Ahad, April 25, 2010

Pesanan P Ramlee pada pengundi


Kalau memilih calun, ala tuan, pilih betul-betul
Kalau tersalah pilih, ala tuan, kena kaki botol

Undilah calun BN P Kamalanathan
Calun bersih, Calun bekerja

57 ulasan:

anak cucu datok mandaliar berkata...

betul apa yg p ramlee pesan tu...zaid bukan nyas kaki botol,dia dah taubat dan dah insaf akan kesilapan nya yg lalu,dan sekarang dia dah berubah.....akan tewtapi klu si kamal tu siapa yg berani jamin yg dia bukan kaki botol.....klu jenis2 sana mari punya....silap2 bukan kata botol....todi,samsu,arak,semua juga dia kasi hantam juga......kjahkahkah......undi le si kamal bererti kamu dah buat satu kesilapan.....kahkahkah....PILIH LE ZAID.....PANGKAH PKR.....

mankeldai berkata...

jangan tambah dosa kering tuan husin!

anak ghaje benua keling berkata...

usin ni pun kaki tonggang langgang juga agak nya.....sebab tu dia pun suka org pilih geng todi club juga tu....usin todi poraaaaaaaah

azeez rahim mabok todi berkata...

Salam tuan husin, aku sokong sangat tuan husin dan juga cucu datok mandaliar jangan bagi undi kaki botol, maknanya di sini kita kena undi zaid ibrahim (dia dah bertaubat, dah tak minum) yang masih kaki botol dan tak akan berenti minum punya adalah kamalanathan pasal dia ada cakap "saya masih masih minum sikit-sikit juga".....wakakakaka....selamat mengundi buat pengundi berdaftar di hulu selangor.

Hang Sebat berkata...

mankeldai berkata...
jangan tambah dosa kering tuan husin!

mankeldai, salah ke abg husin suruh pengundi mengundi cslon bersih dan calon bekerja bukannya kaki botol?

Abu Faiq berkata...

Salam,

1 Pasanan [sekaligus AJARAN & AMARAN] Allah tentang kepemimpinan & pemimpin:

"Wahai orang-orang yag beriman! Janganlah kamu mengambil [mengangkat] orang yang bukan drp kalangan kamu [spt Yahudi, Nasrani, Munafiq, Kafir] menjadi aulia' [teman kepercayaan / pemimpin]. Mereka tidak akan berhenti-henti berusaha mendatangkan kesusahan kepada kamu. Mereka suka akan apa yang menyusahkan kamu. Telah pun nyata [tanda / bukti] kebencian mereka pada pertuturan mulut mereka, sedangkan apa yang tersembunyi di dalam hati mereka lebih besar lagi [kebencian & permusuhannya terhadap kamu]. Sesungguhnya Kami telah jelsakan kpd kamu ayat2 [Kami] jika KAMU MAMAHAMINYA [mahu MEMIKIRKANNYA]" [Surah Ali lmran, ayat 118].

2 Alangkah malangnya kalau pesanan P. Ramlee LEBIH UTAMA drp pesanan, ajaran & amaran drp Zat Yang Maha Pencipta & Maha Mematikan kita, hanya kerana hendakkan kekuasaan dunia yg sementara ini, sekalipun dikongsi dgn kaum kuffar [spt yg diamalkan sama ada oleh UMNO, PKR atau bahkan PAS] yg semuanya berjalan
BUKAN di atas asas lslam.

Tanpa Nama berkata...

Kalau Zaid menang malam ini dia akan kata

CHEERS!CHEERS!CHEERS!
YAM SENG! YAM SENG! YAM SENG!!

Kalau Kamalanathan menang dia akan berkata macam penyanyi Alycats

TERIMA KASeeeeeeeeeeeeeH !!!

TERIMA KASeeeeeeeeeeeeeH !!!!

TERIMA KASeeeeeeeeeeeeeH !!!!

TERIMA KASeeeeeeeeeeeeeH !!!!

Tanpa Nama berkata...

Abu Faiq,

Orang Munafik lebeh merbahaya dari orang kafir kerana orang munafik lebeh rapat dengan orang beriman. Orang munafik seperti iblis dan syaitan bertopengkan manusia.

Berkawan atau bersubahat dengan orang munafik akan bawa kita ke neraka jahanam.

