Rabu, Ogos 05, 2009

Macam mana nak kasi Lim Kit Siang diam?

Lantik Ronnie Liu jadi Ketua Polis Negara ...

Gambar diambil dari The Unspinners di sini

... berhentilah dia dari mengkritik Tan Sri Musa Hasan.

21 ulasan:

Jeffry berkata...

SLM BRO..DIA TU POLIS KE KOMUNIS? HEHEHE

Tanpa Nama berkata...

Senang ajo,dia nak Perdano mentori ...
Baru ajo diam sokojap.
batu kikir jambatan bosi.
warith arjuna.

mat stim berkata...

kalau si lahanat ni jadi KPN memang confirm lah kat depan balai polis ada rumah pelacuran....

elok sumbat je berok seekor nie kat dalam jel

Maya Khairy berkata...

Abang Sin,

Izinkan Maya berbahasa merapu untuk berbicara pasal Ronnie Liu.

Anjing bila dah tersepit menyalak pun mesti lebih.

Siapa yang sepit, SPRM yang sepit.

Kenapa SPRM sepit, sebab Ronnie makan duit.

Bak kata kekawan suma, take-beer, but Maya only ice lemon tea je....

Dr. RBAONG berkata...

Sin,

Kenapa DAP beria-ia sangat nak mansuhkan ISA.

Sebab DAP tak perlukan ISA

DAP kata ISA digunakan untuk tutup mulut musuh politik.

DAP tak perlukan ISA untuk tutup mulut.

DAP ada "Gangsters"

Lebih efektif dari ISA. Bukan saje tutup mulut, tutup nyawe terus.

"DAP do not need ISA.....They have gangsters".......mansuhkan ISA.


Lonely Liu

Ekeng A/L Etong berkata...

Betoi macam kata mat stim! Bukan saja depan balai ada pelacuran, malah dalam balai pun ada, siap dengan rumah urut lagi. Arak dah tak guna botol tapi simpan dalam pakai tempayan.

THE "DON" berkata...

TUAN HUSIN

INI BAPAK GANGSTER, ANA PUN TAKUT SEBAB DIA PUNYA MOTTO "IF YOU DON"T KEEP SILENCE I SILENCE YOU FOREVER" SEMUA ORANG DAN PBT GERUN SELUPA HANTU RAYA SEMUA NAK PULUN.

BEER BUKAN ARAK, SYABU BUKAN DADAH,URUT BATIN MINAH CHINA BUKAN HARAM HANYA EXCERCISE FATWA BARU MUFTI RONI THE DON YANG BAKAL DISOKONG PAKATAN RAKYAT HE HE HE

lebaikudin berkata...

Indications that PDRM has been doing a good job:

1.Compared to Somalia,Afghanistan and Sierra Leone,our crime rates are relatively very low

2.Never in my life a traffic officer agreed to "Settle sini la encik" after stopping me and asking for my license and ic

3.There is no death in police custody caused by brutality as claimed by opposition & human right;it's either anemia,dengue or head injury after slipped in toilet

4.The existence of gambling den and whore houses located a few metres from a police station is simply a case of overlooked,as they are too busy issuing traffic summon

5.Rumors that some officers moonlighting as club bouncers is not true as they have a buddy system,to check and report each others' wrongdoings

6.In the recent demos,not a single shot was fired at protesters-proof that they maintain highest level of integrity-accept a few baton,teargas and chemicals which need to be disposed off as it nearing expiry date

7.Lawyers are always present whenever a detainee is being question

8.Claimed that Kamunting food tastes like dog's food is a lie,as we only serve Whiskaz to inmates

9.Reports claiming that a number of top officers have been accumulating wealth is baseless accusation,as it's a mere coincidence that their immediate family members are involved in business

10.Accusation that they're dragging their feet on certain high profile cases is slanderous in nature,out of jealousy as they're the best police force in ASEAN for year 1975

Cucu Tok Selampit berkata...

Tak boleh Tuan Husin. Nanti dia suruh semua DSP dan ASP jadi pengawal di semua rumah pelacurannya.

Tanpa Nama berkata...

Oleh kerana dia ada fatwa baru,Aku rasa dia patut gantikan Nik Aziz.

Kalau demonstrasi nanti,tak payah le sebut ALLAH HU AKBAR....
tapi sebut le..AYYYA HU AK BEEER

JIN MATA SATU

Bangsa bermaruah berkata...

kebenaran akan muncul, perlu kesabaran dan sumbatkan ustaz ronie dalam lokap

Semerah Padi berkata...

