Selasa, September 01, 2009

'Confident' sangat, ingat boleh 'Confidential'


Anak lelaki Rohaizad sekolah darjah lima dan dia suka membaca buku-buku cerita Inggeris. Satu hari, Rohaizad pergi ambil anaknya di sekolah. Bila dia naik saja kereta, dia tanya Rohaizad beza antara Confident dan Confidential.
Rohaizat menjawab "Dia macam gini nak. You are my son. I am confident you are my son. Maknanya awak anak ayah. Ayah yakin awak anak ayah."
Sambil melihat pada seorang budak lelaki yang lalu dihadapan keretanya, dia menyambung,"That boy is also my son but that's confidential."
Oleh sebab, banyak sangat confidential, ini yang teruk sangat kempen Permatang Pasir. Rupanya cerita Rohaizad bukan saja pasal digantung Majlis Peguam yang sudah selesai dengan masaalah client. Khabarnya ada lagi enam cerita.
Masa nak pilihanraya, dia tanya-tanya kawan-kawan sama Sekolah Al Masyhur Penang tapi dinasihati usah tanding dan tanding untuk PRU. Dia degil dan mintak Jalil tolong kempenkan nama dia. Reezal Merican kawan se Al Masyhur pun sama bantu.
Yusri pula ceritanya memang budak kurang sikit atas. Satu masa dia umum nak main lawan terus Ketua Bahagian UMNO Permatang Pauh. Lepas tu diam. Orang dok tanya apa cerita? Dia sama Rohaizad sama saja.
Buat masa ini, khabarnya Rohaizad dan semua penyangak-nyangak dalam Permatang Pauh kena pangkah. Baiklah itu. Yang nak pangkah itu, kena baik juga.
Wow! Confident sangat boleh Confidential. Dah kena jual.

18 ulasan:

Tukang kempen berkata...

kasi susah orang saja rohaizad ni.

Small Talk berkata...

Baik ada makna tu

Dr.Sid berkata...

JIHAD MENENTANG PELIWAT. tiba..tak masuk topik..hahah

Tanpa Nama berkata...

MUHHAHAHAHAHA SAJALAH

kluangman berkata...

Tak fofesyenal..

SuperStarRajinikanth berkata...

nasib baik depa tak boh dia punya ketua pemuda sebagai calon...kalau tidak jangan kata 3000, 300 undi pun nanti tak dak !!!

sang kegelapan berkata...

wow!

_underscore berkata...

wah! ini satu kejutan...tapi nape bn tak nampak tu sumer, tapi menyokong dia 100% termasuk PM sekali? kurang akal betol laaa

Tanpa Nama berkata...

Gue rasa pemimpin dalam BN ni tak insaf lagi, letak calon berdasarkan lobi, kroni dan sebagainya. Kalu diorang dah insaf, dia tahu calon tu benar2 layak. Kalu ada 15 pilihanraya, 15 KO kat tngan PR kalu diorang ni xinsaf.


Robbeng

Terongpipit berkata...

Apa nak buat Sin? Hang hingaq bagai nak rak TAPI kaki lobi depa masih mendapat kelulusan dari DS Najib/TS Muhyidin. Kalau PRU 13 mendatang BN/UMNO kalah macam LDP di Jepun, aku sikit pun tak heran. Maka Najib akan jadi PM yang paling pendek memegang jawatan PM... kahkahkah

pakbelalang berkata...

Orang UMNO Penang dahlah BODOH, STUPID pulak tu.

Memang dah bodoh stupid !!!

Malu, malu, malu !!

Tipah tertipu lagi !!! kah,kah,kah!

Tak habis-habis UMNO kena "main bontot" dengan ahli-ahlinya sendiri!!

pakbelalang berkata...

UMNO dah jadi parti PAK PANDIR !!!

Dah rosak dah !!

Najib tidak ada pilihan lagi. Dia mesti rombak budaya yang buruk yang dah jadi darah daging dalam UMNO. Najib mesti berani. Kalau tidak dia memanglah President yang tak ada "bola" macam PONDAN SIAM !!!

Tanpa Nama berkata...

Sin,
zaman letak songkok pun menang dah lama berlalu. Malah letak jambatan emas pun orang tak terliur.

Rascal

Tanpa Nama berkata...

http://apanama2020.blogspot.com/2009/09/riding-1malaysia.html

Frog King berkata...

Game Pilihan Raya di kotrol oleh Nuar/N.ajis/Kit Siang.

Najib, Muhyidij, Hisyamudin- gov, pegawai2, pakar2 & prof2, dr2 yg wujud dlm kerajaan semuanya bongok.

Hindraf berkuasa, hidup hindraf. Ekonomi Ilusi didakyahkan PKR. Walau pun depa beli ASB.

antidrM berkata...

HIdup LDP..LDP...LDP....

Sin..berbuka apa ari ni sin?..

Mati BN...Mati UMNO..mati UMNo..

1Malaysia berkata...

Kawan,
Dalang Kepala Lembu Didedah

http://www.youtube.com/watch?v=6nnc7Kkdvtc

Dari,
1Malaysia

chegarMD berkata...

pengerusi umno p.penang ,dipersila
kan letak jawatan kerana tak ada airtangan dan tak di hurmati, langkah pertama utk masuk kandang
telah di khianati,dgn meletak calon cacamerba,,,