Kita tak sedar yang iblis dan syaitan membesik ditelinga kita oleh orang munafik disekeliling kita. Ya, orang munafik boleh ke Masjid, boleh dengar ceramah, boleh baca quran, boleh bertahlil tapi sambil menyelam minum air. Dia boleh mengheret orang beriman jadi seperti dia.

PAS APCO- ZAID TODI MABOK berkata...

ZAID pemabuk & munafik IFC.

mabok=todi=judi semua kerja iblis & syaitan..Nik ajis mmg suka bersahabat dgn syaitan & mengeluarkan fatwa pelik2.

Nabi Ingatkan
munafik lagi jahat & bahaya dari Kuffar..

Tanpa Nama berkata...

Zaid dah bertaubat!

Ha,ha,ha!!

A leopard will never change its spots.

Apatah lagi apabila perutnya sentiasa kenyang!!!

Fikir fikirkan lah!!

Orang yang hidupnya senang lenang susah nak berubah melainkan dia ditimpa bala', barulah dia sedar. Itu pun mungkin pura pura je!!!

Tanpa Nama berkata...

Sin, kau enjoy cakap-cakap kosong dan bergurau dalam keadaan serius.....main-main kau orang ye?
Melayu..melayu

Tanpa Nama berkata...

Betul! Betul! Betul!! kata PAS APCO- ZAID TODI MABOK


Jangan sokong orang munafik supaya kita tidak diheret bersamanya jadi munafik !!!

Allah suruh kita gunakan akal kita sebaik-baiknya dan fikirkanlah sebaik-baiknya.

Jangang jadi orang Melayu bodoh, baghal, bangang, tolol, kelabu asap, otak tak centre, dengan memilih ikut nafsu dan terlalu taksub akhirnya MELOPONG DAN TERLOPONG !!!

Tanpa Nama berkata...

Pesanan Allah kepada orang beriman:

JANGAN RAPAT DAN BERSUBAHAT DENGAN ORANG MUNAFIQ!!

BERDOSA!Kita tidak akan kesyurga!!

Orang munafiq adalah iblis dan setan manyerupai manusia cuba memperdayakan orang beriman.

Tanpa Nama berkata...

Stock market will go up higher if BN wins the by-election.

So make money and buy few lots to earn some money.

Foreign Direct Investment especially the Americans will come in drove!!!

James Bond

bRAVEhEART berkata...

Kahkahkah! Pangkahlah kaki botol? Dah Taubat? Kaki kuda dah taubat juga ke? Kaki Judi? Kahkahkah! Pas lupa mereka telah menyokong LGE dipulau pinang dan menyokong DAP di Perak dulu? Heheh Haram jadah punya Pas.

Tanpa Nama berkata...

Kah Kah Kah Kah

Salam Taukey UNTA !

Ana pon cabar ente tutup ini blog kalau ZICO menang lah

Kon*k Unta Kecik tau!

Kah Kah Kah Kah

Perbanyak sembahyang Hussein, sibok berkempen orang lain, ahli keluarga hang terlondeh Kain

Kah Kah Kah Kah

Tanpa Nama berkata...

kaki botol dan kaki baling botol
ha ha ha

geng cmk

Zaid Ibrahim Kot berkata...

Hahahahaha. Menang kalah itu adat. Yang penting malam ni boleh yam seng sebab tak ada kempen dah. Apa orang nak kata, kata lah!

Tanpa Nama berkata...

Zaid Ibrahim toobat selepas minum air liur wali seliper. Kalau Zaid nak menang dgn majoriti besar, pi curi sliper N.ajis buat tangkal gantung kat leher. Islam nie ingat mak bapak hangpa yang punya ka. Klu nak nasihat org, nasihatkan wali seliper tu dulu, Allah tak reda selama 50 tahun untuk PAS menang, sebab dlm kalah pun habis ayat Al-Quran dijual murah-murah.

