Sabtu, Julai 09, 2011

Astro Awani melaporkan keadaan Anwar Ibrahim


Berita Tergempar.

Ketua Pembangkang Dato Seri Anwar Ibrahim kini berada di Hospital Pantai, Kuala Lumpur setelah mengundur diri dari mengikuti perarakan Bersih ke Stadium Merdeka.

Menurut Latheefa Koya, Dato Seri Anwar telah dihantar dengan Ambulans diiringi dua staf hospital dan President MMA petang tadi.

Dato Seri Anwar serta beberapa pemimpin Pakatan Rakyat dan Bersih yang berkumpul di Hotel Hilton Sentral untuk menyertai perarakan Bersih ke Stadium Merdeka telah bertembung dalam perjalnan ke Stadium Merdeka.

Kumpulan mereka ditahan dari meneruskan perjalanan dan disebabkan engkar, polis telah melepaskan satu tembakan gas pemedih mata dan rusuhan yang terjadi.

Dato Seri Anwar dipercayai cedera dari kejadian tersebut.

Keadaan Dato Seri Anwar tidak dapat lagi diketahui tetapi dari gambar yang diterima, Dato Seri Anwar memerlukan bantuan sedutan oksijen dan kelihatan lemah seolah-olah berhadapan dengan sakit nafas.


Ini visual beberapa minit sebelum posing untuk suratkhabar.



Sebelum ini, kami menerima visual imej Dato Seri Anwar bersama anaknya Nurul Izzah. Dia kelihatan berbaring atas stretcher dan boleh berbual-bual dengan anaknya Naib President PKR, Nurul Izzah sambil mengurut kepala yang kemungkinan sedang kesakitan.


Berita yang disiarkan pihak Keadilan menunjukkan Dato Seri Anwar diiringi pengawalnya dan sedang menggosok pipinya selepas kejadian berlaku. Yang ternyata sekali, pegawalnya, Fayad berlumuran darah seolah lepas satu pergelutan yang ganas.


Namun demikian, sebuah kenyataan Twitter dari Bersih memberitahu Dato Seri Anwar telah di tumbuk di muka oleh FRU.


Anihnya Twitter Dato Seri Anwar sendiri tidak menyebut langsung dirinya ditumbuk polis tetapi hanya menyebut keadaan pengawalnya Fayad.

Kalau dia ditumbuk polis, mesti diada-adakan kesan warna mata lebam dan keracuanan arsenik dari rambut yang gugur sehelai dua.

Walau bagaimana pun, ramai pihak yakin dan percaya Dato Seri Anwar akan muncul di mahkamah pada Julai 13hb dalam keadaan berpapah dan atas kerusi roda kesakitan membawa MC untuk memohon bicara bela diriya ditangguh.

Sekian, saya Nisa Kasnoon.
Berita tergempar Astro Awani.

41 ulasan:

dankuala.com berkata...

Saya jangka Anwar dan pengawal peribadinya berlaga. Kemudian ia jadi bahan untuk panaskan penyokong.

Apa pun saya percaya, luka sikit tidak akan mengahalang Anwar daripada menjawab soalan mengapa air maninya berada dalam dubur Saiful pada 13 Julai nanti..

Tanpa Nama berkata...

Mungkin memerlukan pembedahan di Amerika Syarikat atau Israel atas kecederaan yang dialaminya itu.

Jadi janganlah heran nanti dia terbang ke US untuk mendapat rawatan lanjut kerana kecederaannya itu.. Maka dapatlah dimengelak daripada perbicaraan pada 13 Julai ini. Nuar! Nuar!

kluangman berkata...

Bagilah dia peluang berlakon dan mengarah dramanya sendiri...

Dia rela masuk wad dari balik rumah mengadap muka Zizah yang tidak bernafsu...

