Khamis, April 01, 2010

Samy Velu bertemu Dato Najib


Berhari-hari Dato Seri Samy Velu cuba mendapatkan masa untuk bertemu PM tapi masih belum diberi tarikh. Akhirnya Dato Seri Najib bersetuju untuk bercakap sebentar di holding room dalam sebuah majlis di Hilton Kuala Lumpur.

Najib: Ya, Dato Samy. Apa hal yang penting sangat untuk berjumpa saya?

Samy: Saya mahu berjumpa untuk menyerahkan senarai calun MIC untuk pilihanraya kecil Hulu Selangor.

Najib: Terima kasih ... (sambil membuka sampul untuk membaca isi kandungnya segera) ... Kenapa satu saja dalam senarai? Sepatutnya ada tiga nama calun.

Samy: Itu yang saya perlu bertemu sendiri memberitahu bahawa MIC telah membuat keputusan sebulat suara untuk mencadangkan hanya nama Dato G Palanievel. Sebagai Mantan Wakil Rakyat di situ, kami pasti dia boleh menang balik Hulu Selangor.

Najib: Dia sudah jadi wakil rakyat selama tiga penggal dari 1990 tapi kalah pada percubaan keempat pada 2008. Bolehkah dia menang balik?

Samy: Boleh ...

Najib: Kalau boleh menang, seluruh negara akan senang hati.

Samy: Ya Dato Seri.

Najib: Macam mana kalau kalah?

Samy: Ohhh ... takpa Dato Seri. Kalau kalah, saya sorang hati banyak senang ...

28 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Dato Samy senaraikan nama 3 calon kpd Dato Najib..senarainya adalah :

A. Dato G Palanievel
B. Dato G Palanievel
c. Dato G Palanievel

hahahaha..
-budakjin-

Tanpa Nama berkata...

ini rang tarakk sedarrr diri punyaaa...

Rafie berkata...

susah jugak sin kalau camni "dlm politik ada politik tu yg agaknya salah satu sebab bn nyaris tersungkur.

Mokhtar berkata...

kakakaka drama ni mmg terbaek.... kekekeke macam celake

Kong Kolikong berkata...

Sin,
Hakikatnya orang India pun dah benci pada MIC disebabkan oleh Samy Velu. Sebab itu parti orang India berpecah kepada PPP,IPF,Makkal Sakhti dan parti ntah apa apa lagi. Jadi kalau calun BN dari MIC, gerenti undi orang India berpecah, undi Melayu kalau PKR bubuh calon Melayu gerenti orang pilih calon Melayu,undi Cina pulak mereka tak kisah janji dapat habuan . Sekolah Cina ke, tanah kerajaan ke, itu je. Janji dapat habuan.

cucu mamak kutty ori punya tau berkata...

APA YG NAJIB SUSAH2 SANGAT NAK LETAK CALON....LETAK AJE SI USIN LEMP[OYANG LAHANAT NI JADI CALON....TENTU ORG HULU SELANGOR SUKA DAPAT UNTA PERCUMA SORANG SEKOR....KAH KAH KAH.....usin lempoyang ni sekolah entah stendet berapa agat ye.....klu setakat sekolah stendet 6.....kah kah kah....pecacai pecacai...pecacai....kah kah kah

Liza berkata...

apa kata kalau calonkan big mama... mesti straight father agree, ketua kempen serah kepada ucin lempoyak, tukang sorak serah kat berih-hat sebab mulut dio besar (katanya dia suka kulum...kulum apa dak tahu)... tukang ajk makanan serah kat perpukeri sebab badan dia mcm gajah... tukang kempen malam kat gomo sebab dia hitam melengit... tukang kilik puteri kat kick teh F**Kla, sebab dia suka berseluar pendek... bulu betis lebat(puteri mesti syokkkk!)... tukang senyum serah kat aku, senyum sebab tengok "monyet2 terkinja2 pakai baju pink & biru pekat "...

Oleh Ajey Suggeh. berkata...