Anuwar Ibrahim = N.Ajis adalah syaitan yang merosakkan umat islam

antiwaliseliper

aku cucu mamak kutty yg ori punya berkata...

klu kamal menang nanti dia akan kendhuri gudumbuk masak kari dan masa makan nanti akan bersulamkan air susu ice perisa todi......kahkahkah yg jadi tukang baca doanya si usin lempoyang le....si braveheart jadi pecacai pi tangkap gudumbuk dlm hutan pahang di kuala tembeling.....kahkahkah ...berminyak muncung2 org umno yg datang kenduri krn meraikan kemenangan kamal tu.....mesti sedap punya gudumbuk kari tu....siap masak pakai garam massalla lagi....kahkahkah.....makan sambil minum susu ice berperisa todi tu.....memang ngam le tu.....pecacai2 akan amalan tuan dia le....todi minum...gudumbuk kari kasi makan.....kahkahkah.......

Tanpa Nama berkata...

mana puak mic...sial betui pakat tuang pegi minum todi. mana pegi pemuda, wanita mic...yang penat org melayu gak. ceh haram jadah

penyokong PKR berkata...

cmk @ asri

hati kamu telah rosak. bertaubatlah

anak ghaje benua keling berkata...

kahkahkah...............umno buat nak menangkan keling mic....klu menang\ boleh le minum todi free.............kahkahkah..............mabok todi le ye............awas kepada pengguna jalanraya sekitar hulu selangor......mlm nanti jln disekitar hulu selangor agak berbahaya....krn ramai akan ada pemandu2 yg mabok todi.....berhati ye....peringatan dari usin lempangkang...kahkahkah.....

penyokong PKR berkata...

cmk @ asri

hati kamu telah rosak. bertaubatlah

Abu Faiq berkata...

Salam semua,

Sdra Tanpa Nama 10:32,

1 Mari semak sekejap ayat 118, Surah Ali Imran (3), maksudnya,
"Wahai orang2 yg beriman! Janganlah kamu mengambil orang yang bukan drp kalangan kamu [spt Yahudi, Nasrani [kedua2-nya kaum KAFIR], MUNAFIK, menjadi teman karib [kepercayaan]. Mereka tidak akan berhenti-henti berusaha mendatangkan kesusahan kepada kamu ....."

2 Tetapi, apa WAHANA / JALAN dan LORONG yng telah menghantarkan orang yg sebegitu [munafik dan kafir] berada di atas podium politik, dgn umat Muslim yg mengelilingi mereka mesti membuat pilihan: salah seorang mesti dijadikan ketua di kalangan umat Muslim? Walhal Allah mereka melarangnya [mengHARAMkannya?] kita mengangkat mana-mana satu drp keedua-duanya.

Boleh sdra tebak jawapannya...?

Wallahu a'lam.

Tanpa Nama berkata...

P.Ramlee pesan lagi ..JALAN LURUS JANGAN BELOK-BELOK...tapi kalau dah kena wiski mcmmana nak jalan lurus. Bedekah kah kah. Mamak dgn keling serupakan,datang dari satu negeri. Dua2 suka todi. Kah kah kahak.

Taubat pilihanraya! Kah kah kah.Zaid tak dosa. Yg berdosan botol dan kuda! Kih kih kih.PKR kalau kalah ada yg lari kt kedutaan Turki lagi.Kah kah kah. Gudumbuk kalau darurat boleh makan tapi jubor mana boleh dimakan. Pencacai PKE je yg makan jubor dgn taik-taik sekali. Eeeeeee geliii.

Tanpa Nama berkata...

Abu Faiq 5.19,

Sekarang hujah kita dah jadi akademik. PRK pun dah berakhir.

Walaupun begitu sepatutnya PAS letakkan calonnya. Mengapa depa terima calon PKR yang kewibawaannya dipersoalkan tentang penghayatannya mengenai amalannya.

Orang Munafiq lebeh bahaya dari orang Mushrik sebab orang Mushrik kita tahu kekafirannya dengan jelas dan kita boleh pertahankan diri. Tapi yang munafiq ini kita tidak tahu ketulinan keimanannya dah boleh meresap mempengaruhi keimanan kita tanpa disedari terikut sama jadi munafiq.

Itu bezanya.

penyokong PKR berkata...

cmk

kamu di jemput untuk hadir ke pusat gerakan PKR Hulu Selangor bagi memungut botol botol kosong yang banyak di tinggalkan.

Jangan ponteng tau.

Tanpa Nama berkata...

BN menang teruk....

Alhamdullilah.

cedikcenun berkata...

