Sabtu, Februari 13, 2010

Kempen Budi Bahasa






* Terima kasih kawan ana yang ajar buat grafik mudah

28 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

petua orang tua2 kasi salam pada bini.

nak meliwat macam mana boleh kasi salam?

Tanpa Nama berkata...

Oleh kerana Tuan Husin mempromosikan kempen budi bahasa minggu ini, apa kata kita kembali kepada nostalgia komen ini yang pernah disiarkan pada april 19 2008

Ini ada satu cerita sama seperti dalam iklan TV `burung Murai’ yang disiarkan pada hari raya tahun lepas tapi yang ini berkenaan dengan bapa mentua dengan anak menantunya , seperti yang kita ketahui siput mempunyai banyak spesis nya dan yang ini spesis kita selalu jumpa kat rumah, mari kita sama-sama menghayati dialog ini.

AM : Ini siput apa pak?
BM : (dengan penuh kelembutan dia menjawab) siput babi nak…
AM : siput apa?
BM : (lagi sekali dengan penuh kelembutan dia menjawab) siput babi nak…
AM : siput apa?
BM : (lagi sekali dengan kesabaran adahari nya dia menjawab) siput babi nak…
AM : siput apa?
BM : Siput BA……(tiba-tiba si bapa mentua terdiam dan tetanya-tanya dalam dirinya nape dia ni ? cakap gi oxford?)
AM : siput apa?
BM : (terus terdiam )
AM : siput apa?
BM : (Dengan Angin nya tiba-tiba terkeluar ) SIPUT LA BABI!!!!!!*#&~+%*

p.s :
AM : Anak Menantu, BM : Bapak Mentua.

Tanpa Nama berkata...

Tumpang lalu,

Seorang ustaz di Muar didapati mencabul beberapa orang muridnya.

Dia ada janggut,pakai ketayap....mesti orang alim....mesti masuk syurga

Tolong check...dia tu ahli parti polilik yg mana?

IMAM BONJOL

Jayn SS berkata...

Adedeh...ada2 ja ko Sin..boleh ajar camner buat grafik? kekekekeke..pastu buat grafik gambar bang husin...

aha berkata...

Bagus betul petua nie, ha ha ha ha ha ha.

Tanpa Nama berkata...

Sin... kalau seseorang tengah makan karipap, orang lalu depan... nak tanya apa ya? Are you okay atau jemput makan?....

Penjual Kueh Apam berkata...

anon 5:10

terpulang cara kamu makan karipap - samada kamu sedut pakai straw atau kamu jilat macam aiskrim

pemuda baru berkata...

apa yng boleh saya takrifkn tntng tuan husin spnjng saya membaca blog tuan husin ni adalh kelihatan tuan husin tidak mempertimbngkn sesuatu prkara scara mndalam sblum tuan husin mnhntar blog...bererti tuan husin seolah2 tidak tahu akan tanggungjawab tuan apabila menyampaikan sesuatu perkara...Sgala kata nista serta dusta yng tuan husin calitkn pd stiap post tuan husin bleh dikatakan sbgai bersifat kebudak-budakan serta tdak matang..malah isu2 yng tuan husin utarakan juga tdak berilmiah..adakah ini matlamat tuan husin?Ingin melahirkn generasi baru yng suka mencaci serta mengkeji tetapi tdak mmpunyai sbarang isi di dalamnya??Secara jujurnya saya katakan saya tdak memihak pd mana2 parti dn sya tdk prnh mendftar sbgai ahli mana2 prti ataupun memegang jawatan dalam apa2 persatuan yng bertaraf kebangsaan, badan2 NGO dn lain...Apa yng saya tegurkn adlh dtng dari rasa tanggungjawab sbgai seorang ahli pelapis kepada masa dpn negara krana kami adlh pelapis negara...Sbrng kesilapan sye dlm komen ini adlh dtng dari kelemahan sye sbgai seorang insan biasa....harap tuan husin dpt mmbalas komen sye ini dlm bntuk post bg mnjlaskn komen saye ini...

kakoh berkata...

sin.. orang belajar tinggi baru paham lawak ko.. sapa belajar takat srp belum tentu paham.. keep it up!

Tanpa Nama berkata...

pemuda baru nak idup,

hang pi main jauh-jauh..pi tengok blog pro PR..

srp hang ada A dak?


James

Tanpa Nama berkata...

Oi pemuda baru,
Kau kata ...tidak memihak mana mana parti. Tapi nyata kau tidak memihak pada Husin.

Blog ni banyak sindiran dan tamthil. Faham tak apa dia tamthil?

Aku ingat kau tak faham...ubun ubun lembik lagi.

Kalau tak suka blog ni jangan baca laaaa.


IMAM BONJOL

Tanpa Nama berkata...

Pemuda baru
Agaknya kau baru pertama kali masuk blog, kot. ataa baru belajar komen.

Aku sarankan kau masuk blog PR.Di sana kau boleh beri nasihat.

Jangan nak nasihatkan Husin..entah entah cucu Husin sama sebaya dengan kau.