Ya Usin Lempoyang..aku ucap tahniah kat skrip tu..bagus..leh aku ambil buat video klip/you tube. Usin kalau org kata" setakat sekolah stendet 6".. sekurang kurang nya sekolah jugak..kalau ada PHD pun hati kaudu tak guna dunia akhirat...baik minum air lengkuas ajer. Aku cadang Samy tu antar nama sundri lagi baik...hi hi hi..

kluangman berkata...

Dalam MIC hanya tinggal dua orang sahaja yang berkuburlihan, kalau tak Value, mesti Palani evil.

Samy sudah banyak kali tunjuk ayam (I'm) kambing (coming) beg (back).

Tanpa Nama berkata...

Usin,
MIC bertanding PKR letak calon Melang Hulu ayu, BN berkubur.Aku orang Hulu Selangor, aku tahu sentimen pemiih Melayu sekarang.Kawan-kawan orang India berbagi dua. Orang Cina juga bukan 100 persen sokong BN. Ramai aAhli UMNO kampong aku janji tak akan sokong Palanivel, dulu janji sampai sekrang tidak tunai. Sejak PU lepas PKR makin kuat di Hulu Selangor ekoran injin jet hilang, kapal selam tak boleh selam dan rahsia pertahanan dijual. Saya harap BN letak calon MIN la, harapan cerah untuk menang. Buat apa bertanding jika tahu kalah? kita nak win able candidate bukan calon kitar semula. Usin tolong sampai hasrat kami kat kawan kau Datuk Najib.

Pemilih Hulu Selangor

Tanpa Nama berkata...

1.Yang tukang dok bagi nama pun!sapa pun tak mau la!
2.TAPI!respect juga kat puak india ni!pandai jugak berpolitik!dalam pkr!ada wakil!dalam dap!ada wakil!mic!pun nak jadi wakil!
3.Yang kurang cerdik sikit sapa!puak melayu yang dok pangkah puak kapiaq!terutama dikawasan melayu dan islam!
4.Bila nak cerdik ntahhhhh!!

Tanpa Nama berkata...

Ambil calon mamak baru beres...

Rascal

Aku berkata...

jangan ambil calun yang rascal.

suka ambik rasuah. suka main bontot. kerakusan kuasa. kawan dengan yahudi.

calunkan aku.

Tanpa Nama berkata...

Cerita si koliang
-----------------

harapkan kat koliang enjin jet dikelepek


sayangkan kat koliang sipudeksothinandek panggil melayu
busuk hati

sayang kat koliang mereka jerit kat england melayu aniaya mereka
apa yang samy tak kelepek -manakan kaum mic bolih bina unibersiti berbilion ringgit

kalau tak main adjah kontrak kat kojo rayo dulu?

koliang jumpa queen
-------------------
akhirkata ada koliang pi jumpa queen -menghasut dia yang kaum
koliang dianiaya melayu

cukuplah koliang no more sandiwara
hanya melayu bongok aje nak kan mereka

mat ngantok & nantu keri'apco'jamban [kelepek nasional
--------------------------------------
era bodohwi dan nantu kera'apco'jamban dah habiak

Fahami spirit demokrasi [ 1 koliang 1 kursi
-------------------------------------------

koliang ikutlah democracy
penduduk 4 peratus, kursi 4 peratus

zaman malayu bodoh dan mat ngantuk gomen anak nantu kaki kelepek nasional dah over

cukup lah melayu/sodar sikit. gunakan otak -sayangi bangsa anda. ahli pas ore islam.

si koliang hindu kapiak harbi. kalau tak pahe belajo dengan ustad.
bacalah the sun [ bukan sun yang diterbit olih si chingkie vingkie teh tu]

baca http:// thesun.co.uk untuk buka mata buka minda
lihat tong susu pompuan omputih supaya bolih buk minda

khong khek khuat

Tanpa Nama berkata...

Tuan Husin

ada anjing gila terlepas lagi....

Tanpa Nama berkata...

