Jumaat, Jun 10, 2011

Bangsa anak Hannah III


Tak habis lagi kisah bangsa untuk anak Hannah Yeoh.

... cubaan ADUN Subang Jaya itu jelas membuktikan pemimpin DAP adalah hipokrit, kerana mereka lebih mementing isu remeh berbanding persoalan pokok, iaitu sistem pendidikan yang menjadi punca utama mengapa jurang perkauman kian melebar.

"... Kalau benar ikhlas mahu mengecilkan jurang perkauman mengapa tidak memperjuangkan penubuhan 'Sekolah Malaysia? Mengapa pemimpin DAP sanggup pertahankan Sekolah Jenis Kebangsaan Cina?

"Saya (Ezam Mohd Nor) cabar Hannah dan mana-mana pemimpin DAP supaya perjuangkan 'Sekolah Malaysia' kerana masalah perkauman di negara ini punca utamanya kerana sistem vernakular," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Baca sepenuh dalam blog Belantan
Itu dia ... beranikah Hannah jamin bayi Anak Malaysia akan sokong 1Sekolah.


Sama macam Husin pergi sekolah 1Arab di Cairo, Malaysia perlu satu padukan rakyat bermula dari sekolah.

Wow! Rakyat yang satu padu susah untuk dijual

13 ulasan:

kluangman berkata...

DAP sama macam Husin juga...walaupun isunya kecil, modalnya kecil tetapi kalau untungnya, mileagenya, faedahnya bermargin besarrrRRRR...tidak salah jual dan lelong.

Sin, jangan mare ye..

Orang Pulai berkata...

Suami Hannah Yeoh tu kena queen control atau makan nasi kangkang?

Diam aje tak dengar ape....

Hannah Yeoh adalah aktivis Kristian tapi suaminya hindu atau kristian?

Ugama baby nak letak apa?

Ugama Malaysia?

Ugama rasmi Malaysia adalah Islam hehehe

Tanpa Nama berkata...

bangsa - bangsat ni mana lah dia nak pergi belajar kat sekolah kerajaan.

Yang dia nak cuma biasiswa penuh kerajaan di universiti oxford.

memang dasar bangsat

Kong Kheik Kuatt berkata...

kasi melayu, punjabi, iban, kadazan, orang asli kongkek sama hannah... baby keluar, test dna tengok ada darah semuan kaum kat malaysia tak???
kalau ada, bole kasi status bangsa malaysia..

Tanpa Nama berkata...

Benda ni mudah ja.Betina ni malu anak dia jadi keling.Itu yang dia bising.

Tak percaya? Cuba tengok...UNTUK SEMENTARA..status anak dia..diletakkan bangsa cina.

Nampak? Hahahahaha....

Betina bodoh macam ni nak tadbir malaysia? Pegi mampos la.

Tanpa Nama berkata...

sin tolong jangan suruh iban kongkek sama itu hanah lah nanti anak keluar bangsa luar nikah

Tanpa Nama berkata...

Kalu anak travel ke India, silap2 orang sana suruh junjung bakul tahi atas kepala, tak benar pijak masuk mana2 tempat.

Kalo anak nak travel ke Eropah, silap2 orang sana sangka pelacur China Doll, atau PATI, asyik kena explain berjela2 kat balai, mungkin masuk beberapa hari pasai nak confirm passport tulin atau ciplak.

Bukan sekadar Eropah, kat Malaysia pon saya sendiri sukar nak bezakan, paras rupa, bahasa, makanan dan perangai, bau sebiji sama ajer.

Nak selamat bubuh bangsa Malaysia, ader bunyi MALAY, jadi pi mana pon GUARANTEE dapat respect TARAF seorang MALAY.Bebas nak pi mana-mana.

MELAYUJATI

Tanpa Nama berkata...

tan sri husin kenapa ko tak jual saja anak hanah ini lebih banyak kau untuk dari jual unta kan kan

lutfi berkata...

Rakyat yang satu padu susah untuk dijual.. statement terbaekk!

orang asal berkata...

adakah pemimpin sanggup berjuang untuk tegakkan 1 sekolah.masaalahnya terlampau tunduk pada cina makan rasuah cina,
menyebabkan jadi takut pada gertakan cina kui.

sepatutnya kerajaan mesti tegas tentang bab ini.jika tidak orang melayu akan jadi macam orang maori dan orang hawaii.mereka jadi tontonan untuk hiburkan pelancung.

Tanpa Nama berkata...

shay adora ram mesti masuk sekolah kebangsaan bertutur dlm bahasa MELAYU dan tukar nama sharifah ramli

dan beragama Islam - barulah anak Malaysia

ala masuk MELAYU sudah lah - habis cerita

hannah yeo pun masuk Islam, cakap Melayu dan tukar nama suhana yusof

Tanpa Nama berkata...

kalau mereka ni masuk melayu, orang melayu asli akan dicemarkan oleh orang2 macam mereka ini, kebanyakan orang melayu dimalaysia sudah ditakluki oleh orang melayu ciplak ni, mereka yang menguasai hak-hak orang melayu asli, tujuan mereka menguasai semua keistimewaan orang melayu asli dengan menjadi melayu palsu asal masuk islam tak tau baca al qoran puntak pa) yang penting bersongkok dan bertudung dah boleh mengaut untung, sain je nama dengan jais, ini orang macam saudagar sadiq sigaraga melakukan apa saja asal dapat kaya, awas kita orang melayu asli jangan seperti abang2 abdul wahud.
by sin

Tanpa Nama berkata...

ikut prosidur cukup laa...tentu ada sop...kalau hannah tak ikut..saman saja...jangan polimik isu ini...