Selasa, Julai 19, 2011

Anugerah UiTM

19 ulasan:

Loya Latefa Ashraff Alesya berkata...

UiTM- Universiti Ini Tempat Melayu, patut sangatla anugerah itu diperkenalkan utk mahasiswa2 Melayu yg masih tidak sedarkan diri. Anugerah itu sesuai untuk mahasiswa Uitm yang ada bakat kepimpinan. Nanti bolehla mereka melompat seperti katak puru mengikut pemimpinya yg terkenal dengan sikap suka melompat parti.....

Tanpa Nama berkata...

Mat Sabu sesat syiah

Zaid Ibrahim sesat botol dan kuda lumba

Wak Bakso berkata...

Bila agaknya MCKK nak buat anugerah Anwar Ibrahim kepada pelajarnya yang berbakat tinggi dalam bidang sodomi dan penderhakaan kepada bangsa dan negara?

Inai Merah berkata...

Hoi Loya nama panjang berjela macam nak muntah!

Ni, Inai Merah nak ingat kat hang.

Hang jangan sekali-sekali nak pelekeh graduan UiTM. Jangan ingat kami ni terdiri daripada

Bangsa Melayu dan Bumiputra hang suka-suka nak cakap.

Lompat macam katak puru tak pa lagi, bukan tenggek belakang Amoi & Mat Jambu.

Jangan jadi macam pokke' lompat, tenggek, hinggut-hinggut...

Porah !!!

Tanpa Nama berkata...

Loya Latefa muka mirik2 Ambiga, ni kena check ijazah dari mana, entah2 sama dengan Anugerah Tuhan atau Ambiga..

Baru ni kat India, duk bawa kapalterbang, sekadar beli lesen kat kedai buku saja.

Kat Australia dulu, sama, seorang doktor, siap ada klinik surgery lagi, beli lesen kat Negara tOK Ambiga juga..

Tanpa Nama berkata...

anugerah untuk mahasiswa yang berbakat kepimpinan adalah tepat sekali di beri malah sepatutnya di beri sudah lama dulu lagi (long overdue)

persoalanya kenapa ibrahim ali?
secara am jika rakyat malaysia ingat ibrahim ali, apa yang akan ada di fikiran mereka? katak,demo,ultra dsnya

jelasnya bukan kepimpinan! betul tak betul 'is not the issue'

Tanpa Nama berkata...

bakat kePIMPanan ?! correct..correct..correct. Kalau boleh pelajar terpilih itu diberi biasiswa dari Berjaya Foundation buat MBA di UUM dgn tajuk thesis..no money no talk, true or fiction .

Mat Cendana berkata...

Ini aku nak TUMPANG GLAMER sikit: Ibrahim Ali ni MP Pasir Mas... kawasan aku tau YAHOOO!! TAHNIAH! Bangga betul!

Tanpa Nama berkata...

apapun orang kata kepada berahim ali, aku salute dia. kerana dialah sewaktu menjadi presiden alumni uitm, tun mahathir naikkan taraf itm kepada uitm dan kerana dia jugalah, berahim abu shah dapat jadi vc uitm. hidup uitm !

mat debu berkata...

Mohon Mat Sabu masuk Raja Lawak tahun depan. ...... mesti menang punya.

Tanpa Nama berkata...

Sebenarnya ramai yg tidak tahu perjuangan Tok Him untuk naikkan taraf ITM kepada Uitm sejak zaman Tun Razak lg.
Akhirnya ketika Tun M jd PM perjuangan beliau tercapai.
So kepada sesiapa yg tak tahu sejarah ini sedar diri sikit
, jangan asyik nak kutuk saja.... gi mintak maaf dengan Tok Him tu.. kat Masyar nanti mennyesal yeop.

YB (Yang Biol) Nurut Izzam berkata...

Woi Pakcik Usin,

Brape punye bendol..besor manapun jasa Brahem Ali tapi dia tu ikon politik bukannye akademik..kalo orang Klate respek gile dengan Brahem Ali bakpo nak bertanding pun kena pakai tiket PAS..lepas tu jadi katak..kencing PAS..bile dah dekat nak PRU..pakat dengan Tun Madey..tubuhkan PERKASA..ambik alih tugas UMNO jaga Melayu..dengan harapan esok dapat pakai tiket UMNO atau diterima masuk UMNO semula..semua yang dibuatnya itu adalah untuk survival dia semata-mata..jadi pikirla balik..banyak lagi tokoh-tokoh ilmuan yang dilahirkan oleh UiTM boleh diangkat dan dimartabatkan..korang kutuk Mat Sabu..kurang-kurang dia setia dengan parti dia..tapi aku rasa elok korang namakan anugerah tu sempena nama papaku..pasai papaku pernah jadi cikgu kepada graduan-graduan yang masuk ke ITM dan sampai skarang papaku ngajor..ngajor korang lah..kalo tak paham..memang korang bendol..sama macam Pakcik Usin aku tuh..otak sama taraf dengan unta dia..muakakaka..

Tanpa Nama berkata...

Inai Merah kah atau Puki Merah kah? Kah, kah, kah...............

Tanpa Nama berkata...

Inai merah dengan puki merah itu sama saja. Yang dok jilat puki merah tu adalah Loya Latefa, Wak Bakso, Mat Cendana dan Mat Debu. Tak ada kerja lain ke? Pukimak hampa.

Tanpa Nama berkata...

ANAK MAT SABUN
Kenapa tak bagi anugerah kat Brother Anwar Bin Ibrahim (B.A.B.I)? Ini adalah satu lagi konspirasi jahat Umno & BN, kerana anugerah yang sepatotnya di trima oleh bliau (B.A.B.I) telah di beri kepada orang lain. Oleh itu adalah di sarankan supaya semua penuntut UITM berdemo pada hujung minggu ini .