Apa pasal dia tak calon diri dia senderi....kan senang cerita.

Tanpa Nama berkata...

Sin,
bagi la peluang kat MIC kalau kalah lain Kali suruh dia orang diam. Orang India tak sedar dek diri, penduduk 8% tapi parti politik sampai 8. Hari-hari gaduh sama sendiri disebabkan duit; kuasa Dan kasta. Orang India yang berjaya mana nak tolong kaum mereka yang Susah. Yang berkasta tinggi pandang Hina yang daif. Lepas tu tak sedar diri ingatkan mereka power broker kat Malaysia. Kalau setakat terpekik terlolong macam keliang mabuk tak payah la.

Tanpa Nama berkata...

anjing gila? berhati-hati nati di gigitnya...kita semua jadi gila macam dia....

Den Karinchi berkata...

Sin Den tumpang lalu .
Belum pun letak batu tanda kat Arwah Dr. Zainal koliang Velu dah kasi nama , Dia ingat sapa cepat dia dapat ,Pakat-pakatlah tapi segenap penjuru dia dapat pakat bondo , Undi tak banyak Senator banyak . Buet khojo semua ket dio punya kaum ajo , luar cakap bukan main.
Aku setuju dengan pendapat Khong kek Khuat, punya cadangan .
Kali ini kasi Mim pulak tenguk boleh khojo ko, Jangan kasi kat yang dah tua bangka , orang lama konon kasi yang baru ta'kan tak ado calon yang sesuai , Tolong Sin wakilkan aku cakap kat Najib.
Salam .

Jangan bongkok kalau ado orang ket belakang bahaya ...Sin .

Den Karinchi.

Melayu Pasir Gudang berkata...

Sin, semi-value jumpa najib bukan setakan propose name Pala evil, malah mintak jadi senator supaya dapat jadi menteri kononnya mewakili kaum hindu dan telah mendapat restu dari BHAVESH PATEL (NANJI RAJA) TAMIL NADU (RAMPAR).Sin, kau kena ingat peranan semi value nie masa hindraf menggasak kerajaan kan dia nie pergi mengadap raja tamil nadu tu, nampak sangat dia nie masih bertuankan Raja di benua India tu...so apa lagi, ikat dia baringkan kat highway lanyak jadi tar jalan.

pengarah felem berkata...

dialog dalam gambar:

samy : DS Najib, bagi palanivel atau saya bertanding kat Hulu Selangor la

najib: sebab apa dato cakap cam tu.

samy : saya kondifen kami boleh kasi BN menang punya..

najib: ok...kalau dato kondifen sangat boleh menang, apa kata palanivel atau dato bertanding sahaja atas tiket bebas........
ada kondifen ka.

toing

taboantanah berkata...

vanakum! nalar ilek yah....MIC sudah tarak orang lagi.Semua sudah lari ikut Anwar makan Papedom.

Tanpa Nama berkata...

saya bersukung punoh,kasi itu kerusi sama itu paria evil



woolo kuat

Tok Empat berkata...

ramai pemuda - pemuda suka menghisap dada ....

Tanpa Nama berkata...

saya dipilih kalu,saya akan meninggal di sini kawasan .itu rakyat jelata senang jumpa


sami voolo kuat

Tanpa Nama berkata...

itu bukit kalu ada jatuh.tarak susah.saya mari banyak cepat.saya suruh itu suma pigawai mari buat peperiksaan di atas bukit.tarak kira hujan ka atau panas ka.suma misti mali. saya kija 24 jam.


sami voolo kuat

Tanpa Nama berkata...

skarang hujan jugak.itu bukit jatu kalu .tarak susah. saya mari banyak-banyak cepat.sama itu pigawai suma mari.saya suruh itu pigawai mari buat Peperiksaan itu bukit sana.tarak kira malam ka,siang ka,ujang ka ,panas ka.suma misti lulus punya.saya kirija punya orang.24 jam juga

sami voolo kuat

Tanpa Nama berkata...