KALAU KAIL PANJANG SEJENGKAL,JANGAN NAK JENGKAL IKAN PAUS.

BILAL BONJOL

DUNIAku.. SIAPA yang tau?.. berkata...

Salam buat Abg Husin dan juga pembaca2 yg saya hormati..

Maafkan saya.. dan Izinkan saya sekadar catatan!..

Alhamdulillah.. 'The Antics of Husin Lempoyang' (TAoHL) berjaya menarik minat anak2 muda kt wpun yg berbau ala2 PKR..

Bimbinglah dan bantulah mereka2 yg telah dsesatkan mindanya!.. Sayang pd anak2 generasi kt yg diguna dan ditunggangi demi kpentingan peribadi!.. hargai pd blog2 yg tsohor spt TAoHL.. dgn cara kiasan, yg tsirat dalam bentuk penulisannya, agar dpt mbimbing anak2 generasi ini!.. (juga mengingatkan pd diri saya, InsyaAllah..)

Tkasih.. Salam 1 Malaysia..

Tanpa Nama berkata...

unsur pengajaran yg disampaikan dan disulam dgn unsur lucu dan lucah sangat sangat menarik.sentiasa menanti tulisan mu.(drpd:oghang pilah)

Tanpa Nama berkata...

isu semasa diulas secara menarik,lucu,lucah,luhur dan sinis serta bahan2 grafik dan foto sangat menarik hati,minda dan mata.teruskan i sokong baca dan lihat(MIANGBULUH)

Tanpa Nama berkata...

pemuda baru, elok sahaja anda masuk tko.net, disana banyak bahasa indah belaka

jentayu.

Tanpa Nama berkata...

biasa la budi bahasa. ada memberi, ada yang merasa..senak peruk..2 hari tak berak ko.

dokpikiaq berkata...

hehehe..demokrasi oh demokratos...

kita anak melayu berkata...

Baca cerita menarik
MISTERI NUSANTARA: Madu Taiping Special
klik di SINI
atau terus ke LINK
http://kitaanakmelayu.blogspot.com/2010/02/misteri-nusantarakisah-madu-taiping.html

kluangman berkata...

Lepas kebas 2 juta (tunai), letak jawatan - itupun boleh dikategorikan dalam kempen budi bahasa 1Malaysia.

Aku ingat Unta kalau jadi Menteri pada mamat ni pun tahu malu, tahu tanggungjawab, letak jawatan juga. Tapi unta kalau datang dari Penang, memang sah boleh dijual oleh lim eng guan.

Zahrain jangan marah sangat dengan lim eng guan, ada penyamun segala penyamun masih ujud di Pulau Pinang.

ali babas berkata...

pak husin

hang tak takut ke itu CIFUT B.A.B.I buat report polis sebab pak husin main edit-edit gambo dia dgn caption yang buat saya gelak sampai meleleh taik mata.

thehehehe

CIFUT B.A.B.I ada 13 loyar tau pak husin... naya je nanti tau pak husin.

haha

Terongpipit berkata...

Apa nak takut pak usin setakat loyar buruk Anuaq tu! Habis duit duit... loyer2 tu lari ler.... hehehehehe

Tanpa Nama berkata...

kita berbudi orang merasa.kita bertolak ansur ,kita tersungkur ke kubur.orang yang tidak menyokong dapat yang dicita,kita melayu yang setia ,hak cucu cicit kita dirampas diberi kepada mereka.mereka untung kita sentiasa rugi.kita memberi signal yang salah.penyokong disepak ,mereka dipuja,ditatang bagai menatang minyak yang penuh.apa diminta dipenuhi .anak dipangku disepak kera dari 2 benua disusui.diberi betis nak paha.beri paha nak puk...

Tanpa Nama berkata...

beri paha,nak puk.... so pemimpin mohon jangan memberi signal yang salah. tidak sokong akan dapat lebih banyak.so mereka tentu tak sokong.kita ????????(abanglatipgontam)

Othman Abdullah berkata...

Reuters 19 February 2010.

Ban Ki Mon, UN secretary general serves notification to the security council to commence emergency meeting this coming Saturday 20 February to discuss the case of his excellency Anwar Ibrahim, ex Deputy Prime Minister of Malaysia and Economic Adviser to the state of Selangor. His excellency's right to sodomize his PA which is being challenge by Malaysian government through their legal court in blatant disregard to human right for consensual sex between adults .

Tanpa Nama berkata...

Pak Hussin,
Pada pndangan saya jangan lah kita mengutuk atau perli seseorang. Jika dia betul-betul buat tp kita tak ade bukti tak pa ALLAH mesti tau dan dia akan jawab di akhirat nanti tak pa sin hidup bukan lama gerenti kita mati punya. Tapi kalu dia tak buat sin kau kena jawab sin.....

Tanpa Nama berkata...

Uncle Sin,
Bravo- tak kan 3 jerk iklan - masukkan pepatah lagi elok uncle..

Tanpa Nama berkata...

pak husin tlgla buat ulasan plak adakah anuar adalah dajal akhir zaman.?