Tanpa Nama berkata...

ramai lagi org yg lompat parti...kenapa tok him saja yg digelar katak? ikut telunjuk karpal lah korang semua...

Ambiga SreBatunesan berkata...

betul2.. tunggu FuCkatan Rakyat ambil alih kerajaan, boleh la mereka wartakan Anugerah Darjah Kebesaran Persekutuan Barisan Anwar Bin Ibrahim (B.A.B.I) sebagai anugerah tertinggi antara enam pangkat dalam Darjah Yang Mulia Pangkuan Negara (YMPN). Anugerah ini lebih tinggi daripada anugerah Seri Setia Mahkota (S.S.M) yg diterima oleh Tun Madey dan Tun Dolah. Penerima dikurnikan gelaran Tun Babi. Cth: TUN seri Babi Ibrahim Ali

Abu Garcia berkata...

Wak bakso, depa nak bagi anugerah apa? Anugerah peliwat paling versatil ka?

People Against Opposition berkata...

Tajuk Buku - Barisan Nasional - Menuju Ke Arah Kemenangan Pilihanraya Umum ke 13

Penulis : Dr Nik Yahya Abdul Rahman

Pencetak : Laris Resources Sdn Bhd

Penerbit : Thinkers Library Sdn Bhd
No. 123 Jalan Jasa Tiga Taman Jasa Sungai Tua
Batu Caves, Selangor 68100
Malaysia
tel: +60 603-61897570
fax: +60 603-61878525
e-mail - thinkers_library@yahoo.com

ISBN : 978-967-69-0786-8


Buku ini adalah sebuah prediksi berasaskan fakta dan kemelut politik semasa terhadap keputusan pilihanraya ke 13 dimana, semua sebab-sebab kenapa BN pasti menang pilihanraya ke 13 ini dikupas bagi tujuan memberi peluang kepada pengundi-pengundi menggunakan buku ini sebagai rujukan bagaimana membuat pilihan yang tepat pada pilihanraya ke 13 kelak. Buku komprehensif ini mencakupi pelbagai pandangan serta memuatkan jawapan-jawapan kepada semua isu-isu dalaman dan luaran yang dibawa oleh pihak pembangkang yang pasti memberi impak besar kepada para pengundi muda khususnya dan masyarakat umum , amnya. Pendekatan berdasarkan kaedah Factor Rating digunapakai di dalam membuat analisa terhadap semua parti-parti politik utama di Malaysia. Empat piawai digunapakai di dalam menganalisa setiap parti politik iaitu ;


Konsisten
Pembangunan Berterusan
Kesejahteraan
Pembetulan Dalaman

Ke-empat-empat kriteria ini juga sudah mencukupi bagi memberi satu jawapan yang terperinci tentang apakah sumbangan sesebuah parti politik di Malaysia di dalam menjaga hak-hak serta kepentingan-kepentingan rakyat berbilang kaum, bangsa dan suku etnik di Malaysia ?

Penerangan tentang Dasar-Dasar Kerajaan Barisan Nasional daripada tahun 1957 sehingga 2011 juga dimuatkan agar menjadi bukti tentang kesungguhan serta iltizam Kerajaan Barisan Nasional merangka rancangan-rancangan jangka pendek serta jangka panjang dan statistik kesan-kesan perancangan tersebut kepada pembangunan sosio-ekonomi Malaysia.

Kaedah SWOT Analysis telah digunakan di tempat-tempat yang bersesuaian membincangkan tentang Strength (Kekuatan), Weaknesses (Kelemahan), Oppurtunity (Peluang) dan Threat (Ancaman) dan diterangkan dengan diselit dengan fakta-fakta yang jelas serta rapi. Buku ini boleh dijadikan “Hand-Book” bagi petugas – petugas jentera-jentera pilihanraya bagi menghadapi rakyat yang memerlukan penjelasan yang mudah tetapi tepat berkenaan dengan apakah faktor-faktor yang perlu diambil kira sebelum membuat keputusan untuk menunaikan tanggung-jawab di dalam latihan demokrasi di pusat-pusat pengundian.

Satu ciri buku ini adalah selain daripada fakta-fakta yang dikemukakan, Debat Rakyat adalah bahagian dimana contoh-contoh senario berlatarbelakangkan kemelut politik semasa dikarang dalam bentuk skrip dimana terdapat perbincangan serta debat-debat antara penyokong-penyokong kerajaan dengan penyokong-penyokong pembangkang ditulis dengan gaya bersahaja agar diambil pelajaran dan pengajaran daripada Debat Rakyat ini.

Buku ini merupakan jawapan kepada semua hujah-hujah yang dikeluarkan oleh puak pembangkang yang sudah kehabisan modal serta dilanda pelbagai isu yang bakal memecahkan kesatuan serta kredibiliti Pakatan Rakyat.

Pemintaan dijangka melebihi pengeluaran - Sure 100% Best Seller.....

Dapatkan naskah anda di ;

Thinkers Library Sdn Bhd
No. 123 Jalan Jasa Tiga Taman Jasa Sungai Tua
Batu Caves, Selangor 68100
Malaysia
tel: +60 603-61897570
fax: +60 603-61878525
e-mail - thinkers_library@yahoo.com

Sila hubungi Brother Isa di - 0192205015

atau Haji Latif di - 0166856285


Nota : Buku ini dijangka keluar sebelum Hari Raya Aidilfitri, insya Allah.