PAPA GOMO berkata...

anwar kantoi....ha ha ha sial punya nuar dia nak main drama lagi. kali ni rakyat dah cerdik dah....tak lut pembohongan dia...ha ha ha

snor4057 berkata...

anak dia jijah pegang tangan dia pun dia stim, sial punya bapak, anak sendiri pun dia stim

j3bat berkata...

saja nak cari MC dari gi mahkamah, nampak sangat nak menipu

Tanpa Nama berkata...

raja drama: sengaja tumbuh muka sendiri, pastu siram darah ayam kat badan..konon2 sakit terus bawak spital takut kena tangkap...pukimak ko la anuar babi sial!!!

Tanpa Nama berkata...

lelaki dalam gambar itu mirip ketua pembankang tapi dia bukan ANUar Ibrahim...

Tanpa Nama berkata...

Boleh dapat DNA for free horrayy

SSA berkata...

kalau dulu orang percaya lah kot...........tapi dah banyak drama drama lama , siapa nak percaya lagi, yg bengap je percaya!
Syabah kepada PDRM yg bertindak dengan cekap!

Tanpa Nama berkata...

gambar poster tuk pru 13 dah ada...cayalah anwar, mu mmg hebat belakon...tahniah sekali lagi...

Tanpa Nama berkata...

Darah ke Sos tomato, ni lagi satu cobaaan baju koyak tapi tak de darah kat kepala ada darah.

HA HA HA, lakonan yang hebat untuk ahli pas yg bongok.

Tanpa Nama berkata...

dahlah nuar aka BABI,berhentilah berlakon,lakonan kamu dah terkantoi, 16 Julai nanti rakyat malaysia yang cintakan kedamaian menunggu keputusan mahkamah untuk merehatkan kamu di Bamboo River Resort. Kita mintak kerajaan ' by hook or by crook' bawa BABI ini walaupun dengan kerusi roda atau stretcher ke mahkamah. Dah cukup banyak duit rakyat dan masa mahkamah yang terbuang kerana membicarakan BABI seekor ni. Banyak kes mahkamah tertangguh. APA ISTIMEWA NYA ANU.....GERAH TUHAN INI SEHINGGA BERTAHUN-TAHUN MEMBICARAKANNYA. KALAU RAKYAT BIASA SEBULAN DUA BULAN DAH DIJATUHKAN HUKUMAN DAN DIMASUKKAN KE BILIK BESI.ADILKAH MACAM INI.

Abdul Rahman berkata...

Eh ! Sama dgn orang dlm video sex ! kantoi !

Abdul Rahman berkata...

Eh! Sama dgn orang dlm video sex !

Tanpa Nama berkata...

SEKALUNG TAHNIAH DARI SELURUH WARGA MALAYSIA YANG CINTAKAN KEDAMAIAN KEPADA PDRM YANG BERJAYA MENANGANI PERHIMPUNAN BERSIH. SYABAS DIUCAPKAN. TANGKAP KEPALA-KEPALA DEMONSTRASI INI DAN DAKWA MEREKA DENGAN UNDANG-UNDANG YANG SEDIA ADA. MEREKA INI SUDAH ENGKAR DAN MENDERHAKA KEPADA DYMM SERI PADUKA BAGINDA YANG DIPERTUAN AGONG.

DLSL` berkata...

MC 3 minggu!

Tanpa Nama berkata...

Hantar ajer China Doll tu sekali lagi kat dia..

Dr. RBAONG berkata...

99.99% macam Anwar Ibrahim.......kene tengok perut dan XXXX baru boleh confirm yg tu Anwar Ibrahim.

njah50 berkata...

Inilah peluang sekali lagi untuk menangguhkan perbicaraan. Yalah orang dah tua terlanggar sikit pun jatuh.

Tanpa Nama berkata...

Salmkum,
Padan muka hang nuar brahim,kena penumbuk.Harap2 bisu n kemek tulang pipi.Nuar ni dok harap2 sesuatu lebih hebat kejadian timpa ke atas diri nyer.

wawa

Tanpa Nama berkata...

semuga Allah baringkan dia selama-selamanya. Berikanlah kami petunjuk MU ya Allah

Tanpa Nama berkata...

Aku rasa polis yg telah berpakat dgn BN telah mengambil keputusan untuk membunuh DSAI pada ketika itu.