LIVE REPORTS @ HULU SELANGOR @ 8:29PM BN-24,669 PKR-22,986 MAJORITY-1,683

cedikcenun berkata...

LIVE REPORT @ HULU SELANGOR @ 8:53PM BN-21,617 PKR-20,582 MAJORITY-1035

Tanpa Nama berkata...

cmk

BN menang laaaaa. ngape kau tak menyalak.

cedikcenun berkata...

KEPUTUSAN RASMI DI HULU SELANGOR @ 9:20PM BN(P.KAMALANATHAN)-24,997 PKR(ZAID IBRAHIM)-23,272 MAJORITI-1,725 UNDI ROSAK-731

tamingsari berkata...

BOTOL DAH PECAH,KUDA PATAH KAKI.
PENCACAI2 pkr DAN pas BOLEH SALAHKAN UMNO KALI INI. UMNO PUNYA KONSPIRASI
YG ZAID PKR MENONGGENG KUYUP.

YESSSSSSSS!

cedikcenun berkata...

SALAM 1MALAYSIA. UNDI MELAYU KEMBALI KEPADA BN TERUTAMANYA DI KAWASAN FELDA, UNDI CINA TERTUMPU KEPADA PKR TURUTAMANYA DI KAWASAN BANDAR, UNDI INDIA KEMBALI SEMULA KEPADA BN.

cedikcenun berkata...

SALAM 1MALAYSIA, SISTEM PENTADBIRAN 1MALAYSIA KEMBALI DITERIMA MAJORITI TERUTAMANYA BANGSA MELAYU AKARUMBI, THANKS DATIN SRI DAN DATO SRI DAN SELURUH JENTERA BN, BILA NAK MAI BALING? JUMPA KAMI LAR BUKANNYA JUMPA KAWAN KJ. (PEMUDA AKARUMBI-BUKANNYA KHAIRUL & THE GANGS) BAWAH LAGI-DEKAT LATA BAYU.

Tanpa Nama berkata...

bila nak benamkan eli wong dalam
sg bernam. boleh la dia mandi wajib sekali.

cedikcenun berkata...

"PEMUDA AKARUMBI PRO-MUKHRIZ" "KHAIRUL & THE GANGS-PRO KJ"

Abu Faiq berkata...

Salam,

Sdra Tanpa Nama 6:51PM,

1 Selama amalan yg ada tidak bertukar, pilihan raya [sama ada umum atau kecil], perbincangan dan pestanya tidak akan habis. Selesai di Hulu Selangor, tak lama lagi akan di zon lain. Dan seterusnya..

2 Antara kafir & munafik untuk memimpin umat Muslim; di mana ada bezanya. Kedua-duanya tetap Allah haramkan ke atas umat Muslim memilih mana-mana satu menjadi pemimpin bagi umat Muslim. Lalu, Anda cadangkan PAS meletakkan calon. Apa meritnya? Bukankah ia drp parti yg juga menerima parti berbasis kaum kafir menjadi sabahat dlm perkongsian kuasa? Dan itu juga keharaman, larangan Allah! [Bersandarkan maksud ayat 118, Surah Ali lmran itu].

3 Kalau Allah sendiri telah tetapkan keharaman itu, lalu bagaimana sosok-sosok tersebut [yg munafik, yg kafir & calon drp parti yg bersekongkol dgn parti kaum kafir] itu masih dapat masuk gelanggang; dan umat Muslim tetap digesa / diseru memilih satu di antara mereka? Bukankah akhirnya yg terhasil hanya keharaman yg melarah, yg melibatkan ribuan, bahkam jutaan umat Muslim?

4 Sayangnya, itulah yg sentiasa diusahakan & dijalankan dan diabsahkan oleh undang2 negara.

5 Dari pandangan seorang Muslim yg serius tentang akidahnya, apa yg jadi pertimbangannya utk dihindari agar telepas drp dosa keharaman itu? Calonnya? Partinya? Sistemnya? Kaedahnya?

Wallahu a'lam.

Tanpa Nama berkata...

BN "MERAIH" semula keyakinan rakyat

Tanpa Nama berkata...

Abu Faiq 10.03 pm,

Jadi apa cadangan sdra dalam kontek negara yang berbilang kaum, berbilang budaya dan berbilang agama apabila hendak memilih calon yang sesuai untuk berkhidmat untuk rakyat berbilang kaum.