Tuan Husin,

Saya memuatkan komen seperti dibawah di laman blog Sdr. Parpukari. Saya rasa wajar pendedahan beliau ini disebarkan, demi bangsa dan Negara, serta Raja-Raja yang Berdaulat.

Saya berpendapat, tulisan Saudara ini wajar disebarkan kepada anak bangsa Melayu, tidak kira dari manapun fahaman politiknya.

Kita ingin bersatu di bawah panji Malaysia dengan saudara-saudara kita yang berketurunan lain di Semenanjung ini dan juga dengan saudara-saudara Pribumi kita di Sabah dan Sarawak.

Kita rakyat Malaysia tidak sepatutnya berdiam diri apabila terdapat usaha-usaha seperti yang Saudara paparkan di sini, untuk "merampas" tanahair ini dari rakyat Malaysia.


"NEGARA INI TEMPAT TUMPAH DARAHKU"

Semerah Padi

Semerah Padi berkata...

Tuan Husin,

Saya memuatkan komen seperti dibawah di laman blog Sdr. Parpukari. Saya rasa wajar pendedahan beliau ini disebarkan, demi bangsa dan Negara, serta Raja-Raja yang Berdaulat.

Saya berpendapat, tulisan Saudara ini wajar disebarkan kepada anak bangsa Melayu, tidak kira dari manapun fahaman politiknya.

Kita ingin bersatu di bawah panji Malaysia dengan saudara-saudara kita yang berketurunan lain di Semenanjung ini dan juga dengan saudara-saudara Pribumi kita di Sabah dan Sarawak.

Kita rakyat Malaysia tidak sepatutnya berdiam diri apabila terdapat usaha-usaha seperti yang Saudara paparkan di sini, untuk "merampas" tanahair ini dari rakyat Malaysia.


"NEGARA INI TEMPAT TUMPAH DARAHKU"

Semerah Padi

(maaf, repost kerana link tak berfungsi)

Tanpa Nama berkata...

kalu masa aku kecik,kalu dok cakap merapu ka mencarut ka mak aku bagi aku makan cili padi,khasiatnya sampai aku sekolah menengah lepas aku dah baligh baru aku berani mencarut(tu pun x berani depan orang tua aku,hormat kan)hehe

kalu ada sesape nak bagi khasiat cili dekat LKS ni..oraet jugak kot...tp die ada gangster..wakakkaa

nanti kene pukul,x pon mati

redazun

Tanpa Nama berkata...

Sin,

Sekali-sekali aku tengok gambo dia, macam jaga kat Gated Community Kota Permai je. Maklumlah kaum dia orang nih sekarang nih nostalgia sangat dengan Rancangan Brigg's waktu dharurat dulu, ala-ala Chinese New Village. Sekarang nih bukankah di Selangor Darul Beer, privately guarded housing area (with fencing som more) tengah bercambah macam cendawan.

Din Pungkok
Tanah Liat
Permatang Pauh

Sad Ba Ra Ya berkata...

Lebai kudin awak punya komen banyak bagus, Macam kat sini dah tak aman, komen tanpa fakta, mana statistik yang awak dapat? berapa ramai kes kematian dalam lokap yang tak disiasat. Dalam lokap ada CCTV tau tak ngok? Pusat perjudian bukan tanggungjawab polis total. yang luluskan lesen tu PBT. PBT lulus lesen dapat hasil PBT la periksa bangunan tu. Tapi di selangor tu PBT dah kecut dengan Ronnie

Tanpa Nama berkata...

Kalau aku nak kasi itu LKS senyap , tunjukan pisau kat anunya , diamlah dia .


merrybj

Lucy Liu berkata...

Manis betul muka Ronnie Liu ni.. ada tahi lalat lagi.. ermmm geramm i... - Charlie's Angels

Tanpa Nama berkata...

kawan-kawan semua mari baca artikel ini, best gila siot!

Piggy whack KJ

Gambus berkata...

neg ngeh marah betul si anak-anak DAPigs ni kat POLIS . Nak buat camana ??? dah semua penynagak !

Tengok bila SPRM siasat anak-anak DAPigs ni , habih kena degrading semua .Kalau tak buat salah buat apa nak takut kan ronni ngan telesa ?

maklebah berkata...

elo bro stim, depan balai 2 perkara biasa tapi takut nanti dalam balai pun lagi busat pusat pelacuran he3