lawan Tidak Kekal
http://pro-faizal.blogspot.com

Hayati berkata...

orait gak tu Sin,pastu suruh W.Farid nyanyi kt tepi Pantai Batu Buruk...perghh....teringatlak kes surai perhimpunan guna peluru hidup...sapo punyer kerja tu haah?..iskh.iskh..kena tanya tuan penasihat nie...kalu dpt berapa persen nak bagi?

dugong_darat berkata...

Abg husin...

Ader lagi satu lagu...

Dia karaoke lagu Hijau - Zainal Abidin...

"Ku lihat hijau....."

Piggy Singh berkata...

Ya Tuan Husin,

Kalau karaoke ni boleh berbalas-balas macam dikir barat, saya mau kasi lagu imagine made famous by John Lennon sama itu wan farid and the rest of Khairy's joker boys.

Imagine there's no Khairy,
It isn’t hard to do,
Imagine no 4th floor boys,
No setiakawan too,
Imagine all these people,
Living in Disney world.

In fact I like to be in the world of setiakawan's fantasy, kat situ ada sekor duyung nama dia maya karen.

haji berkata...

sin, kenapa gambar cewek tu tak penuh? nak tengok lah cewek cun tuh..

Omong berkata...

Sin,

"Sua Sue Kemuning" - ini lagu lagi power, jin pun boleh jinak ...

http://www.youtube.com/watch?v=d9WqtV55z3I&feature=related

keladi bunnting berkata...

Mr.husin,

Mengapa mesti diletakkan orang yg dah ada jawatan untuk calon pilihan raya?

Orang lain yg tak ada jawatan , tak kan tak ada?

Impossible ...impossible...impossible

Abas berkata...

Salam:-

Sin..Mat Sabupun berkaroke juga di hotel perdana dulu...tapi "mikraphone"nya dipegang oleh partnernya dan nada lagunya amatlah berbeda..

Belalang Kunyit berkata...

Tuan Hussin,

Kepada Keladi bunting....jawapannya
macam cerita di bawah ini.

Si ibu sedang marah anak teruna nya.."Bukankah ramai anak dara yg cantik-cantik di kampung ni...kenapa kau nakkan janda yg 30 tahun tu?"

Si teruna jawab.."memang betul ramai yg cantik,tapi hati tak berkenan."

MENGKARUNG JINGGA berkata...

Tuan Husin,

kelab karaoke atau kedai karaoke tak pakai kerusi besi macam tu...di sana mereka gunakan kerusi kusyen empok.

mungkin Wan menyanyi di bilik rekreasi pejabat atau di ruang khas rumah...

Tak apalah....semua orang pun menyanyi juga...nak hilangkan stress

kluangman berkata...

Sin, semalam aku singgah di Taiping, terkejut beruk aku lihat di sana ada "Jalan Unta'..

Tentu ada salah dan silah atau salah dan silapnya. Kalau di Kompor...dah lama agaknya nama jalan itu ditukarkan..