Ada cadangan yang munasah?

Tanpa Nama berkata...

Tahniah H L. Teruskan perjuangan untuk mencari kebenaran supaya minda dan hati orang Melayu tidak menjadi "buta, pekak dan bisu"!! Supaya orang Melayu akalnya cerdik dan bijak. Supaya orang Melayu tidak jadi taksub dengan pemimpin yang dajjal!!

Kepada orang UMNO kejayaan ini sangat berhaga untuk terus berjuang untuk memperbetulkan keadaan yang telah diputar belitkan oleh si putar alam dan kaki temberang yang telah menghuru-harakan orang Melayu sehingga berpecah belah.

Pemimpin UMNO yang dah tak guna lagi mesti dikenal pasti dan dilanyak ke longkang.

Kepada orang Cina dan India kita tahu apa yang ada dalam hati mereka.Terpulang kepada mereka sama ada mereka terus nak menjadi pembangkang atau bersama UMNO/BN.

UMNO tidak akan hilang di dunia. UMNO akan terus kekal dulu, kini dan selamanya .........!!

Tanpa Nama berkata...

Abu Faiq

Aku rasalah se elok-eloknya kau blah dari Malaysia, negara ni berbilang kaum dan agama, sejak 50 tahun lebih berbilang kaum dan agama berkongsi kuasa dengan aman dan damai, hanya sejak anak haram jadah peliwat negara dan wali selipar berkerjasama dengan cina komunis yang chauvanis telah menghuru-harakan negara untuk mencapai cita-cita politik sempit mereka. Jadi kalau kau tak boleh terima perkongsian kuasa yang telah termeterai sekian lama, aku rasa kau belah aje la kemana kau suka. Janganlah nak berdakwah dengan ayat-ayat Quran...podaaaaah!!!

aku cucu mamak kutty yg ori punya berkata...

kahkahkah....keling menang....keling menang....keling menang....aku cucu mamak kutty tumpang gumbira...kerana keling V melayu......melayu kalah.....melayu kalah ....melayu kalah......melayu menang sorak.....tapi kampong melayu dah banyak tergadai....org melayu dah jadi lebai malang tapi kampong tergadai....kahkahkah......1malaysia dah berjaya......maka dgn itu puteri2 umno pun sepatutnya kalu nak berlaki...jgn le hanya berkahwin dgn pemuda umno....tapi yg paling terbaik demi umntuk menjayakan wawasan 1malysia....maka puteri2 umno sepatutnya berlakikan pemuda2 tamil dari kalangan pemuda mic....dan pemuda2 umno sebaik2nya berkahwin pulak dgn wanita2 achi2 dari mic.....baru le di katakan ONE MALAYSIA.....kahkahkah.....aku nak gelak ni.....kahterkekahkahkahkah.....klu mcm tu nanti kat batu caves bertambah le pengunjung nya....syabas kamal woi....kamal kamu sekarang dah jadi YB kamal.....kamu dah boleh mohon untuk jadi ahli umno pulak sekarang....kahkahkah....woi usin lempoyang kau taknak ke kawinkan anak gadis kau dgn pemuda2 mic tu....dia org tu hansome2 juga....hidung masing2 mancung tau....kahkahkah.....kat rumah kau nanti kena le tambah lampu lagi biar terang sikit...klu tidak kau tak nampak menantu kau pulak nanti....kahkahkah....tahniah akucmk ucapkan atas kejayaan 1 MALAYSIA.....KAH KAHKAH....KAHKAHKAH....KAHKAHKAH.....AKU TUMPANG GUMBIRA...SBB TU AKU KJETAWA....WAKAKAKAKAKAKIKIKIKIKIKIKOKOKOKOKOH

Al Juhari berkata...

Dah lupa ke AMANAT HADI AWANG?

Sekarang siapa berkawan dengan siapa? DAP tu orang Islam ke?

Apa pulak hukumnya mengundi orang DAP? DAP tu sah terang dan nyata anti orang Melayu, orang Islam.

Lupakah apa kata Karpal Singh pengerusi DAP. Langkah mayat saya PAS nak tubuh negara Islam.

Tanpa Nama berkata...

kepada sesiapa yang kecewa kalah, boleh pergi join minum di Buluh Inn.

