Selasa, Februari 23, 2010

Baru sedar

"Lebih daripada 50 ahli Parlimen Australia termasuk anggota kerajaan memerintah dan wakil pembangkang menggesa kerajaan Malaysia agar menggugurkan tuduhan liwat yang dikenakan terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim." - Bernama, 12 Februari, 2010

"Ini perkara berlaku dalam negara kita. Kenapa ada campur tangan dari luar, negara ini ada undang-undang." - Tun Abdullah Ahmad Badawi, 21 Februari 2010, Grik
Gosok gigi sebelum bercakap dengan press.

20 ulasan:

Marjinah berkata...

HAHAHa ... tu kira ok lagi la. Kalo dia dok ingat dia PM lagi, baru betoi-betoi haru.

Tanpa Nama berkata...

Woit!

Hang tunggu 9hb Mac 2010 nanti.
Dia pakat bangkit mai tanya sejak bila pulak MB Selangor Khalid dan KM Penang LGE?

Woit!

Sejak bila pulak Najib jadi PM ni?

Woit!

Haru Haru

Tanpa Nama berkata...

bila tuan punya blog tulis "baru sedar", saya dah gelak sakan...lucu!

Tanpa Nama berkata...

bila tuan punya blog tulis "baru sedar", saya dah gelak sakan...lucu!

Hang Sebat berkata...

Bang Husin,

Saya amat sedih bila saya perhatikan perbalahan di antara puak BN dan Pakatan , yamg lebih lebih mengutuk Melayu adalah Melayu jugak dari kedua dua belah pihak . Teringat saya lirik lagu warisan saperti dibawah :


Anak kecil main api
Terbakar hatinya yang sepi
Airmata darah bercampur keringat
Bumi dipijak milik orang

Nenek moyang kaya raya
Tergadai seluruh harta benda
Akibat sengketa sesama kita
Cinta lenyap di arus zaman

Indahnya bumi kita ini
Warisan berkurun lamanya
Hasil mengalir ke tangan yang lain
Pribumi merintis sendiri

Masa depan sungguh kelam
Kan lenyap peristiwa semalam
Tertutup hati terkunci mati
Maruah peribadi dah hilang

Kini kita cuma tinggal kuasa
Yang akan menentukan bangsa
Bersatulah hati bersama berbakti
Pulih kembali harga diri

Kita sudah tiada masa
Majulah dengan maha perkasa
Janganlah terlalai teruskan usaha
Melayu kan gagah di Nusantara

kluangman berkata...

Cina kutuk India - ok
India kutuk Cina - pun kira ok jugak
Cina kutuk Melayu - racial
India kutuk Melayu - paria
India kutuk India - lantak dia le
Cina kutuk Cina - haiyaa..
Melayu kutuk Cina - racial
Melayu kutuk India - racial
Melayu kutuk Melayu - bangsat

Tanpa Nama berkata...

ZZZZZZZZZ

Saya pantang dicabar

ZZZZZZZZZ

Nak kalah kalah lah tak ape ape

ZZZZZZZZZ

Aik orang ostrolia minat kat Malaysis ke?

ZZZZZZZZZ

Ooooohhh jiran KJ rupanya

cik gi berkata...

Usin

aku tak sedar pulak yang dia ni ada kat Malaysia lagi.

Ingatkan dia dah duduk kat Ostolia.

Tanpa Nama berkata...

Ya Ya kita ada banyak undang undang - undang undang utk:

1 rakyat biasa
2 isteri ku
3 anak2 ku
4 anak menantu
5 ipar duai ku
6 jiran2 ku
7 kawan karib ku ala setiakawan
8 dan lain2 ... zzzzzzzz

jeman berkata...

hidup lagi rupanya dia. ingat dah duduk diperth sudah.

Tok Pauh berkata...

Tunggu la, dia baru nak warm up tu.

Tanpa Nama berkata...

Sin,

Ahli-Ahli Parlimen Malaysia (teramasuk Pembangkang dan back-benchers) tak sanggup kutuk Australia secara terbuka takut harta-benda, Kad Hijau dan gundek-gundek yang ada di Australia kena...........


Nik Rahmah

kongkeng berkata...

Usin

Habis dah aku masuk google, wikipedia, rapidshare, mudah.com dan etc etc tapi nama mamat ni tak keluar pun

sapa dia sebenornye mangkuk hayun yang hang sebut ni...siap ada tun lagi.

muat turun gambar dia ye Usin.

Hashim berkata...

Papa Gomo & Saifol Bukhari difitnah......tak percaya! sila klik disini

kedaung berkata...

kat ostralia main laga2 balak ni dah halal dan tak menjadi hal bro! haha

bobby brown berkata...

Sometime your humor is humurous, but some of it is in bad taste!!

perth, australia

Tanpa Nama berkata...

Sin,
Dalam sangat bahasa kamu tu. Baru basuh gigi.

Hahahahahaha. Ada air liur basi lagi kut sebab baru bangun tidur dan berbau busuk. Untung nasib Tun Mahathir lantik jadi PM, lepas tu kantoikan orang. Alamatnya, Allah jatuhkan dengan KEAIBAN dan dikenang sebagai bekas PM paling dungu dalam Sejarah Malaysia seperti yang dibualkan orang di kedai kopi.

Bodolah Bodowi berkata...

yang dia bagi barua2 singapork macam kalimullah,brendan paria masuk campur hal ehwal malaysia boleh pulak

masih tak hilang lagi bodoh dia walaupun dah dekat setahun digulingkan

Oz love Gay berkata...

bobby brown

how is market for dolah house in perth?

Tanpa Nama berkata...

Carik kat Mudah? Hahaha. Bingai.