Itu yang nyata....

Tanpa Nama berkata...

This amoifucker nuar is a master of disguise. Tengok muka macam nak kaput je, tapi cuba jolokan amoi cinadoll ....... Sure dia boleh tanya C I F U T?

Jangan nak tipu lagi lah, orang kampong semua dah tahu!.

Tanpa Nama berkata...

Esok lusa anuar fly g jerman buat pembedahan disana. Belived it or not? BELIVED IT!!!!

Tanpa Nama berkata...

akai nak lari dari mahkamah la tu....

Tanpa Nama berkata...

muka dia dah macam kote tenok yang dalam video cina doll

Tanpa Nama berkata...

mintak2 la padam cepat aman malaysia ni..

Tanpa Nama berkata...

Anugerah pelakon popular tahun ini

Tanpa Nama berkata...

si panjab x pakai turban pegi mana ek....[roy]

Tanpa Nama berkata...

Satu lagi versi

1- Berikut ialah cerita A. Xavier Jayakumar. Semasa beliau, Anwar dan perusuh-perusuh berada di Station Keretapi apabila pihak polis menembak gas pemedih mata.

2- Kata Jayakumar lagi;

“Keadaan menjadi panik. Anwar jatuh dan kepala beliau terhantok di atas lantai konkrit”

“Ramai yang memijak kaki beliau. Beliau mengalami bengkak dikepala dan cedera ringan di kaki kiri”

“Anwar menjadi trauma kerana kejatuhan dan juga kerana gas”

3- Jayakumar berkata Anwar berkeadaan “OK” walaupun doktor menasihatkan beliau bermalam.

4- Ini adalah apa yang diceritakan kepada AFP dan dimuatkan didalam blog Anwar sendiri.

Dari blog HHalem

Tanpa Nama berkata...

Dah mahkamah kangaroo, si tuduh kena jadi road runner lah.

Abidin Rahim berkata...

..memang dia ni lah punca segala angkara.....tangkaaaaaap

Aku Ada Nama berkata...

Masuk mahkamah nanti hakim tanya itu awak ke dalam video seks tu? Oh tidak. Bukan saya Tuan Magistrate, pelakun menyerupai saya. Muka sama perut lain.
Hakim tanya lagi jadi yang dalam hospital tu bukan awaklah selepas kena tumbuk dgn polis? Oh kalau kena tumbuk tu saya lah, memang saya, habis saya kena tumbuk dan kena gas, kalau bab police brutality aje saya lah tu Tuan Magistrate *wink wink*.

nzain

Tanpa Nama berkata...

Terkilan aku, ingatkan dah Padam tapi masih bernafas. Bila la nak mampus

Tanpa Nama berkata...

Cukup2 la tue bt drama..nnti betul2 padam, x sempat nak bertaubat.. hahahahahahahahahhahahahahhahahaha!!!!
eh2 asl mamat tua kerepot tu sebijik noh rupa dengan video sex kt hotel tu??? huahua

Tanpa Nama berkata...

org kt ospital tu mcm anwar..tp bukan sbb anwar xde perut..org kt ospital tu ade perut..

Tanpa Nama berkata...

kita memang dah tau itu lakonan, tapi mau ke CNN sama Al Jazeera percaya?

Geng pemberita ni lagi suka kalau anwar betul2 kena pukul.
Mereka sengaja letak gambar anwar tengah nazak, nak kasi effect dramatic.

keji punya pemberita.

Tanpa Nama berkata...

kita memang dah tau itu lakonan, tapi mau ke CNN sama Al Jazeera percaya?

Geng pemberita ni lagi suka kalau anwar betul2 kena pukul.
Mereka sengaja letak gambar anwar tengah nazak, nak kasi effect dramatic.

keji punya pemberita.

FRONTSIDE berkata...

nisa kasnoon tu gambar lama. nanti diorg saman kan pakai nama diorg ente yg susah. MCMC kawan baik diorg, walaupun ASTRO naik harga

Tanpa Nama berkata...

Dah buat fitnah pastue nak gune nama allah tak malu ke?