Tidak dinafikan ada pemimpin Islam yang amat tinggi sikap toleransi kepada bukan Islam. Masalah kuil di Sek 19 yang jadi isu Negara pd Ogos 2009 boleh dijadikan contoh. Penduduk tidak mengetahui adanya kuil berhampiran rumah yg dibeli th. 1988. PKNS janji akan pindahkan. Semasa pindah ada kuil kecil usang dikawasan terbiar digunakan penduduk setinggan dkt jln k/api. Bila mlm gelap, bila hujan banjir. Th 2003 kuil di arahkan pindah ke Sek 18 tapi tidak pindah. Th 2005 setinggan pindah. Kuil semakin aktif apabila penduduk dari kawasan lain mula besarkan sedikit demi sedikit selepas bekalan elektrik dimasukkan. Jun 2006 bekalan air masuk kekuil. Ubahsuai besaran dibuat. Persatuan penduduk hantar aduan kpd DYMM Sultan. 2 papantanda “Tanah Milik PKNS, Penceroboh didakwa” dipasang. Tapi, ubahsuai dibuat juga. MBSA britau campur tangan pemimpin MIC bila ambil tindakan. Mereka berani ceroboh buat ubahsuai tanpa pelan & permit PBT. Apakah tujuan mereka besarkan kuil? Disitu tapak rumah PKNS sebanyak 16 unit. Okt 2006, 7 org penduduk berjumpa bekas MB DSKT dgn harapan masalah diatasi. Sudah banyak aduan tapi jawapan “Tunggu arahan SUK”.Penduduk kecewa DSKT tidak tegas menyelesaikan isu ini. Jan 2007 kuil dah jadi 5 bilik. Gangguan bising lagu Hindu setiap hari. Bila buat keramaian gangguan bergendang berjam2, ada upacara pemujaan, perarakan patung depan rumah penduduk sambil bergendang. Banyak masalah sampingan bila mereka berkumpul ramai disitu. Julai 2007 penduduk hantar bantahan kpd Biro Pengaduan Awam JPM dan BPR. Pada masa itu keramaian besar sedang diadakan. Pd 29/12/2007 MBSA maklumkan kuil akan pindah ke Sek 22. Selepas PR berkuasa Mac 2008 pemindahan dibatalkan alasan tapak itu jauh ke dalam. Kuil pasang bendera PAS dan PKR di notis larang ceroboh. Pemuda kuil kata dua2 parti dah sokong tak payah pindah. Julai-Dis 2008 gangguan bising sudah keterlaluan. Dis 2008 ubahsuai kuil dibuat lagi. Aduan demi aduan tiada tindakan. Jan 2009 penduduk mohon bantuan NGO. Tetapi, NGO Islam yg dtg membantu telah dituduh buat provokasi kepada Hindu kuil didalangi penyokong UMNO. Rujuk blog AP Shah Alam pd 10/1 & 12/1/2009. Kenapa AP tidak ambil berat aduan penduduk? Kenapa lebih membela pihak yg menceroboh & mengganggu ketenteraman awam? NGO dirikan gelanggang elak kawasan diceroboh lagi. 5/5/2009 aduan kpd MB minta kuil pindah. YB Adun jwb selesai masa terdekat. Pilihan mereka Sek 23. Bantahan penduduk 23 jadi isu Negara. Bila kepala lembu diusung ramai pihak melenting konon menghina agama Hindu. Kenapa pemimpin Hindu tidak pernah peduli sensitiviti penduduk Islam Sek 19? Selepas campur tangan NGO kuil senyap sekejap, tapi Sami India mari pindah kekuil itu. Tak pernah ada sami menetap dikuil itu selama 20 th. Gangguan bising berlaku lagi pada Ogos – Dis 2009. Kuil masih aktif hingga hari ini. Kenapa pemimpin Islam membiarkan kuil Hindu dikawasan majoriti penduduk Islam?
Penduduk Sek 19 Shah Alam.