CMK pun boleh datang sekali untuk pungut botol kosong.

pandikar mustar pinang dua batang berkata...

hei mambang jibmah...hei mambang dinsembab...hei mambang ayoyosami....hei mambang kamala.....mampos2 le kau wahai si mambang...pergi mampos le kau wahai si mambang....pkr kalah pun takpe....itu hanya satu COBAANNNNNNN

ANTI SEKULAR berkata...

WAHAI SAUDARA ABU FAIQ....ni aku beritahu kau...kau klu nak berhujah dgfn pecacai2 umno ni kan.....sebolehnya kau jgn gunakan hujah dari quran dan hadith.....sebab golongan2 pecacai2 umno memang dah lama tolak quran dan hadith ni.....seperti sejarah saidina umar al khattb pernah berkata....bahawa aku lebih suka berhujah dgn seribu org alim....daripada aku berhujah dgn seorang jahil....takut2 di sebabkan aku org jahil itu jadi murtad....demikian le kata2 saidina umar alkhattab r.a.....sebab tu aku malas nak berhujah dgn dia org ni guna hujah quran hadith.....dia org ni dah lama dah tolak islam....dia org tak minat kat islam....dia org ni berfahaman sekular seperti mustapha kamal attaturk....bapak turki yg sekular....dgn dia org ni kau tak payah hujah2...sebab dia org ni manusia jenis bodoh dan banggang.....dgn dia org ni klu nak komen kita pakai maki hamun aje....dgn dia org pecacai2 ni klu kau cakap baik2 pun dia org ni takkan terima punya...sebab pecacai nibebal dan banggang.....kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

cmk anjing gila dah jadi gila babi da

frust menonggeng le tu. baik baik nanti ada orang sontot dari belakang

anak cucu datok mandaliar berkata...

kalah tetap dah kalah....tapi mcm si usin lempoyang ni....dia ajak aku berhujah....tapi dia ni penakut le....klu dgn aku pun kau takut nak berdebat...dgn dsai lagi le kau tko.....kahkahkah....ye tak ye juga le....aku pun hampir2 lupa le pulak.....usin lempoyang ni jenis banggang punya pecacai....mana le dia ada hujah nak berdebat....dia ni layah basuh taik unta aje....jgn marah ye sin...nanti ana jual sama ente....tu le ente klu nak mintak nasihat jgn mintak dgn hj misai kontot tu hj 25%.....KAHKAHKAH.....

Tanpa Nama berkata...

semalam zaid mimpi kamal angkat sumpah jadi mp kat parlimen.

Tanpa Nama berkata...

Kenapalah banyak Melayu bodoh sombong cakap merapu-rapu macam orang tak siuman mengaku dirinya Islam!!

Nak salahkan P Ramlee tak boleh pasal dia dah buat lagu Rukun Islam untuk kita orang Melayu!!!

aku cucu mamak kutty yg ori punya berkata...

kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah.......tahniah 1malaysia......tahniah umno....tahniah perkasa....tahniah peneroka2 felda....tahniah melayu2 hulu selangor.....bn dah menang.....tahniah kepada penduduk2 hulu selangor krn sekarang dah berYBkan semula ayoyo tambi.....mana le tahu nanti ada kilang todi yg akan di usahakan secara besar2an di daerah hulu selangor.,...ramai le anak melayu umno yg jadi penganggur boleh dapat keje di kilang todi yg kemungkinan akan di buka di sana.....maju le hulu selangor nanti ye....kahkahkahkahkahkehkehkehkehkehkehkehkehkihkihkihkihkihgkihkihkihkihkihkohjkohkohkohkohkohkohkoh....wakakakakakakakahkahkah

Tanpa Nama berkata...

Hehe

PKR dapat kaki botol hilang doktor otak

aisehman macam mana pilih calun??

Tanpa Nama berkata...

silap hari bulan kamal minum todi semalam, menriyahkan suasana menang tu.

la, tak kan tak kut.

Tanpa Nama berkata...

acmkyop, macam dah pernah makan gudumbuk nampaknya....ha...ha...ha...

Tanpa Nama berkata...

apa kena dengan si mamak kutty ni, buang tabiat apa ke? menyalak tak habis2.